Η μείωση του πληθυσμού στην Ελλάδα είναι μη αναστρέψιμη
Διαβάζεται σε 2'
Σε αυτές τις “Πολιτικές ιστορίες για Aνήσυχα Mυαλά”, η Φαίη Μακαντάση, Οικονομολόγος και Διευθύντρια Ερευνών του ερευνητικού οργανισμού “διαΝΕΟσις”, αναλύει πώς θα είναι η η ελληνική κοινωνία τα επόμενα χρόνια σε εργασία, δημογραφικό και νέες τεχνολογίες.
- 24 Ιανουαρίου 2026 09:42
Ο Πέτρος Ιωαννίδης και ο Ηλίας Τσαουσάκης, κάθε Σάββατο, συζητούν με ανήσυχα μυαλά, αναζητώντας απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα της επικαιρότητας και της πολιτικής σκέψης του σήμερα.
Σε αυτό το επεισόδιο του Podcast “Πολιτικές ιστορίες για Aνήσυχα Mυαλά”, συζητούν με την Φαίη Μακαντάση, Οικονομολόγο και Διευθύντρια Ερευνών του ανεξάρτητου, μη-κερδοσκοπικού ερευνητικού οργανισμού “διαΝΕΟσις”, για το πώς θα είναι η ελληνική κοινωνία τα επόμενα χρόνια στην εργασία, το δημογραφικό και τις νέες τεχνολογίες.
Τα highlights της συζήτησης
- Τα επαγγέλματα που βρίσκονται… υπό κατάργηση
- Πώς θα αλλάξουν οι δεξιότητες στον εργασιακό τομέα
- Πώς θα επηρεάσει το δημογραφικό την αγορά εργασίας
- Λιγότερος πληθυσμός θα δουλεύει για περισσότερους στο μέλλον
- Η κατάσταση με τη μείωση του πληθυσμού στην Ελλάδα είναι μη αναστρέψιμη
- Πώς οι νέες τεχνολογίες θα διευρύνουν την εισοδηματική και κοινωνική ψαλίδα
Πολιτικές Ιστορίες για Ανήσυχα Μυαλά
Νέο επεισόδιο κάθε Σάββατο. Ακολουθήστε το podcast στο Spotify, στα Apple Podcasts και στο Youtube.