ΠAΣOΚ για το ρεπορτάζ του NEWS 24/7: Καταδίκη του αποκλεισμού μαθητή στο φάσμα του αυτισμού

Διαβάζεται σε 1'
ΠAΣOΚ για το ρεπορτάζ του NEWS 24/7: Καταδίκη του αποκλεισμού μαθητή στο φάσμα του αυτισμού
ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής EUROKINISSI

O βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Παππάς πήρε θέση για την υπόθεση που έφερε στο φως της δημοσιότητας το NEWS 24/7.

Με δήλωσή του ο Πέτρος Παππάς, Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Ατόμων με Αναπηρία και Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων , σχολίασε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του NEWS 24/7 που καταγγελεί αποκλεισμό μαθητή που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού.

Όπως τόνισε: «Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση σε ένα σχολείο που οφείλει να υπηρετεί την ισότητα, τον σεβασμό και τη συμπερίληψη κάθε παιδιού. Η εκπαιδευτική κοινότητα πρέπει να στέκεται δίπλα στους μαθητές, όχι απέναντί τους. Οι ευθύνες για αυτό το απαράδεκτο περιστατικό πρέπει να διερευνηθούν άμεσα και σε βάθος, ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ. Η κοινωνία μας κρίνεται από τον τρόπο που προστατεύει τους πιο ευάλωτους.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής παραμένει σταθερά προσηλωμένο στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και στη διαμόρφωση ενός εκπαιδευτικού συστήματος πραγματικά συμπεριληπτικού, που θα δίνει σε κάθε παιδί ίσες ευκαιρίες για συμμετοχή, αναγνώριση και σεβασμό».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα