Μαρίζα Ρίζου: Δε θέλω να με βλέπουν σαν “νεράιδα”, αυτό με αφήνει εντελώς μόνη

Διαβάζεται σε 3'
Η Μαρίζα Ρίζου
Η Μαρίζα Ρίζου NEWS 24/7 Μίλτος Λαγούσης

Η Μαρίζα Ρίζου μιλάει για τη σημασία της ψυχοθεραπείας, για την απαραίτητη “παύση” της και για τη δημιουργία εντός και εκτός τραγουδιού.

Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Μαρίζα Ρίζου ήρθε  Στη Χώρα Των Στερεοτύπων με τον νέο της δίσκο στη “βαλίτσα” της, και συζητήσαμε για την αυθεντικότητα στο τραγούδι και τη συνέπεια στην καλλιτεχνική δημιουργία, για τη σημασία της ψυχοθεραπείας στη ζωή μας, αλλά και για τα μελλοντικά της πλάνα.

Η Μαρίζα αποδομεί το “είσαι τραγουδίστρια” άρα “πρέπει να ακολουθήσεις ένα συγκεκριμένο μοντέλο”, μιλάει για το burnout που την έκανε να πάρει μια απόσταση και να κάνει μια απαραίτητη παύση, αλλά και για το πώς βιώνει τη σχέση της με το κοινό της, μέσα από την εξέλιξή της και το μοίρασμα των βιωμάτων.

Παράλληλα μας αποκαλύπτει πως μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται και το νέο της κομμάτι με τίτλο “Μες στη Σιωπή” που εμπνέεται από μια βραδιά ανακωχής κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, μια παύση ζωής μέσα στη φρίκη και τον θάνατο, όταν Γερμανοί και Άγγλοι στρατιώτες τραγούδησαν μαζί το Silent Night, ο καθένας στη γλώσσα του.

“Αυτό το τραγούδι είναι ίσως το αγαπημένο μου Χριστουγεννιάτικο, γι’ αυτό και το διάλεξα για να ανοίξει την πόρτα των ξωτικών, προμηνύοντας έναν ολόκληρο δίσκο με μαρς μέλοους”, όπως σημειώνει η ίδια η Μαρίζα.

Η Μαρίζα Ρίζου με δικά της λόγια:

  • Ο “φάρος” μου είναι πως κάνω ό,τι πραγματικά αισθάνομαι
  • Δεν περίμενα να γράψω δίσκο στην “παύση” μου στη Σέριφο
  • Πιστεύω πάρα πολύ στην ψυχανάλυση, με ή χωρίς ψυχαναλυτή, και στον ποιοτικό χρόνο
  • Σημασία έχει να ζήσεις σε επαφή με αυτό που είσαι και με τις αλλαγές σου
  • Δε με νοιάζει να βλέπουν μια “νεράιδα”, αλλά όσα νιώθω
  • Ο φόβος και η καταπίεση του συναισθήματος μας φέρνει στα σημεία που μας φέρνουν
  • Σε όλα χρειάζεται μια δυναμική χαλαρότητα
  • Τα έπαιξα, έφυγα και επαναπροσδιορίζομαι με συνειδητότητα και ηρεμία
  • Ο καθένας χρειάζεται να κάνει τα πράγματα με το χρόνο του στην ψυχοθεραπεία
  • Στις σχέσεις οφείλουμε να είμαστε δάσκαλοι ο ένας για τον άλλον, αλλά με ένα άβατο αγάπης κι ευθύνη
  • Στη ζωή μας, με έναν τρόπο, συναντάμε υποκατάστατα των γονιών μας
  • Έρωτας είναι όταν βρισκόμαστε με ανθρώπους που μας διεγείρουν προς τη ζωή
  • Αν μου βγει θα γράψω και για άλλα ρεπερτόρια
  • Μόνο μέσα από τη ρωγμές μας συναντάμε τους άλλους
  • Το καλύτερο κομπλιμέντο που μου έχουν κάνει είναι ότι δεν έχουν δει μετά από live τόσο καθαρό χώρο
  • Ναι, είναι στερεότυπο ότι η πολλή τέχνη έχει και πολλή δυστυχία μέσα

Ο δίσκος της Μαρίζας Ρίζου “Μήπως να κάνουμε μια Παύση;” κυκλοφορεί από τη Walnut Entertainment Greece.

Στη Χώρα των Στερεοτύπων – Podcast

Κάθε Πέμπτη, ο Χρήστος Δεμέτης και η ψυχολόγος Εύη Καραγεώργου καταγράφουν τα ταμπού και τα στερεότυπα της ελληνικής κοινωνίας και προσπαθούν να τα “φωτίσουν” μιλώντας με ανθρώπους που έχουν “συνδεθεί” με αυτά. Συζητήσεις για στερεότυπα που λίγο – πολύ έχουν αγγίξει όλους μας, για τα ταμπού που μας ταλαιπωρούν, αλλά και για τις κοινωνικές παθογένειες που έχουν έρθει στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα.

Μπορείτε να ακούσετε όλα τα Podcast της εκπομπής και να κάνετε subscribe στο Spotify και στα Apple Podcasts.

Στείλτε μας σχόλια/ερωτήσεις/προτάσεις για θέματα στο [email protected]. Ακολουθήστε τον Χρήστο Δεμέτη σε Twitter και Instagram. Ακολουθήστε την Εύη Καραγεώργου στο LinkedIn.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα