Μαρινάκης: “Για τη ΝΔ ο αριθμός είναι 155 – Θεωρούμε πλειοψηφία το 151”

Διαβάζεται σε 2'
Ο Παύλος Μαρινάκης
Ο Παύλος Μαρινάκης ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ/ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS

Ακόμη και η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής να κρίνει ότι μετά την έκπτωση τριών βουλευτών των Σπαρτιατών η πλειοψηφία πέφτει στους 149, η κυβέρνηση θεωρεί ως πήχη το 151 και την ενδιαφέρει το γεγονός ότι η ΚΟ της ΝΔ έχει 155

Για την κυβέρνηση πήχης της πλειοψηφίας παραμένει το 151, μετά την έκπτωση τριών βουλευτών των Σπαρτιατών, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να μείνει η Βουλή με 297 βουλευτές, ξεκαθάρισε ο  Παύλος Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ειδικότερα ότι ανεξαρτήτως της απόφασης που θα λάβει η επιστημονική επιτροπή της Βουλής, η κυβέρνηση δεν θα θεωρήσει αποδεκτό πολιτικά τυχόν πήχη στους 149 βουλευτές.

Μάλιστα, για το Μαξίμου ο αριθμός είναι 155, τόνισε, όσοι δηλαδή οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Το ερώτημα αυτό σημειωτέον ότι τίθεται εν όψει της ψηφοφορίας για την προανακριτική για τα Τέμπη. Ψηφοφορία η οποία πάντως πιθανόν να πραγματοποιηθεί προτού αποφανθεί το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής, στο οποίο πετάει το μπαλάκι η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες δηλώσεις του κ.Μαρινάκη για το ενδεχόμενο να πέσει η πλειοψηφία στους 149 είχαν ερμηνευθεί από το Κίνημα Δημοκρατίας αρχικά και το ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια ως επιθυμία της κυβέρνησης να ρίξει τον πήχη για να μην περάσει από κάτω στην ψηφοφορία για την προανακριτική για τα Τέμπη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε πάντως λόγο για αποσπασματική παρουσίαση των δηλώσεων του από την αντιπολίτευση, επικαλούμενος ότι και χθες επέμεινε ότι ο πήχης ουσιαστικά είναι στους 155. “Καταλαβαίνω το Κίνημα Δημοκρατίας να φέρεται έτσι, αλλά και το ΠΑΣΟΚ φέρεται ως μικρό κόμμα και παρουσιάζει αποσπασματικά απαντήσεις”, είπε χαρακτηριστικά.

“Δεν υπάρχει περίπτωση μία κυβέρνηση των 151 plus να θεωρεί ότι μπορεί να σταθεί με 149” δήλωσε μάλιστα ο κ. Μαρινάκης. Ανέφερε ότι από την επικοινωνία που είχε χθες με το ΥΠΕΣ ενημερώθηκε ότι η ερμηνεία του Συντάγματος κινείται στη λογική των 149, αλλά τόνισε πως αυτό δε σημαίνει ότι αυτό επιδιώκει και η κυβέρνηση.

“Μένει να αποφανθεί η Βουλή, εάν τεθεί τέτοιο ερώτημα. Αλλά ασχέτως απάντησης ο πήχης είναι το 151 και ο αριθμός που μας ενδιαφέρει είναι το 155” κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα