Κουμουτσάκος: Ο Παππάς απειλεί εκ νέου τους δικαστές

Κουμουτσάκος: Ο Παππάς απειλεί εκ νέου τους δικαστές
Έκτακτη συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, με θέμα, την άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αποδεχθεί το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος και οι 4 πλειοδότες στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

"Η Νέα Δημοκρατία δεν συμπράττει για τη συγκρότηση του ΕΣΡ", ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος. Έκανε λόγο για "σκοτεινές μεθοδεύσεις" και ζήτησε κατάργηση του νόμου Παππά. Τι είπε για Ομπάμα και προϋπολογισμό

Ως μια ακόμα επιχείρηση χειραγώγησης της δικαιοσύνης προκειμένου το Συμβούλιο της Επικρατείας να αποφασίσει υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου Παππά, ερμηνεύει η ΝΔ την τελευταία τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας, ότι αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός θα επιστρέψουμε στο προηγούμενο «καθεστώς ανομίας».

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ σχολίασε χαρακτηριστικά: «Εμείς ερμηνεύουμε την τελευταία τοποθέτηση ως νέο επεισόδιο στις αλλεπάλληλες αποκρυπτόμενες ή μη αποκρυπτόμενες προσπάθειες επηρεασμού των αποφάσεων της δικαιοσύνης. Η θέση των υπεύθυνων πολιτικών δυνάμεων είναι να μην τοποθετούνται επί σεναρίων». Παράλληλα ο Γιώργος Κουμουτσάκος πρόσθεσε: «Ποιος λέει ότι θα επιστρέψουμε σε καθεστώς ανομίας; Μόνο ο δικός τους νόμος μπορεί να βάλει τάξη; Δεν υπάρχει άλλος τρόπος προσέγγισης; Τέτοιου είδους προβλέψεις υποκρύπτουν νέο κύκλο απειλών και προσπάθεια επηρεασμού των δικαστών».

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε την έκκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες για «δημοκρατική εγρήγορση», διευκρινίζοντας ότι αυτή «συνίσταται σε κάθε μορφή νόμιμης αντίδρασης και προβληματισμού της κοινωνίας απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα» τα οποία περιέγραψε ως «σκοτεινές μεθοδεύσεις» και «μαύρο σύννεφο» πάνω από τη δημοκρατία.

Ταυτόχρονα ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε ότι η ΝΔ θα συμπράξει στη συγκρότηση του ΕΣΡ μόνο αν καταργηθεί ο νόμος Παππά αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα μεταβάλλει τη θέση της και αυτό ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσει εν τέλει το ΣτΕ για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά. «Παραμένουμε στη θέση μας ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε υφεσιακό τον προϋπολογισμό του 2017 σχολιάζοντας την έκθεση του γραφείου της βουλής για τον προϋπολογισμό, τονίζοντας ότι δείχνει την ορθότητα της θέσης της ΝΔ για αλλαγή του μίγματος πολιτικής.

Και τέλος ο εκπρόσωπος της ΝΔ χαρακτήρισε σημαντική μια επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα σημειώνοντας όμως ότι τέτοιου επιπέδου επισκέψεις γίνονται σε χώρες και όχι κυβερνήσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ΝΔ δεν αποδέχεται την ερμηνεία της κυβέρνησης ότι αποτελεί στήριξη του αμερικανικού παράγοντα προς τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς όπως είπε «αυτήν την περίοδο η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο μίας περιοχής που γεννά εντάσεις και αστάθεια. Είναι λογικό να υπάρχει ενδιαφέρον για μία σημαντική χώρα που βρίσκεται σε κρίση μέσα σε μία ευρύτερη περιοχή κρίσης».

Μαξίμου: Η ΝΔ βλέπει παντού παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη εκτός από αυτές που η ίδια επιχειρεί συστηματικά

Η ΝΔ βλέπει παντού παρεμβάσεις και σκοτεινές μεθοδεύσεις στην Δικαιοσύνη εκτός από αυτές που η ίδια επιχειρεί συστηματικά, όταν προεξοφλεί τις αποφάσεις του ΣτΕ και όταν ο ίδιος ο Μητσοτάκης στοχοποιεί στις ομιλίες του ανώτατους δικαστικούς, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας πως “προκειμένου να υπερασπιστεί το καθεστώς ανομίας που η ίδια εξέθρεψε διαπράττει το ένα θεσμικό ατόπημα μετά το άλλο, ελπίζοντας ότι έτσι θα πετύχει την επάνοδό της στην εξουσία. Και δεν σταματά εκεί. Η Νέα Δημοκρατία δεν διστάζει να υπονομεύει τη διαπραγμάτευση όπως έκανε και στην πρώτη αξιολόγηση. Αντί να ταχθεί με την κοινή, δημόσια διατυπωμένη βούληση των κοινωνικών εταίρων για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ποιεί την νήσσαν. Αν θέλει, ωστόσο, να συμβάλλει στη διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση για το χρέος και τα πλεονάσματα είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη. Αλλά ούτε αυτό θέλει. Γιατί τα δικά της, μικροπολιτικά συμφέροντα, δεν συνάδουν με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα