Ξεκινάει επαφές η Γεννηματά για το μέλλον της Παράταξης

Ξεκινάει επαφές η Γεννηματά για το μέλλον της Παράταξης
η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης διοργανώνει ημερίδα για τη διαχείριση των «κόκκινων» επιχειρηματικών και επαγγελματικών δανείων. Εισαγωγή: Βασίλης Κεγκέρογλου Γραμματέας Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ομιλία: Φώφη Γεννηματά, Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ Χαιρετισμοί: β’Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Πρόεδρος ΔΗΜΑΡ β’Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Συνοπτική παρουσίαση πρότασης: Σπύρος Φράγκος σΤΗ ΦΩΤΟ Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Σειρά επαφών με όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του νέου, ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς θα ξεκινήσει από σήμερα η Φώφη Γεννηματά, με την κορύφωση τους να αναμένονται την επόμενη εβδομάδα

Τις επαφές της με τους αρχηγούς των κομμάτων και τους υποψήφιους για την ηγεσία του νέου φορέα αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα η νικήτρια των ενδοπαραταξιακών εκλογών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Η πρώτη συνάντηση που θα πραγματοποιήσει, θα είναι με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της Φ.Γεννηματά, οι προτεραιότητες που η ίδια θέτει για τη συγκρότηση του νέου φορέα είναι τέσσερις.

Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού καθοδηγητικού κέντρου, που θα αποτελεί το βασικό όργανο μέχρι το ιδρυτικό συνέδριο. Σε αυτό θα συμμετέχουν στελέχη όλων των κομμάτων, των κινήσεων και των διεκδικητών της ηγεσίας, ασχέτως του μεγέθους τους.

Δεύτερη προτεραιότητα που θέτει η Φ.Γεννηματά, είναι η εκλογή μιας αντιπροσωπευτικής από όλες τις δυνάμεις, Οργανωτικής Επιτροπής που θα αναλάβει το στήσιμο του συνεδρίου. Παράλληλα, επιθυμεί να δημιουργηθεί και μια επιτροπή Θέσεων, Προγραμματικών Προτάσεων και Καταστατικών Αρχών για να διαμορφώσει τα αντίστοιχα κείμενα, τα οποία θα τεθούν σε δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο. Στόχος τρίτος, είναι το συνέδριο να διεξαχθεί πριν το Πάσχα, έτσι ώστε ο σχηματισμός να είναι έτοιμος για παν ενδεχόμενο, κυρίως για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος συντονισμού των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού, ώστε να αποκτήσουν ενιαία φωνή στη Βουλή, για να μην επαναληφθούν φαινόμενα πολυφωνίας όπως συνέβη κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Από τη μεριά του, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αναμένεται να ζητήσει εξωστρεφή και αποφασιστική πολιτική προγραμματική πρόταση.

Οι θέσεις του συμπίπτουν με αυτές της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στα οργανωτικά θέματα. Πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι για να λειτουργήσει ο φορέας θα πρέπει να δημιουργηθεί πολιτικό συμβούλιο που θα τρέχει τις πολιτικές εξελίξεις, όπως επίσης και μία οργανωτική επιτροπή συνεδρίου που θα προετοιμάσει το συνέδριο το οποίο πρέπει να διεξαχθεί μέχρι τις αρχές Μάρτιου, αλλά επιτροπές θέσεων, προγράμματος και καταστατικού.

Για το συνέδριο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να θέσει τις βάσεις της νέας εποχής, αφού άλλωστε υπάρχει η εμπειρία της συνεργασίας των κομμάτων από τα δύο χρόνια ουσιαστικής δουλειάς της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Παράλληλα, αναμένεται να επιμείνει στην ολοκλήρωση του εγχειρήματος που ξεκίνησε το 2015 το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ με την επιτυχία στις εκλογές, που με τη δυναμική του νέου ενιαίο φορέα θα πρέπει να φτάσει σε διψήφιο ποσοστό όταν στηθούν οι επόμενες κάλπες.

Επίσης, ο Θ.Θεοχαρόπουλος θα σταθεί στην ανάγκη για ουσιαστική ανανέωση πολιτικών πρακτικών ιδεών και προσώπων χωρίς φυσικά ηλικιακά κριτήρια, ενώ αναμένεται να τονίσει ότι τα όργανα που θα εκλεγούν θα οδηγήσουν στις εκλογές με εναλλακτικές προοδευτικές θέσεις το νέο σχήμα.      

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα