Ανδρουλάκης: “Σήμερα ψηφίζετε την αθώωση του Καραμανλή”

Διαβάζεται σε 3'
Ανδρουλάκης: “Σήμερα ψηφίζετε την αθώωση του Καραμανλή”
Eurokinissi

Την αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την κοινοβουλευτική διαδικασία έγκρισης του πορίσματος της προανακριτικής για τον πρώην υπουργό Μεταφορών ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από τη διαδικασία έγκρισης του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Κ.Καραμανλή ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (22/07), στη Βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «η αποχώρηση για το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη επιλογή ηθικής και αξιοπρέπειας και αυτή είναι η επιλογή της παράταξής μας». Αυτά αφού πρώτα απευθυνόμενος στην κυβερνητική πλειοψηφία τόνισε πως «ουσιαστικά σήμερα ψηφίζετε την αθώωση του Κ.Καραμανλή» μέσω ενός «κατασκευασμένου αθωωτικού κατηγορητηρίου».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στην Προανακριτική Επιτροπή που οδήγησε στο συγκεκριμένο πόρισμα παραπομπής του πρώην υπουργού Μεταφορών για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που βαθμονομείται ως πλημμέλημα. Μίλησε για «αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις» αναρωτώμενος «πότε ξανάγινε τέτοιου τύπου προανακριτική; Τι σχέση έχει με τις επιταγές του συντάγματος αυτή η διαδικασία που ακολουθήσατε; Θα μείνετε εδώ μόνοι με τα ψέματά σας». Επισήμανε οτι «παρακάμφθηκε η νόμιμη διαδικασία, αναπαράγετε το μοντέλο Τριαντόπουλου χωρίς έρευνα να κλείσει η υπόθεση εκ των προτέρων».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε συνολικά στην κυβερνητική τακτική διαχείρισης του δυστύχηματος των Τεμπών επιρρίπτοντας ευθύνες προσωπικές στον πρωθυπουργό. Όπως ανέφερε: «Κυνικά επενδύετε στην κόπωση της κοινής γνώμης» σκεπτόμενοι πως «θα περάσει ο καιρός, θα ‘ρθει η ΔΕΘ θα ρίξουμε το υπερ-πλεόνασμα κι όλα καλά».

Επισήμανε ότι «θέλετε πολίτες χωρίς αντανακλαστικά, κοινωνία ταλαιπωρημένη, ανισότητες υψηλές» τονίζοντας όμως ότι  «το σπιράλ της φθοράς και της παρακμής δεν θα καταφέρετε να το προσπεράσετε» αφού  «ο κόσμος καταλαβαίνει τι γίνεται στην Βουλή: Το λέτε: Έχουμε πάνω από 151 δεν μας ελέγχει κανείς».
Θύμισε επίσης την στάση της Ν.Δ στην υπόθεση της Σύμβασης 717 λέγοντας πως «ήρθε το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας» σχετικά με τις ευθύνες για την μην εγκατάσταση συστήματος τηλεδιοίκησης και «χειροκροτήσατε τον κ.Καραμανλή και τον αθωώσατε».

Στη συνέχεια – είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης – «έρχεται το πόρισμα Μπακαϊμη και κατασκευάζετε κατηγορία: Παραπομπή για τον Καραμανλή όχι για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων αλλά για οικονομική ζημιά στον ΟΣΕ». Δηλαδή – συμπέρανε- «ότι κι αν λέει η δικογραφία εσείς έχετε έναν στόχο: Αθώωση η παραγραφή». Τόνισε αναφορικά με όσα προβλέπει το πόρισμα της προανακριτικής για παραπομπή του Κ.Καραμανλή πως «η κατηγορία είναι κομμένη και ραμμένη για να οδηγηθεί ο κ.Καραμανλής σε αθώωση». Υιοθετείται είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης «το μοντέλο του διακοσμητικού υπουργού: Υπουργός ήτανε, δεν έχει ευθύνη. Ευθύνη έχουν οι αποκάτω».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στον ΟΠΕΚΕΠΕ λέγοντας πως «είναι ένα ακόμη θέμα που θέλετε να θάψετε». Επισήμανε ότι «αντί να διευκολύνετε την Ευρωπαίκή Εισαγγελία εσείς έχετε αποφασίσει να ψηφίσετε ότι εμποδίζετε τον έλεγχο της δικαιοσύνης για τον κ.Αυγενάκη και τον κ.Βορίδη». Αναφερόμενος προφανώς στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή αντί για προανακριτική.

Τέλος με αφορμή δημοσιεύματα για μεσαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που ενεπλάκει στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ και απομακρύνθηκε από το κόμμα ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι «επιχειρείται έναν συμψηφισμό». Αναρωτώμενος «τι προσπαθείτε να συμψηφίσετε την εκγληματικη οργάνωση όπως την εντοπίζει η δικογραφία;» και «τι είδους ζυγαριά είναι αυτή που χρησιμοποιείτε για να πέσετε στα μαλακά».

Σχετικό Άρθρο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα