Ευχάριστη έκπληξη για τον ΣΥΡΙΖΑ η βόρεια Ελλάδα

Ευχάριστη έκπληξη για τον ΣΥΡΙΖΑ η βόρεια Ελλάδα
Πολλαπλάσιος του αναμενόμενου ο κόσμος στην συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα Thomas Zikos

Αισιοδοξία στην Κουμουνδούρου μετά την συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, που ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε "παράσταση νίκης". Πολιτική μεταστροφή "βλέπει" ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους νομους του Βορρά.

Αέρας αισιοδοξίας πνέει στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την χθεσινή συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα. Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η ένθερμη ανταπόκριση της συμπρωτεύουσας στο κάλεσμα για πολιτική αλλαγή από την κάλπη της 21ης Μαϊου συμβολίζει συνολικά μια πολιτική μεταστροφή σε ολόκληρη την βόρεια Ελλάδα.

Συγκέντρωση νίκης

Όπως σχολίαζαν οι επιτελείς της Κουμουνδούρου η προσέλευση του κόσμου στην συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης ήταν υπεράνω των προσδοκιών των διοργανωτών. Επισήμαιναν πως ό κόσμος ήταν υπερδιπλάσιος του αναμενόμενου, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην έλευση των νέων ανθρώπων αλλά και στον ενθουσιώδη παλμό της. Ανάλογη άλλωστε ήταν και η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, όταν ανέβηκε στο βήμα για την ομιλία του. Είπε βλέποντας την συγκέντρωση πως «η Θεσσαλονίκη μας δείχνει τη Νίκη». Όπως σχολίασε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους «υπάρχουν συγκεντρώσεις που μιλάει ο ομιλητής. Υπάρχουν συγκεντρώσεις που συνομιλεί με το πλήθος. Υπάρχουν όμως και συγκεντρώσεις που μιλά το πλήθος, και αυτή είναι μια τέτοια συγκέντρωση». Τόνισε επίσης πως «σήμερα η Θεσσαλονίκη δίνει το μήνυμα της νίκης, είναι παράσταση νίκης».

Στην Κουμουνδούρου αναφέρουν πως η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης ήταν η επιβεβαίωση των εικόνων και της αισιοδοξίας που «εισπράττει» ο Αλέξης Τσίπρας σε κάθε περιοδεία του στις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Δηλαδή ένα τμήμα της χώρας όπου το 2019 αποτέλεσε την «μαύρη τρύπα» για τον ΣΥΡΙΖΑ, επιδρώντας καθοριστικά στην ήττα του στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Αντιθέτως – τονίζουν οι επιτελείς- σήμερα τα μηνύματα είναι εντελώς διαφορετικά, δείχνοντας μια σαφέστατη μεταστροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ και έναν εντελώς διαφορετικό πολιτικό τοπίο. Μάλιστα πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ μνημονεύουν και την τεράστια συγκέντρωση, δεκάδων χιλιάδων, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους στις αρχές του Απριλίου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση του νερού. Επιλογή και πρόθεση που χρεώνεται στην Νέα Δημοκρατία αλλά και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Λαϊκισμό καταλόγισε στον Κ.Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του στην Συμφωνία των Πρεσπών Thomas Zikos

Για την Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Θεσσαλονίκη δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ζήτημα που το 2019 αποτέλεσε την αιτία για την υποχώρηση της πολιτικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ στην Βόρεια Ελλάδα: Την Συμφωνία των Πρεσπών. Θυμίζοντας παράλληλα την – «λαϊκίστικη» όπως είπε – στάση που τήρησε η Ν.Δ εκείνη την περίοδο αντιδρώντας στην επικύρωσή της, για να έρθει στην συνέχεια όχι απλά να την εφαρμόσει αλλά και να υπερθεματίσει υπέρ της.

Αναφερόμενος στα οφέλη της συμφωνίας ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον της Μακεδονίας, λύσαμε ένα χρόνιο πρόβλημα με τους γείτονες. Υπογράψαμε μετά από σκληρή διαπραγμάτευση τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αγνοώντας εν ονόματι της πατρίδας το κομματικό κόστος.Αποσοβήσαμε τον κίνδυνο να γίνει η γειτονική μας χώρα ορμητήριο δυνάμεων που επιβουλεύονται την Ελλάδα. Η πολεμική μας αεροπορία φυλάγει τον εναέριο χώρο της. Η ελληνική αεροπορία, όχι η τουρκική».

Κατηγόρησε παράλληλα τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «βυσσοδομήσατε εναντίον μιας συμφωνίας που ξέρατε καλά ότι είναι επωφελής για τη χώρα. Συμμαχήσατε με την άκρα Δεξιά στην προσπάθεια να παραπλανήσετε το λαό. Πήρατε μέρος και καλύψατε όλες τις εκδηλώσεις αγριότητας, ακόμα και βίας. Βάλατε με δυο λόγια το προσωπικό και το κομματικό σας συμφέρον πάνω από το εθνικό συμφέρον. Για να έρθετε μετά ως κυβέρνηση και όχι μόνο να τηρήσετε τη συμφωνία. Αλλά και να δηλώνετε ότι την τιμάτε». Μάλιστα αναφέρθηκε και στην ευχαριστήρια επιστολή του Ζόραν Ζάεφ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη επισημαίνοντας πως «μέχρι και γράμμα ευχαριστίας σας έστειλε προχθές ο Ζόραν Ζάεφ που αγωνίζεστε για να μπεί η Βόρεια Μακεδονία στην ΕΕ.Και καλά κάνατε και την τιμάτε τη συμφωνία. Εσάς όμως δεν σας τιμά η στάση αυτή. Γιατί είσαστε ένας υποκριτής.Ένας ακραίος λαϊκιστής».

Η τραγωδία στα Τέμπη

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι σημαντικό ρόλο στην αλλαγή κλίματος στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην βόρεια Ελλάδα, έπαιξε η στάση της κυβέρνησης μετά το δυστύχημα των Τεμπών. Η προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών αλλά και η κυνική αντιμετώπιση συνολικά της τραγικής αυτής υπόθεσης.

Μάλιστα έμφαση δίνουν στην χθεσινή αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη που κατηγόρησε του γονείς δύο παιδιών που συγκαταλέγονται στα 57 θύματα για «εργαλειοποίηση» του δράματος που βιώνουν με αφορμή την μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του. Σχολιάζοντας την δήλωση η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, επισήμανε πως ο πρωθυπουργός «αφού έκανε τα πάντα για να συγκαλύψει το έγκλημα στα Τέμπη. Αφού κατέβασε τον υπουργό των Τεμπών τον κ. Καραμανλή υποψήφιο στη Σέρρες σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Τώρα μπροστά στις αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων, δεν διστάζει να τα βάλει ακόμη και μαζί τους.Δεν διστάζει πουθενά. Δεν ντρέπεται καθόλου. Δεν νιώθει.Πρέπει να φύγει. Δεν μας αξίζει».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα