Σκοπιανό: Όχι από Γεννηματά στη συμφωνία

H πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά
H πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά EUROKINISSI

"Όχι" από τη Φώφη Γεννηματά για τη συμφωνία για το Σκοπιανό - "Είναι φανερό ότι η θέση Γεννηματά είναι η θέση της παράταξης" σχολίασε ο Κώστας Σκανδαλίδης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7

"Η συμφωνία που παρουσίασε η κυβέρνηση αποτελεί ένα βήμα, αλλά δεν αποτελεί ολοκληρωμένη λύση", αναφέρει σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας πως παρά τα όποια θετικά σημεία της, η υλοποίησή της δεν εξαρτάται από την Ελλάδα "αλλά κυρίως από τις ενέργειες της γειτονικής χώρας".

Η Φώφη Γεννηματά σημειώνει πως υπάρχουν αβεβαιότητες που ενδεχομένως θα απομάκρυναν την προοπτική μιας βιώσιμης και εθνικά επωφελούς λύσης.

Αναλυτική η δήλωση της Φώφης Γεννηματά:

Η συμφωνία που παρουσίασε η κυβέρνηση αποτελεί ένα βήμα, αλλά δεν αποτελεί ολοκληρωμένη λύση.

Έχει θετικά σημεία που ανταποκρίνονται στο πλαίσιο που έχει θέσει το Κίνημα Αλλαγής, ώστε να επιλυθεί το ζήτημα των Σκοπίων.

Η υλοποίηση της όμως, δεν εξαρτάται από την Ελλάδα, αλλά κυρίως από τις ενέργειες της γειτονικής χώρας.

Εκτός από τις αβεβαιότητες υπάρχουν αρνητικά σημεία και προβλήματα που μπορεί να απομακρύνουν την προοπτική μιας βιώσιμης και εθνικά επωφελούς  λύσης.

Η συμφωνία αυτή θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή εάν:

Η αναθεώρηση του συντάγματος των Σκοπίων περιλαμβάνει την προσαρμογή της εθνικότητας και της γλώσσας σύμφωνα με την νέα ονομασία και

Η επιστολή πρόσκλησης για την ένταξη στο ΝΑΤΟ σταλεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας  ώστε να μην δημιουργηθούν τετελεσμένα.

Έχουμε επισημάνει από καιρό τις επιβλαβείς κινήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τις επιπτώσεις από την εμπλοκή του θέματος στο  εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι,  με ευθύνη τους.

Με τη διγλωσσία και τους χειρισμούς τους, αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για το πολωτικό και διχαστικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί και στο μείζον αυτό Εθνικό θέμα.

Η  ΝΔ φέρει διαχρονικά την κύρια ευθύνη για τη δημιουργία αυτού του ζητήματος και με τις συνεχείς υπαναχωρήσεις και μεταμορφώσεις της, δεν συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας εθνικής γραμμής.

Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε συστηματικά για την εξεύρεση μιας ολοκληρωμένης, βιώσιμης λύσης.

Σκανδαλίδης στο Ραδιόφωνο 24/7: Είναι φανερό ότι η θέση Γεννηματά είναι η θέση της παράταξης

"Με βάση της πρόταση Γεννηματά, θα κρίνουμε τη συμφωνία. Η συμφωνία έχει θετικά σημεία απ΄την άλλη πλευρά έχει και τεράστια κενά. Υπάρχει η πρόεδρος που είναι εκλεγμένο όργανο", σχολίασε από τη δική του μεριά ο Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6.

"Είναι φανερό ότι η θέση Γεννηματά είναι η θέση της παράταξης. Αυτή νομιμοποιείται να το κάνει. Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε μία κυβέρνηση που άλλα λέει και άλλα κάνει", συνέχισε.

"Αν δεν μπορούμε να συνδεθούμε και υπάρχουν διαφωνίες τότε θα αποφασίσει η πρόεδρος", κατέληξε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής, Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η ΝΔ με το όπλο της πρότασης μομφής παρά πόδα

Ψηφίζουν προαπαιτούμενα, προκαλούν τη ΝΔ για το Σκοπιανό

Τσίπρας: Η ψυχή μας είναι η ιστορία μας

SHARE: