Μητσοτάκης: Αν ο Τσίπρας πιστεύει σε έξοδο από το μνημόνιο ας κάνει εκλογές το Σεπτέμβριο

Μητσοτάκης: Αν ο Τσίπρας πιστεύει σε έξοδο από το μνημόνιο ας κάνει εκλογές το Σεπτέμβριο
Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Χαρακτήρισε φούσκα την υπεραπόδοση της οικονομίας, ζήτησε η ρύθμιση του χρέους να είναι οριστική και χωρίς προαπαιτούμενα με βάση τη συμφωνία του 2012 γιατί οτιδήποτε άλλο δεν θα πείσει τις αγορές και χαρακτήρισε ιλαροτραγωδία την υπόθεση των γαλλικών φρεγατών. Τι ανέφερε για την ΕΛΔΟ και τι απάντησε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής

Κάλεσμα στον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε εκλογές το Σεπτέμβριο αν πραγματικά πιστεύει στην καθαρή έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο, απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας ωστόσο «φούσκα» την υπεραπόδοση της οικονομίας και την έξοδο από τα μνημόνια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στους τομεάρχες του κόμματος τόνισε χαρακτηριστικά: “Τα πράγματα νομίζω πως είναι πιο ξεκάθαρα από ποτέ. Αν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εννοούν τα όσα υποκριτικά διαλαλούν, ας δοκιμαστούν. Αν θεωρούν ότι «μνημόνια τέλος», ας θέσουν αυτή την άποψη στην κρίση του λαού. Αν βλέπουν ανάπτυξη, ας δοκιμάσουν αν την ίδια γνώμη έχουν οι πολίτες. Αν όντως πιστεύουν ότι λένε αλήθεια, ας την επαληθεύσουν στις κάλπες. Αν σέβονται όπως λένε το λαό, ας τον εμπιστευτούν. Κι αν δεν φοβούνται τη ΝΔ, ας αναμετρηθούν επιτέλους μαζί της.

Δεν έχω αμφιβολία ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί θα σκαρφιστεί τα πάντα για λίγες ακόμη μέρες στην εξουσία. Αλλά τον προκαλώ σήμερα αν όντως πιστεύει το αφήγημά του να το δοκιμάσει στην πράξη, εκθέτοντας το στην κρίση των πολιτών”.

Τα διλήμματα της επόμενης μέρας είπε ο κ. Μητσοτάκης είναι αν οι Έλληνες θα επιλέξουν ένας από τους δύο δρόμους: «Αναγεννητική πορεία ή τυφλή οπισθοδρόμηση» το δίλημμα πρόσθεσε είναι «αν αξίζουμε αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια ή αν αξίζουμε καλύτερα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επικαλούμενος τις δηλώσεις Τσακαλώτου υποστήριξε ότι ο υπουργός οικονομικών «γκρέμισε γκρέμισε τη φιέστα της καθαρής εξόδου, που επιχείρησε να στήσει ο κ. Τσίπρας παρουσία του προέδρου της Κομισιόν». Η πραγματικότητα, είπε ο κ. Μητσοτάκης, είναι ότι τελειώνει μόνο ο «φθηνός δανεισμός από τους Ευρωπαίους εταίρους».

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε πως η ρύθμιση του χρέους θα πρέπει να είναι «αυτόματη, οριστική και αμετάκλητη» και «χωρίς νέες δεσμεύσεις και προαπαιτούμενα, χωρίς νέες εγκρίσεις και αξιολογήσεις», υπογραμμίζοντας πως «οτιδήποτε άλλο δεν θα πείσει τις αγορές». Στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης πως «οτιδήποτε άλλο θα ήταν υπαναχώρηση από τη συμφωνία του 2012» και συμπλήρωσε πως «περιμένουμε από τους εταίρους να τηρήσουν το λόγο τους».

Σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την κυβέρνηση και ειδικότερα για το ζήτημα των γαλλικών φρεγατών έκανε λόγο για «ιλαροτραγωδία» και «εθνικό εφιάλτη», ενώ τόνισε ότι «οι σχέσεις με εταίρους όπως η Γαλλία πλήττονται σοβαρά γιατί γίνονται παραπολιτική σπέκουλα» και κάλεσε την κυβέρνηση να «σοβαρευτεί τουλάχιστον στα εθνικά θέματα».

Αναφορικά τέλος με τις καταγγελίες του παραιτηθέντος προέδρου του διαστημικού οργανισμού Σταμάτη Κριμιζή, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «παράγκα του διαστήματος».

Απάντηση ΨΗΠΤΕ: Ο ΕΛΔΟ δεν θα έχει έσοδα από offshore όπως αυτές που “ενισχύουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό” της οικογένειας Μητσοτάκη

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής το οποίο κάνει λόγο για θράσος από μέρους του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκη με αφορμή αναφορά του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό (ΕΛΔΟ), ενώπιων των τομεαρχών της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του υπουργείου ΨΗΠΤΕ αναφέρει: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει το θράσος να μιλάει για “παράγκα του διαστήματος”. Ας γνωρίζει ότι ο ΕΛΔΟ δεν έχει εισπράξει, διαχειριστεί ή ξοδέψει ούτε μισό ευρώ ως τώρα.

Ούτε πρόκειται να συνεργαστεί ή να χρηματοδοτηθεί από offshore εταιρείες, όπως αυτές που λείπουν από το πόθεν έσχες συγγενικών του προσώπων, παρότι ενισχύουν τον οικογενειακό του προϋπολογισμό» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα