ΚΚΕ: Ανεπίτρεπτα τα παιχνίδια της κυβέρνησης με τη δίκη των Τεμπών
Διαβάζεται σε 2'
Το σχόλιο του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Φλωρίδη και την ανακοίνωση του Αρείου Πάγου, σχετικά με τη δίκη των Τεμπών.
- 24 Μαρτίου 2026 16:55
Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβερνητική ολιγωρία και την προσπάθεια συγκάλυψης στο έγκλημα των Τεμπών, απαιτώντας την άμεση μεταφορά της δίκης σε χώρο που να εγγυάται την απρόσκοπτη συμμετοχή όλων.
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:
“Τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης όσο και η ηγεσία του Αρείου Πάγου προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για τη χτεσινή απαράδεκτη κατάσταση με την αίθουσα διεξαγωγής της κύριας δίκης για το έγκλημα των Τεμπών, αποδεχόμενοι στην πραγματικότητα την παραβίαση της αρχής της δημοσιότητας και την de facto μετατροπή της δίκης σε «κεκλεισμένων των θυρών», λόγω τεχνικής ανεπάρκειας του χώρου.
Με απλούς υπολογισμούς προκύπτει ότι ούτε στη βασική αίθουσα των 280τ.μ. ούτε στις 300 θέσεις συνολικά μπορούν να χωρέσουν 250 δικηγόροι, κατηγορούμενοι, συγγενείς θυμάτων και δημοσιογράφοι. Ούτε φυσικά μπορεί να γίνει αποδεκτό η βασική αίθουσα να προορίζεται μόνο για δικηγόρους, για τους οποίους δεν εξασφαλίζονται καν οι προϋποθέσεις για να κάνουν τη δουλειά τους και οι συγγενείς των θυμάτων να “εξοστρακιστούν” σε παράλληλες αίθουσες μέσω οθονών, κάτι για το οποίο ο Σύλλογος Συγγενών αντιδρά ήδη έντονα.
Είναι ανεπίτρεπτο κυβέρνηση και κράτος να συνεχίζουν τα παιχνίδια με τον πόνο των συγγενών. Και μάλιστα προκλητικά να επικαλούνται την ανάγκη άμεσης διενέργειας της δίκης υπό τον φόβο της παραγραφής, αντί να απολογηθούν για τη συνεχιζόμενη προσπάθεια συγκάλυψης, μέσα και από τα τεράστια κενά της ανάκρισης, το ελλιπέστατο κατηγορητήριο, τον κατατεμαχισμό της υπόθεσης σε επιμέρους δίκες, την προκλητική ασυλία των υπουργών της κυβέρνησης και άλλων κυβερνητικών στελεχών.
Τώρα να εξασφαλιστεί νέα αίθουσα που θα είναι κατάλληλη και θα επιτρέπει την απρόσκοπτη συμμετοχή στη δίκη όλων των εμπλεκομένων.
Το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό των συγγενών των θυμάτων, στο Σύλλογό τους, στον αγώνα για να λάμψει πραγματικά η αλήθεια.”