Πάτρα: Μοίρασαν 4 τόνους πατάτες και λαχανικά στους πολίτες

Πάτρα: Μοίρασαν 4 τόνους πατάτες και λαχανικά στους πολίτες

Διαβάστε πώς επέλεξαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους πολίτες της Πάτρας παραγωγοί από το Λιμνοχώρι Αχαΐας (Pics+Vid)

Περισσότερους από τέσσερις τόνους πατάτες, αυγά και μπρόκολα μοίρασαν στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα, παραγωγοί από τη Δυτική Αχαΐα.

Όπως είπαν οι ίδιοι οι παραγωγοί, προέβησαν στην ενέργεια αυτή αφενός επειδή βλέπουν καθημερινά στις λαϊκές αγορές τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος και αφετέρου για να διαμαρτυρηθούν, για την τιμή διάθεσης των προϊόντων τους.

Οι αγρότες είναι και έμποροι στη λαϊκή αγορά και όπως σημείωσαν, η φτώχεια των πολιτών, τους έχει συγκλονίσει.

Καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με συνταξιούχους, άνεργους, υποαπασχολούμενους, και άλλους που έχουν χτυπηθεί από την κρίση, οι οποίοι δεν έχουν να πάρουν ούτε ένα κιλό πατάτες.

Οι παραγωγοί του Λιμνοχωρίου δήλωσαν, ότι θα επανέλθουν την ερχόμενη Τετάρτη, μοιράζοντας στον κόσμο γάλα, διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές που το πωλούν.

“Μέσα σε 15 λεπτά τα πήραν όλα”, δήλωσε έκπληκτος ένας από τους παραγωγούς, που μοίρασαν τα δωρεάν τρόφιμα.

“Δεν το πίστευα ότι θα γινόταν αυτό… Ήρθε μια κυρία και μας λέει ‘θα ανάβω κάθε Κυριακή κεράκι στην εκκλησία’. Δεν το περιμέναμε. Θα το κάνουμε κάθε βδομάδα”, πρόσθεσε.

Πηγή και φωτογραφίες:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα