Η απάντηση Βαρουφάκη για το Σχέδιο Β και τις υποκλοπές ΑΦΜ

Η απάντηση Βαρουφάκη για το Σχέδιο Β και τις υποκλοπές ΑΦΜ
Κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών για τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Μέσω Twitter απαντά ο τέως υπουργός Οικονομικών στο δημοσίευμα που τον φέρει ως εμπνευστή σχεδίου Β της κυβέρνησης το οποίο περιελάμβανε -μεταξύ άλλων- χακινγκ και υποκλοπές ΑΦΜ

Με δύο μηνύματα στο Twitter απαντά ο  Γιάνης Βαρουφάκης στο δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή της Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο, ο τέως υπουργός Οικονομικών είχε αναλάβει με εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρας να εκπονήσει ένα σχέδιο Β που περιελάμβανε παράλληλο τραπεζικό σύστημα με δυνατότητα εν μία νυκτί μετατροπής σε εθνικό νόμισμα, χάκινγκ της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και υποκλοπές ΑΦΜ πολιτών.

“Ώστε επρόκειτο να υποκλέψω ΑΦΜ Ελλήνων πολιτών; Έχω εντυπωσιαστεί με τη φαντασία των δυσφημιστών μου” έγραψε στο Twitter o κ. Βαρουφάκης το απόγευμα της Κυριακής.

στο Twitter o κ. Βαρουφάκης το απόγευμα τηε Κυριακής

“Προς Τρόικα Εσωτερικού: Αναφέρθηκα επισήμως στην ενσωμάτωση συστήματος πληρωμών στο Taxisnet” έγραψε σε δεύτερο μήνυμά του ο τέως υπουργός παραπέμποντας στις δηλώσεις του κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

“Προχωρώ σε κάτι το οποίο ακούγεται τεχνοκρατικό αλλά δεν είναι. Έχει μεγάλη σημασία η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει αρχίσει να επεξεργάζεται τρόπους με τους οποίους το taxisnet μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω από αυτό που είναι, να γίνει ένα σύστημα πληρωμών και προς τρίτους, ένα σύστημα το οποίο αυξάνει την αποτελεσματικότητα και ελαχιστοποιεί τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους πολίτες και προς τις επιχειρήσεις” είχε δηλώσει κατά την τελετή ο κ. Βαρουφάκης, όπως προκύπτει από το Δελτίο Τύπου που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών.

Θύελλα αντιδράσεων

Το ρεπορτάζ της Καθημερινής προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ η οποία με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για μείζον πολιτικό, οικονομικό και ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση το οποίο θα πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος για τη διακρίβωση των όποιων ευθυνών.

Για ενδείξεις δόλου από πλευράς του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, κάνει λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη, μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, θέτοντας το ερώτημα εάν έχει έρθει η ώρα της Δικαιοσύνης.

Επίθεση κατά του πρώην υπουργού οικονομικών εξαπέλυσε και το Ποτάμι, με ανακοίνωσή του. “Διαβάζοντας το σχέδιο Βαρουφάκη για την επιστροφή στη δραχμή, δεν ξέρεις αν πρέπει να οργιστείς ή να γελάσεις. Ο κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, έπαιζε τον μαύρο hacker, σχεδίαζε κλοπές ΑΦΜ, έστηνε δηλαδή το κράτος της δραχμής λέγοντας ψέματα στους πολίτες ότι αγωνιζόταν για μια συμφωνία με την Ευρώπη” τονίζει μεταξύ άλλων το Ποτάμι και καλεί την Κυβέρνηση να πάρει θέση.

Για “εφιαλτικό σχεδιασμό” κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ. “Με τα σημερινά δημοσιεύματα της Καθημερινής, έρχονται στο φως πρόσθετες και ιδιαίτερα ανησυχητικές πληροφορίες για την προετοιμασία και υλοποίηση του Plan B και του σχεδίου για το Grexit….  Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί πια να σιωπά, ούτε να κρύβεται πίσω από πράξεις ή παραλείψεις Υπουργών και συνεργατών του, τους οποίους λίγους μήνες πριν τους χαρακτήριζε σημαντικό κεφάλαιο της διαπραγμάτευσης”.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version