Απάντηση στην οπισθοδρόμηση του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί η Ν.Δ το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών

Απάντηση στην οπισθοδρόμηση του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί η Ν.Δ το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών

Δηλώσεις Σαμαρά και του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη, με αναφορά στα επεισόδια με κουκουλοφόρους. Ποια αποτελέσματα έδωσε η γαλάζια φοιτητική παράταξη

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ φαίνεται να διατηρεί το προβάδισμά της πανελλαδικά για 29η χρονιά, ενώ η συμμετοχή των φοιτητών κυμάνθηκε στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, δηλαδή στο 60%, ή 100.000 φοιτητές περίπου.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, σχετικά με τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Για μια ακόμη χρονιά και για 29η συνεχόμενη φορά, η ΔΑΠ ΝΔΦΚ βγαίνει πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια και στα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας.

Παρά το σκηνικό βίας των κουκουλοφόρων στις διάφορες Σχολές και την τρομοκρατία που προσπάθησαν να επιβάλουν, με τις πλάτες της Κυβέρνησης, η συμμετοχή άγγιξε τις 100.000 και η ΔΑΠ ΝΔΦΚ ανέβασε τη δύναμή της και στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ.

Ξεπερνάει το 45% στα Πανεπιστήμια και πλησιάζει το 60% στα ΤΕΙ.

Αυτό το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη απάντηση για το καθεστώς οπισθοδρόμησης που προσπαθεί να επιβάλει η Κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση.

Η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι φοιτητές, οι σπουδαστές και ο λαός, θέλουν να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει και όχι να πάμε πίσω στο χθες που χρεοκόπησε”.

Σημειώνεται πως από τα κεντρικά της ΟΝΝΕΔ πέρασαν πολλά στελέχη της Ν.Δ και συγκεκριμένα εκτός από το γραμματέα Ανδρέα Παπαμιμίκο οι Νίκος Δένδιας, Νικήτας Κακλαμάνης, Αδωνις Γεωργιάδης. Σταύρος Καλαφάτης, Βασίλης Κικίλιας, Γιώργος Κουμουτσάκος, Σοφία Βούλτεψη, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Κώστας Γκιουλέκας. Ανδρέας Κατσανιώτης.

Με αφορμή τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Μέσα σε ένα κλίμα συντονισμένων επιθέσεων και βίας που στόχο είχαν την απαξίωση της δημοκρατικής διαδικασίας των φοιτητικών εκλογών, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ πετυχαίνει μια σημαντική νίκη. Παρά την συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης των Φοιτητικών Εκλογών από διάφορα κέντρα που θέλουν τους νέους απαθείς απέναντι στις προωθούμενες αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η συμμετοχή κινήθηκε και φέτος σε υψηλά επίπεδα. Σχεδόν 100.000 φοιτητές προσήλθαν στις κάλπες των συλλόγων σε όλη την Ελλάδα και σύμφωνα με ένα αξιόπιστο δείγμα αποτελεσμάτων , η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναδεικνύεται σε πρώτη δύναμη για 29 συνεχόμενη χρονιά και με αυξημένα ποσοστά στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ όλης της χώρας.

 

Ευχαριστούμε όλους τους φοιτητές, που συμμετείχαν στη σημερινή διαδικασία και στήριξαν τις προτάσεις μας, απέναντι στην προσπάθεια οπισθοδρόμησης και αντιμεταρρύθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με όλα τα «μέσα». Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποδεικνύει, όλα αυτά τα χρόνια, πως είναι μια ιδέα που ενώνει και κερδίζει”.

Εδώ μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα όπως τα δίνει η Πανσπουδαστική.

Η ΠΚΣ άλλωστε ανακοινώνει αυτοδυναμία σε Δασκάλους και Νηπιαγωγούς.

Ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης σχολίασε  τα αποτελέσματα μέσω Facebook:

“Πως αναγνωρίστηκε η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ ως πρώτη δύναμη … (Καλή σου ώρα Τριαντάφυλλε, όπου κι αν είσαι…)

Έχουν βέβαια περάσει πολλά – πολλά χρόνια από τότε…

Οφείλω όμως μια δημόσια μαρτυρία -από αυτές που θα περιλαμβάνει και το βιβλίο μου, όποτε και όταν βγει.

Ως τις αρχές τις δεκαετίας του 80 ,λοιπόν, η ΔΑΠ ήταν μια μάλλον αμελητέα δύναμη στα Πανεπιστήμια. Υπαρκτή μεν , αλλά στη γωνία. Στο φοιτητικό κίνημα, κατά 90% κυριαρχούσε η Αριστερά διαφόρων αποχρώσεων.

Από το 1981 και μετά αρχίζει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια ανασυγκρότησης της φοιτητικής παράταξης της ΝΔ και ειδικά από το 1982 , η ΔΑΠ αρχίζει να γίνεται υπολογίσιμη δύναμη.

Γραμματέας στο νέο της ξεκίνημα ήταν ο Γ. Αναγνωστάκος και τα μέλη της τότε Γραμματείας , σας διαβεβαιώνω ήταν μακράν καλύτεροι από το 80% της σημερινής Βουλής !

Την περίοδο 85/86 ( το ακαδημαϊκό έτος εννοώ) τον διαδέχτηκα εγώ ως Γραμματέας της ΔΑΠ.

Ηδη από το 1986 , είχαμε οριακή πρωτιά στις φοιτητικές εκλογές , την οποία όμως δεν είχε αναγνωρίσει τότε η ΕΦΕΕ.

Στις εκλογές του 1987 η ΔΑΠ έπαιρνε καθαρή πρωτιά. Και πάλι όμως η ΕΦΕΕ δεν είχε καμία διάθεση να αναγνωρίσει!

Το βράδυ των εκλογών λοιπόν, και ενώ ήμουν απόλυτα βέβαιος για το αποτέλεσμα, πριν πάω στην ΕΦΕΕ τηλεφώνησα στον τότε Γραμματέα της Πανσπουδαστικής (ΚΚΕ) Τριαντάφυλλο Δραβαλιάρη και του ζήτησα να συναντηθούμε πριν τη συνεδρίαση. Ήξερα ότι αν η ΠΣΚ αναγνώριζε τα αποτελέσματα, οι υπόλοιπες παρατάξεις της ΕΦΕΕ δεν θα είχαν άλλη επιλογή από το να υπογράψουν το αποτέλεσμα.

Πράγματι βρεθήκαμε μόνοι μας στο Ντόλτσε (σήμερα λέγεται Φίλιον ).

«Τριαντάφυλλε, ξέρεις τα αποτελέσματα» του είπα.

«Ναι, ξέρω» μου απάντησε κοφτά.

«Τι θα κάνετε; Θα επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό όπως πέρυσι η βγάλουμε κοινά αποτελέσματα;»

«Το ΚΚΕ με το μαζικό κίνημα δεν παίζει» μου είπε «Θα αναγνωρίσουμε τη πρωτιά σας, αλλά του χρόνου θέλω να υποχωρήσεις λίγο στις παιδαγωγικές ακαδημίες (είχαν μόλις γίνει ανώτατες σχολές) » .

Χωρίς δεύτερη σκέψη του έδωσα το χέρι μου.

Σε δύο ώρες από τότε, το Κ.Σ της ΕΦΕΕ αναγνώριζε τη πρωτιά της ΔΑΠ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο Τριαντάφυλλος, δε ζει πια δυστυχώς… Οφείλω όμως να πω ότι αυτό που έλεγε, αυτό ήταν . Και η ΠΣΚ ,φυσικά, το ίδιο.

Καλή σου ώρα Τριαντάφυλλε όπου και να σαι…”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα