Ανδρουλάκης: Επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο σύνολο των πυροσβεστών
Διαβάζεται σε 2'
Η Τρίπολη ήταν ο επόμενος σταθμός του Νίκου Ανδρουλάκη, στο πλαίσιο του κύκλου των περιφερειακών συνδιασκέψεων που οργανώνει το ΠΑΣΟΚ υπό τον γενικό τίτλο «Αποφασίζουμε για τον τόπο μας».
- 14 Ιουνίου 2025 14:13
Στην πυροσβεστική υπηρεσία Τρίπολης βρέθηκε, το πρωί του Σαββάτου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.
«Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε, τις γυναίκες και τους άντρες του πυροσβεστικού σώματος, για τον αγώνα που δίνετε -πολλές φορές κάτω από ασύμμετρες συνθήκες- για να σώσετε ζωές, περιουσίες και τον φυσικό πλούτο της χώρας» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης ανοίγοντας τη συζήτηση.
«Η συνάντηση μας γίνεται στον απόηχο της απένταξης από το Ταμείο Ανάκαμψης της αναβάθμισης 8 Canadair και των 13 περιφερειακών κέντρων πολιτικής προστασίας, κάτι που δείχνει τη διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης κάνοντας ειδική αναφορά στις αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις για το θέμα που έχουν καταθέσει οι αρμόδιοι Τομεάρχες του ΠΑΣΟΚ και τη μη παροχή απαντήσεων από πλευράς κυβέρνησης.
«Η κλιματική κρίση κλιμακώνεται. Τα ακραία φαινόμενα αυξάνονται, αλλά δεν μπορεί κάθε χρόνο η κλιματική κρίση, που είναι μια πραγματικότητα, να είναι και άλλοθι. Πρέπει να πάρουμε γενναίες αποφάσεις» επισήμανε δίνοντας έμφαση στην επένδυση πόρων στην πρόληψη και την ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος.
«Το πυροσβεστικό σώμα γερνάει ταχύτατα. *Πρέπει να γίνουν επιτέλους προσλήψεις, να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση και κάποια δίκαια αιτήματα σας όπως η επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο σύνολο του πυροσβεστικού σώματος» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης κλείνοντας.