Καρατζαφέρης: Το Μνημόνιο δε λύνει τα προβλήματα της χώρας

Καρατζαφέρης: Το Μνημόνιο δε λύνει τα προβλήματα της χώρας
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΒΟΥΛΗ--ΟΜΙΛΙΕΣ ΑΡΧΗΓΩΝ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ PSI// Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ.(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Διαβάστε τι είπε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος εμμένει στο "όχι"

“Δεν νομιμοποιούμε ψηφοφορίες που τις επιβάλλουν εκβιαστές”, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος έδωσε εξηγήσεις για την επιλογή του να καταψηφίσει το νέο μνημόνιο.

Υποστήριξε ότι το μνημόνιο δεν λύνει τα προβλήματα της χώρας, και επανέλαβε ότι δεν μπορούσε σε μία ώρα ανα αποφασίσει για κάτι που θα καθορίσει τις τύχες της χώρας για 40-50 χρόνια, καθώς και ότι ζητούσε τις γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Τραπέζης της Ελλάδος.

Προέβλεψε δε ότι τον Ιούνιο θα πάμε πάλι σε μια τέτοια διαδικασία.

“Υπάρχει μια σειρά πραγμάτων που δεν καταπίνονται, όπως το αγγλικό δίκαιο για το PSI. Μας δίνουν λεφτά αλλά οι όροι αναιρούν τη βοήθεια. Δεν μπορούμε λοιπόν να προχωρήσουμε”, υπογράμμισε.

Χαρακτήρισε δε “κερασάκι στην τούρτα” το γεγονός ότι κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού είχαν οι ίδιοι, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών (“οι πέντε υποτίθεται ισχυρότεροι άνδρες της χώρας”, όπως είπε) αποφασίσει για τα μέτρα, έπρεπε να πάρουν τηλέφωνο τον κ. Τόμσεν για να εγκρίνει.

Μεταξύ άλλων, επιτέθηκε για μια ακόμη φορά στη Γερμανία.

“Η κ. Μέρκελ έχει φτάξει το δικό της κλαμπ και αποφασίζουν για όλη την Ευρώπη. Δεν έχουμε μια φυσική ηγεσία στην ΕΕ. Όσοι από εμάς πιστεύουμε στην ΕΕ βλέπουμε ότι έχει καταργηθεί στην πράξη. Είναι μια γερμανική ένωση”, τόνισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα