Πιερρακάκης: Το Φανάρι είναι ένας τόπος με δύναμη και συμβολισμό

Διαβάζεται σε 2'
Πιερρακάκης: Το Φανάρι είναι ένας τόπος με δύναμη και συμβολισμό
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης INTIME

Η ανάρτηση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκου Πιερρακάκη για τον εορτασμό των Θεοφανίων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης βρέθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τα φώτα και έγραψε τα ακόλουθα σε ανάρτησή του:

“Είχα την τιμή να βρεθώ στην Κωνσταντινούπολη, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση στον εορτασμό των Θεοφανίων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Σε έναν τόπο αιώνων ιστορίας και μνήμης.

Στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου συλλειτούργησε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κκ. Βαρθολομαίος με τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνειο, δίνοντας ένα μήνυμα ειρήνης και πίστης σε μία εποχή γεμάτη προκλήσεις.

Στη συνάντηση που είχαμε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη συζητήσαμε για το πολυσήμαντο έργο του Πατριαρχείου και για τη διαρκή ανάγκη ενίσχυσης των ελληνορθόδοξων κοινοτήτων του εξωτερικού που κρατούν ζωντανές τη γλώσσα, την παράδοση και την πνευματική μας ταυτότητα.

Έχουμε αποδείξει έμπρακτα τη στήριξή μας με:

τη στελέχωση των εκκλησιαστικών δομών

την επίλυση του προβλήματος των οργανικών θέσεων των Κληρικών στην Ελλάδα

τη δημιουργία 600 οργανικών θέσεων κληρικών στα πρεσβυγενή Πατριαρχεία & στις Ελληνορθόδοξες Εκκλησίες ανά τον κόσμο.

Το Φανάρι είναι ένας τόπος με δύναμη και συμβολισμό και η ίδια αυτή αίσθηση συνεχίζεται και στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, όπου η ιστορία συναντά την καθημερινότητα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα