Μάντζος για επέμβαση ΗΠΑ: “Η διεθνής κοινότητα να σταθεί στο πλευρό του λαού της Βενεζουέλας”

Διαβάζεται σε 2'
Μάντζος για επέμβαση ΗΠΑ: “Η διεθνής κοινότητα να σταθεί στο πλευρό του λαού της Βενεζουέλας”
Δημήτρης Μάντζος EUROKINISSI

Η δήλωση του Δημήτρη Μάντζου, υπεύθυνου Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την επέμβαση των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα.

Την επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα και τη αρπαγή του Νικολάς Μαδούρο και της συζύγου το καταδίκασε με ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Μάντζος, υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρει πως: “ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ είναι απολύτως δεσμευτικός για όλα τα μέλη του, κατά μείζονα λόγο όσα συμμετέχουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού.

Η εθνική κυριαρχία όλων των κρατών του κόσμου είναι αδιαμφισβήτητη και πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους, χωρίς επιφυλάξεις.

Οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα πιστοποιούν ότι ο πλανήτης έχει εισέλθει σε μια νέα ιστορική περίοδο όπου οι κανόνες υποχωρούν μπροστά στην ωμή ισχύ, δημιουργώντας ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον του κόσμου. Η κατίσχυση του δικαίου του ισχυρού έναντι του διεθνούς δικαίου αποτελεί εφιαλτικό σενάριο -ακόμη κι όταν αυτή η ισχύς ασκείται εναντίον ενός ανελεύθερου απολυταρχικού καθεστώτος. Η λύση δεν μπορεί να είναι τα όπλα και η βία αλλά η εμβάθυνση της δημοκρατίας και ο σεβασμός της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών.

Η διεθνής κοινότητα οφείλει να σταθεί στο πλευρό του λαού της Βενεζουέλας, και να εγγυηθεί τον σεβασμό και την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, χωρίς επιλεκτικές εξαιρέσεις”.

Σχετικό Άρθρο

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα