Η αρχή του τέλους για τις πανελλήνιες

Η αρχή του τέλους για τις πανελλήνιες

Τι θα προβλέπει το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια, το οποίο θα αλλάξει ριζικά τη μορφή των πανελληνίων εξετάσεων όπως τις γνωρίζουμε σήμερα. "Κοινωνικό νομοσχέδιο" για τους εγκλωβισμένους εργαζόμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες

Διαρκείς συναντήσεις και συνεργασίες με όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ενόψει της εμφάνισής του στη ΔΕΘ έχει ήδη από χθες ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός και ο Γιάννης Δραγασάκης συναντήθηκαν ώστε να συζητήσουν για την πορεία ίδρυσης της Αναπτυξιακής Τράπεζας, καθώς αυτό αποτελεί προτεραιότητα του Μεγάρου Μαξίμου για το προσεχές φθινόπωρο και το θέμα το “τρέχει” σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

“Κοινωνικό” νομοσχέδιο

 Έφη Αχτσιόγλου ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για το νομοσχέδιο που θα καταθέσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας, καθώς θα πρόκειται για μία ακόμη πρωτοβουλία με την οποία η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να ενισχύσει το κοινωνικό πρόσημό της. Συγκεκριμένα, ο λόγος για το νομοσχέδιο με το οποίο θα αντιμετωπίζονται οι “εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι” -ήτοι οι απλήρωτοι- ενώ θα προβλέπεται ένταξη των ελευθέρων επαγγελματιών που βάζουν “λουκέτο” στο ταμείο ανεργίας.

Παράλληλα, το εν λόγω νομοσχέδιο, βάσει της ανακοίνωσης του Μεγάρου Μαξίμου, θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις και για την αδήλωτη εργασία, για την κοινωνική ασφάλιση, αλλά και πρωτοβουλίες για την ισχυροποίηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Η αρχή του τέλους για τις πανελλήνιες

Σε ό,τι αφορά στην συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Παιδείας, η αφορμή ήταν η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, το Μαξίμου υπογραμμίζει πως “είναι όλα έτοιμα” προσθέτοντας ότι “από φέτος όλα τα ολιγοθέσια σχολεία (814 τον αριθμό) θα είναι ολοήμερα”. Ωστόσο, πέραν της νέας σχολικής χρονιάς, Τσίπρας και Γαβρόγλου συνομίλησαν αναλυτικά “για τη νέα δομή του Λυκείου, ιδιαίτερα των δύο τελευταίων τάξεων” και, όπως τόνισε το Μαξίμου, “το νέο σύστημα πρόσβασης στα Πανεπιστήμια θα προκύπτει αυτομάτως από τη νέα δομή του Λυκείου”. Με άλλα λόγια, επί τάπητος τέθηκε και η μεταρρύθμιση των πανελλαδικών εξετάσεων, με τελικό στόχο την κατάργησή τους, ενώ όλα δείχνουν πως τα παιδιά που θα εγγραφούν φέτος στην Α’ Λυκείου δε θα δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις σε δύο χρόνια -τουλάχιστον όχι με τη μορφή που αυτές ισχύουν σήμερα…

Το υπουργείο Παιδείας πάντως σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι: “Οι αλλαγές στο Λύκειο καθώς και το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια θα ανακοινωθούν εγκαίρως και χωρίς αιφνιδιασμούς, όπως επανειλημμένως έχει δηλώσει ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα