Bohemian Rhapsody: Έξι φορές που η ταινία αγνοεί την αληθινή ιστορία των Queen

Bohemian Rhapsody: Έξι φορές που η ταινία αγνοεί την αληθινή ιστορία των Queen

Η ιδέα για την πρότζεκτ έπεσε στο τραπέζι πριν από 10 περίπου χρόνια όταν ο κιθαρίστας του γκρουπ, Μπράιαν Μέι, άρχισε να μιλά για μια ταινία αφιερωμένη στους Queen. Η ταινία βγήκε στις αίθουσες, με κάποιες "λεπτομέρειες" να έχουν αλλάξει.

Παρά τα προβλήματα κατά το στάδιο της παραγωγής που ξεκίνησε ως σενάριο το 2010 αλλά και ορισμένες μέτριες κριτικές, η ταινία “Bohemian Rhapsody” με θέμα τη ζωή του θρυλικού Φρέντι Μέρκιουρι είναι επιτέλους στις αίθουσες.

Το Σαββατοκύριακο, έκανε στις ΗΠΑ εισπράξεις 50 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ διεθνώς πέτυχε εισπράξεις 72,5 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό. Με άλλα λόγια, “σαρώνει”. Τα νούμερα θεωρούνται ότι κινούνται πολύ πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις που ανέμεναν εισπράξεις περί τα 30 έως 40 εκατομμύρια δολάρια κατά το Σαββατοκύριακο της πρεμιέρας.

Η ταινία μοιάζει περισσότερο με μουσικό ντοκιμαντέρ και προσπαθεί στα 135 λεπτά της να “χωρέσει” τη ζωή του Μέρκιουρι και τη σχέση του με τα υπόλοιπα μέλη των Queen, τα οποία μετείχαν στην ολοκλήρωση του σεναρίου. Ωστόσο, το σενάριο εσκεμμένα, παρεκκλίνει από την πραγματικότητα για να εξυπηρετήσει την κλιμάκωση του έργου και την περιορισμένη διάρκειά του.

Οι αλλαγές όπως τις παρουσιάζει το κανάλι στο YouTube Flicks And The City:

-Ο πρώην τραγουδιστής των Queen πρότεινε τον Μέρκιουρι όταν αποχωρούσε. Ο Μέρκιουρι δεν αυτοπροτάθηκε μετά από live της μπάντας όταν λέγονταν ακόμα Smile, όπως μας δείχνει η ταινία. 

-Σύμφωνα με την ταινία, ο Μπράιν Μέι εμπνεύστηκε το “we will rock you” στο στούντιο και πρωτοπαίχτηκε το 1980 στο κοινό. Στην πραγματικότητα το κομμάτι υπήρχε στον δίσκο των Queen του 1977.

-Ο πρώτος που έκανε σόλο άλμπουμ ήταν ο Ρότζερ Τέιλορ, ο ντράμερ των Queen και όχι ο Φρέντι Μέρκιουρι. Ακόμη κι όταν έγραφαν σόλο δίσκους συνέχιζαν την κοινή πορεία τους, “κόντρα” στο σενάριο του Bohemian Rhapsody.

-Η επανένωση δεν “στέκει” καθώς οι Queen βρίσκονταν ήδη σε περιοδεία πριν το Live Aid. Στην ταινία ωστόσο το στόρι της “επανένωσης μετά από χρόνια” αποσκοπεί στη δημιουργία μιας κλιμάκωσης. Στην πραγματική ιστορία τους, δεν διαλύθηκαν ποτέ.

-Η διάγνωση για το Aids: Στην πραγματικότητα έγινε το 1987, δύο χρόνια μετά το Live Aid και όχι πριν. Παρόλα αυτά και πάλι, η αλλαγή έγινε για να ενδυναμωθεί το γκραν φινάλε.

 

-Το χρώμα των ματιών: Το πραγματικό χρώμα των ματιών του Ράμι Μάλεκ δεν άλλαξε για να ταυτίζεται με εκείνο του Φρέντι Μέρκιουρι μιας και οι παραγωγοί της ταινίας πίστευαν πως η λεπτομέρεια αυτή, δεν θα ήταν τόσο κρίσιμη για να επηρεάσει την ίδια την ταινία.

Και πράγματι δεν ήταν, μιας και η ερμηνεία του Μάλεκ είναι πραγματικά συγκλονιστική.

Για την ιστορία, στην πρώτη εκδοχή του σεναρίου ο Μέρκιουρι πέθαινε στα μισά της ταινίας και στο δεύτερο μέρος θα βλέπαμε την “κληρονομιά” του και πώς τη διαχειρίστηκαν τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας. Αυτός ήταν και ο λόγος αποχώρησης του Σάσα Μπάρον Κόεν που είχε αρχικά επιλεχθεί για να “ενσαρκώσει” τη θρυλική φωνή των Queen.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα