Μπακογιάννης: Αντιδράσεις για πάρκο που δεν έγινε στα Άνω Πατήσια

Διαβάζεται σε 2'
Κώστας Μπακογιάννης
Κώστας Μπακογιάννης Αθήνα Ψηλά

Τις περιοδείες του στις γειτονιές της Αθήνας συνεχίζει ο Κώστας Μπακογιάννης. Αυτή τη φορά επισκέφθηκε χώρο στα Άνω Πατήσια που προοριζόταν για πάρκο αλλά δεν υλοποιήθηκε. Διαψεύδει περί “καθόδου” στις εθνικές εκλογές.

Τα Άνω Πατήσια επισκέφθηκε ο πρώην δήμαρχος Αθήνας και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο, Κώστας Μπακογιάννης στα πλαίσια των δράσεών του στις γειτονιές της Αθήνας.

Ο κ. Μπακογιάννης άκουσε τα παράπονα των κατοίκων για έναν χώρο που προοριζόταν για πάρκο, ο οποίος, όπως καταγγέλλεται, δεν αποκτήθηκε τελικά από τον Δήμο Αθηναίων όπως προγραμματιζόταν, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να δρομολογεί την οικοδόμησή του, προκαλώντας αντιδράσεις και κυρίως, απογοήτευση στην τοπική κοινωνία.

Δείτε σχετικά πλάνα:

Όπως ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης, κατά την δημαρχία του το 2023, η αρχή είχε προβεί σε διαπραγματεύσεις με τον ιδιοκτήτη για να το αποκτήσει ο Δήμος και να αποδοθεί για χρήση στους πολίτες, αλλά όπως λέει “δεν έγινε τίποτα”. Πρόσθεσε δε πως στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο η απάντηση ήταν “να γίνει τσιμέντο”.

Να σημειωθεί πως σε πρόσφατη συνέντευξή του στα ΝΕΑ, ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε πως “η Αθήνα χρειάζεται δήμαρχο πλήρους αφοσίωσης. Το 2019 έλεγαν ότι θα μεταπηδήσω στην κεντρική πολιτική σκηνή. Δεν το έκανα. Το 2023 θεωρούσαν ότι δεν θα μείνω να κάνω αντιπολίτευση. Έμεινα. Συνειδητά. Είμαι πάντα παρών στο δημοτικό συμβούλιο και στις γειτονιές”, σημείωσε, προσθέτοντας πως το όραμά του είναι για μια διαφορετική Αθήνα το 2050, μέσα από μακροχρόνια σχέδια και βιώσιμες εφαρμογές πολιτικής “για τον πολίτη”. “Τα παιδιά μου θα πνίγονται ακόμα περισσότερο στο τσιμέντο; Είμαστε καταδικασμένοι να ασφυκτιούμε χωρίς πράσινο; Γιατί οι άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες τα καταφέρνουν και εμείς όχι;”, είπε για τους χώρους πρασίνου.

“Οι Αθηναίοι δεν ζητούν ούτε μάγο ούτε επίδοξο πλανητάρχη. Ζητούν έναν δήμαρχο που να τους ξέρει, να τους νοιάζεται και να δουλεύει μόνο για την πόλη”, είπε ενδεικτικά.

Απαντώντας δε περί πιθανής “καθόδου” του στις βουλευτικές εκλογές, απάντησε: “Δεν ονειρεύομαι να γίνω επαγγελματίας υπουργός. Θέλω να είμαι χρήσιμος εκεί που μπορώ πραγματικά να κάνω τη διαφορά. Να έχει νόημα αυτό που κάνω. Αυτό είναι το κριτήριό μου και όχι που θα εκλεγώ πιο εύκολα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα