Τρέιλερ: Στο “Μπιτσκόμπερ”, ο Χρήστος Πασσαλής κυνηγά τη σκιά της κληρονομιάς του πατέρα του

Διαβάζεται σε 4'
Τρέιλερ: Στο “Μπιτσκόμπερ”, ο Χρήστος Πασσαλής κυνηγά τη σκιά της κληρονομιάς του πατέρα του

Λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας στο Διαγωνιστικό του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, σας παρουσιάζουμε το τρέιλερ της ταινίας του Αριστοτέλη Μαραγκού, με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Πασσαλή.

Βραβευμένος στα Ίρις, στη Δράμα και στις Νύχτες Πρεμιέρας, ο Αριστοτέλης Μαραγκός διαθέτει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και ξεχωριστές δημιουργικές φωνές στο ελληνικό σινεμά τα τελευταία χρόνια.

Μέσα από μερικά φανταστικά μικρού μήκους animation όπως η “Πορνογραφική Συλλογή του Κάφκα” και το “A Portrait” εξερεύνησε τις αφηγηματικές δυνατότητες του μέσου, ενώ το πειραματικό, όσο και διαβολεμένα διασκεδαστικού μεγάλου μήκους “Timekeepers of Eternity” επαναδιατυπώνει μια προϋπάρχουσα διασκευή Στίβεν Κινγκ με τρόπο που έχει δώσει στην ταινία καλτ φήμη στην κοινότητα των φανς του συγγραφέα αλλά και του φανταστικού γενικότερα.

Τώρα ο Μαραγκός περνά σε κάτι αρκετά διαφορετικό και, ως θαυμαστές της μέχρι τώρα δουλειάς του, ανυπομονούμε.
Η νέα ταινία του Αριστοτέλη Μαραγκού λέγεται “Μπιτσκόμπερ” (Beachcomber) και, μετά την παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Μπουένος Άιρες, συμμετέχει στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ως μια από τις τρεις ελληνικές ταινίες του συγκεκριμένου τμήματος.

Στην ταινία, ο Χρήστος Πασσαλής πρωταγωνιστεί στο ρόλο του Ηλία, ο οποίος ονειρεύεται να χτίσει ένα πλοίο από σκραπ, κυνηγώντας τη σκιά της ναυτικής κληρονομιάς του πατέρα του. Όμως, καθώς το δημιούργημά του αρχίζει να καταρρέει, καταρρέει μαζί του και ο μύθος που έχει χτίσει γύρω από τον εαυτό του – αναγκάζοντάς τον να έρθει αντιμέτωπος με την εύθραυστη αλήθεια για το ποιος πραγματικά είναι.

Η ταινία, με πρωταγωνιστές τους Χρήστο Πασσαλή, Αλίκη Ανδρειωμένου, Στάθη Κόκκορη, Σωτήρη Μπελσή, Λευτέρη Πολυχρόνη, Ελένη Καραγεώργη και Γιούλα Μπουντάλη, αποτελεί παραγωγή της ΠLANKTON, σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ, και έχει χρηματοδοτηθεί από το ΕΚΚΟΜΕΔ.

Λίγες μέρες πριν την πανελλήνια πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 1 Νοεμβρίου, κυκλοφορεί το τρέιλερ του “Μπιτσκόμπερ”, όπου παίρνουμε μια πρώτη γεύση από την ιστορία, τους χαρακτήρες, αλλά και την διάθεση του Μαραγκού να παίξει με την εικόνα.

Δείτε και τα φανταστικά πόστερ της ταινίας:

Συντελεστές

Ηθοποιοί: Χρήστος Πασσαλής
Αλίκη Ανδρειωμένου, Στάθης Κόκκορης, Σωτήρη Μπελσή, Λευτέρη Πολυχρόνη, Ελένη Καραγεώργη, Γιούλα Μπουντάλη, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Αχιλλέας Χαρίσκος, Ακύλλας Καραζήσης
Σενάριο: Αριστοτέλης Μαραγκός, Χρυσούλα Κοροβέση
Σκηνοθεσία: Αριστοτέλης Μαραγκός
Παραγωγός: Κωνσταντίνος Κουκούλης
Executive Producer: Φένια Κοσοβίτσα
Συμπαραγωγοί: Αριστοτέλης Μαραγκός, Βίκυ Μίχα, Αλέξης Αναστασιάδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Καρβέλας
Μοντάζ: Θοδωρής Αρμάου
Κόλοριστ: Δημήτρης Μανουσιάκης
Κάστινγκ: Κλεοπάτρα Αμπατζόγλου
Κοστούμια: Χριστίνα Λαρδίκου
Σκηνικά: Σταύρος Λιόκαλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Άννα Νικολάου
Διεύθυνση Παραγωγής: Χάρης Τσαμπάς
Μακιγιάζ: Χαρά Βασιλειάδη
Μουσική: Randall Taylor
Ηχοληψία: Τάσος Καραδέδος

Μια παραγωγή της ΠLANKTON
σε συμπαραγωγή με GFC, ERT, BLONDE, FRENEL και ASTERISK*.

Σχετικό Άρθρο
Info:

Το “Μπιτσκόμπερ” προβάλλεται την 1η Νοεμβρίου στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος του 66ου φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα