Τσακαλώτος: Ο Σαμαράς θέλει να ρίξει και έναν άλλο Μητσοτάκη

Τσακαλώτος: Ο Σαμαράς θέλει να ρίξει και έναν άλλο Μητσοτάκη
Συζήτηση στην Ολομέλει ατης Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις", το Σάββατο 21 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Υποστήριξε ότι ο Σαμαράς πίεσε τον κ. Μητσοτάκη να αλλάξει θέση για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για το χρέος. Παραδέχτηκε ότι υπάρχει κίνδυνος για πώληση επιχειρήσεων κοινής ωφελείας

Να δημιουργήσει ρήγμα στη ΝΔ για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων επιχείρησε ο  Ευκλείδης Τσακαλώτος κατηγορώντας τον  Αντώνη Σαμαρά ότι επιθυμεί «να ρίξει» τον κ. Μητσοτάκη πριν γίνει πρωθυπουργός με τις πιέσεις του για «σκληρό ροκ» στο θέμα του υπερταμείου.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα που ανέφεραν προ ημερών ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν έτοιμος να υπερψηφίσει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και απέδωσε την αλλαγή στάσης της ΝΔ στην παρέμβαση του κ. Σαμαρά. «Είναι κρίμα να αλλάζει ο κ. Σαμαράς αυτή την προοπτική (ψήφισης του Ταμείου)» είπε ο κ. Τσακαλώτος. «Πριν από 23 χρόνια ένας μελλοντικός πρωθυπουργός έριξε τον τότε πρωθυπουργό» σημείωσε αναφερόμενος στην ανατροπή της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά το 1993. «Τώρα, 23 χρόνια μετά, πολύ φοβάμαι ότι αυτός ο ίδιος πρώην πρωθυπουργός θέλει να ρίξει έναν άλλο Μητσοτάκη αλλά αυτή τη φορά πριν γίνει πρωθυπουργός» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος εντωμεταξύ στο θέμα της διαπραγμάτευσης ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για μια καλή λύση στο χρέος. Απέφυγε, πάντως, να πει τι θα περιλαμβάνουν οι ρυθμίσεις για την απομείωση του χρέους αλλά διαβεβαίωσε ότι αυτή τη φορά δεν θα υπάρχουν ρυθμίσεις για κούρεμα ασφαλιστικών ταμείων, τραπεζών και ομολόγων και για νέα ανακεφαλαιοποίηση. «Ό,τι πάρουμε θα είναι με συγκεκριμένους ορισμούς και αντικειμενικότητα, με ένα αυτόματο και αντικειμενικό σύστημα» συμπλήρωσε. 

Ο κ. Τσακάλωτος παραδέχτηκε επίσης ότι υπάρχει κίνδυνος ιδιωτικοποίησης εταιρειών δημόσιας ωφέλειας. Διαβεβαίωσε, όμως, ότι υπάρχει ρητή αναφορά για να αποφευχθεί την απόλυτη εμπορευματοποίηση των δημόσιων αγαθών και της εδαφικής και κοινωνικής συνοχής. Κατέθεσε, μάλιστα, νομοτεχνική βελτίωση που αναφέρει πως η αξιοποίηση θα γίνεται προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα