Το Μαξίμου προσπαθεί να μαζέψει τα σενάρια ανασχηματισμού

Διαβάζεται σε 5'
Το Μαξίμου προσπαθεί να μαζέψει τα σενάρια ανασχηματισμού
Ο Παύλος Μαρινάκης SOOC

Στον απόηχο των ενδοκυβερνητικών τριβών με αφορμή τον Άγνωστο Στρατιώτη, άπαντες στη ΝΔ αναμένουν ανασχηματισμό, κάτι που διέψευσε πάντως ο Π.Μαρινάκης. Η νέα κόντρα Γεωργιάδη με την ΕΛ.ΑΣ φέρνει νέα σύννεφα στην κυβέρνηση.

Τα σενάρια ανασχηματισμού, που φουντώνουν ξανά στον απόηχο των ενδοκυβερνητικών τριβών με αφορμή τον Άγνωστο Στρατιώτη, διαψεύδει στο Μαξίμου. Αλλά στη Νέα Δημοκρατία περιμένουν εδώ και καιρό και εξακολουθούν να περιμένουν αλλαγές στην κυβέρνηση στο τέλος του έτους.

“Όχι, δεν υπάρχει ζήτημα ανασχηματισμού” δήλωσε ερωτηθείς σχετικά από το NEWS 24/7 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. “Βέβαια ότι και να πω, οι πολιτικοί συντάκτες θα συνεχίσετε να γράφετε για ανασχηματισμό”, πρόσθεσε πάντως αστειευόμενος. Και αφού επισήμανε ότι ο ανασχηματισμός είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού, επανέλαβε: “Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Το διαψεύδω”. 

Ο κ. Μαρινάκης επιχείρησε επίσης να κλείσει τη συζήτηση για τις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια, υποβαθμίζοντας την ως παραπολιτική.

“Υπάρχει ένας κίνδυνος και δεν αφορά την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση μόνο, αλλά συνολικά την πολιτική συζήτηση. Να συζητάμε πράγματα που δεν αφορούν την κοινωνία. Να παρασυρόμαστε από αυτά που ενδιαφέρουν αυτούς που τα συζητάνε σε πέντε-δέκα πηγαδάκια πέριξ της Βουλής, αλλά καμία τέτοια συζήτηση να μη γίνεται στα περισσότερα σπίτια σε αυτή τη χώρα. Υπάρχουν σοβαρά θέματα να λύσουμε”, είπε ειδικότερα.

“Η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη ψηφίστηκε – Όλα τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ”

Ως προς το ζήτημα του Αγνώστου Στρατιώτη ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: “Η κυβέρνηση κατέθεσε και η Βουλή ψήφισε μία σημαντική τροπολογία, που θα έπρεπε να είναι αυτονόητη. Είχε την υπογραφή όλων των αρμόδιων υπουργών και την ψήφο όλων των βουλευτών της ΝΔ.” 

Είπε μάλιστα: “Αυτό θα γράψει η ιστορία και όλα τα υπόλοιπα έχουν ελάχιστη σημασία. Και για άλλη μία φορά η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ απέδειξε ότι είναι η πιο αρραγής ΚΟ κυβέρνησης και δη κυβέρνησης στα μισά της δεύτερης τετραετίας. Ολα τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ. Ας ασχοληθούμε με αυτά που αφορούν την κοινωνία.” 

“Υπερασπίστηκε την τροπολογία ο Φλωρίδης – Δεν υπάρχει κανένα θέμα”

Ερωτηθείς εάν ο κ.Μητσοτάκης ζήτησε από τον κ.Δένδια να υπερασπιστεί την τροπολογία και εκείνος αρνήθηκε, ο κ. Μαρινάκης απάντησε: “Όχι. Η τροπολογία υποστηρίχθηκε από τον κ.Φλωρίδη, από έναν εκ των συνυπογραφόντων υπουργών, δεδομένου ότι υπήρχε πλαίσιο κυρώσεων άρα είχε σημαντικό βαθμό αρμοδιότητας”. 

Πρόσθεσε ότι ζητήθηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς να υπογράψουν την τροπολογία και την υπέγραψαν. “Δεν υπάρχει κανένα θέμα” υποστήριξε και τόνισε ότι: “Τώρα το μείζον βραχυπρόθεσμα είναι η Αστυνομία με επαγγελματισμό να θωρακίσει, να περιφρουρήσει, την εφαρμογή της τροπολογίας και μεσομακροπρόθεσμα το υπουργείο Αμυνας να αναδείξει με προτάσεις το μνημείο”.

Ο κ. Μαρινάκης έσπευσε να επιτεθεί στα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδίως στο ΠΑΣΟΚ. “Πολιτικά έχει αξία η στάση των κομμάτων και δεξιότερα ημών, που φέρονται ως τα κατέχοντα την αποκλειστικότητα σε ιερές έννοιες -που δεν ανήκουν σε κανέναν στην πραγματικότητα- όπως ο πατριωτισμός. Και βέβαια η στάση του ΠΑΣΟΚ, που είχε πέσει θύμα της χυδαίας ρητορικής της άνω και κάτω πλατείας και επί των ημερών του Νίκου Ανδρουλάκη βρέθηκε στη λάθος πλευρά της ιστορίας, μαζί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Κυριάκο Βελόπουλο”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Το ΠΑΣΟΚ του κ.Ανδρουλάκη έχει πάρει άλλο δρόμο. Ένα κόμμα που στοχοποιήθηκε άδικα γιατί δεν έπεσε στην παγίδα του λαϊκισμού, που μαζί με τη ΝΔ κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη, 10 χρόνια μετά αποφάσισε να συνταχθεί με αυτούς που το είχαν στοχοποιήσει και είχαν φτάσει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού”, υποστήριξε επίσης.

“Δεν προσφέρεται για ενδοκυβερνητική διαφωνία το θέμα του θανάτου της 16χρονης στο Γκάζι”

Στην επισήμανση ότι με αφορμή τον τραγικό θάνατο ενός 16χρονου κοριτσιού στο Γκάζι, ΕΛ,ΑΣ και υπουργείο Υγείας ρίχνουν ο ένας το μπαλάκι στον άλλο, με τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη να διαψεύδει την Αστυνομία, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε: “Δε νομίζω ότι το θέμα προσφέρεται για ενδοκυβερνητική διαφωνία και δεν υπάρχει διαφωνία. Απλά κάθε υπουργείο παρέθεσε τις δικές του θέσεις. Ο υπουργός Υγείας την ενημέρωση που είχε από το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία τη δική της ενημέρωση. Ερευνάται το θέμα”. 

Σημείωσε, επίσης, ότι φαίνεται πως υπήρξε άμεση ανταπόκριση του ασθενοφόρου και τόνισε πως: “Οσοι έχουν ευθύνη για το τραγικό περιστατικό, πρέπει να λογοδοτήσουν και θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη”. Υπενθύμισε ότι έχει ψηφιστεί πιο αυστηρό νομικό πλαίσιο για την παράνομη διάθεση αλκοόλ και καπνού σε ανηλίκους. Ενώ ανέφερε ότι έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι και συγκεκριμένα ότι έχουν γίνει 24.026 έλεγχοι από την Αστυνομία το τελευταίο διάστημα, σχηματίστηκαν 144 νέες δικογραφίες, έγιναν 112 συλλήψεις και τα βεβαιωθέντα πρόστιμα ανέρχονται σε 75.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα