Πώς ξεκίνησε πολιτικά ο έλεγχος για τις αμαρτωλές Μ.Κ.Ο

Πώς ξεκίνησε πολιτικά ο έλεγχος για τις αμαρτωλές Μ.Κ.Ο
Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς δέχεται τα συγχαρητήρια του υπ. Άμυνας Δημ. Αβραμόπουλου μετά το τέλος της ψηφοφορίας στην πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, Δυτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Στο μικροσκόπιο του οικονομικού εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη η χρηματοδότηση 176 Μ.Κ.Ο

Στα τέλη του  2012 ξεκίνησε ο έλεγχος για τις χρηματοδότηση των Μη Κυβερνητικών οργανώσεων.

Είχε προηγηθεί η ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκο Νικολόπουλου, προς τον τότε υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, για να ελεγχθεί η χρηματοδότηση 176 Μ.Κ.Ο.

Όταν ο κ. Αβραμόπουλος διάβασε τα  πορίσματα και εκθέσεις που συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση για τα έργα και τις ημέρες 176 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, τον Δεκέμβριο του 2012, στην κυριολεξία διαπίστωσε πολλές ατασθαλίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες  στην  έρευνα αναφερόταν ότι το υπουργείο Εξωτερικών χρηματοδότησε πλουσιοπάροχα με εκατοντάδες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ απίστευτες, ανύπαρκτες και ύποπτες ΜΚΟ. Η υπόθεση με την υποτιθέμενη οργάνωση για την αποναρκοθέτηση περιοχών που ζημίωσε το Δημόσιο με 9 εκατ. ευρώ με χρήματα που δόθηκαν από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών είναι μία από τις πιο κραυγαλέες υποθέσεις.

Χαρακτηριστικό γεγονός είναι ο υπερδιπλασιασμός των δαπανών προς τις ΜΚΟ από το 2002 στο 2003, όταν τα κονδύλια ανήλθαν σε 18,096 εκατομμύρια ευρώ!

Επί υπουργίας του γνωστού στενού συνεργάτη του κ. Παπανδρέου, του κ. Δημήτρη Δρούτσα ανακοινώθηκε η δραστική περικοπή των κονδυλίων προς τις ΜΚΟ σε 1,95 εκατ. ευρώ. Αυτό συνέβη το 2010, όταν η χώρα συνήψε το πρώτο Μνημόνιο.

Όμως σύμφωνα πάντα με την  έρευνα -Αβραμόπουλου,  διαπιστώθηκε ότι τη συγκεκριμένη περίοδο υπήρξε μια αδικαιολόγητη αύξηση στα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια». Εκείνη τη χρονιά προβλέπονταν δαπάνες 18 εκατ. ευρώ και τελικά δόθηκαν 56,073 εκατ. ευρώ!

Ο τότε υπουργός Εξωτερικών ζήτησε άμεσα την παρέμβαση του τότε οικονομικού εισαγγελέα κ. Σπύρο Μουζακίτη ώστε να εντοπιστούν και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης τα τρωκτικά του δημοσίου χρήματος. Ύστερα από 14 μήνες, αποδόθηκαν ευθύνες σε πρόσωπα που ενέχονται σε μία υπόθεση ενώ  σύμφωνα με πληροφορίες ακολουθούν κι άλλες.

Ο κ. Αβραμόπουλος μετέβη χθες το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου ζήτησε και επέτυχε να λήξει το θέμα με τη φορολόγηση του επιδόματος επικινδυνότητας για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, κάτι που αποδέχτηκε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα σύμφωνα με αξιόπιστες κυβερνητικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες ο σημερινός υπουργός Εθνικής Αμύνης δέχθηκε ιδιαίτερη φιλοφρόνηση από τον πρωθυπουργό σχετικώς με την έκβαση της απάτης εις βάρος του Δημοσίου από την ΜΚΟ για τις αποναρκοθετήσεις.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version