Δωρεάν την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου – 3 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 3'
Δωρεάν την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου – 3 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στην καρδιά της πόλης.

Ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες μπορούμε να κάνουμε την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

“Οι ημέτερες” της Μαρίας Καμπέρη

Το Σπίτι της Κύπρου και η ομάδα selas διοργανώνουν, την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2025 και ώρα 20:00, την παράσταση σύγχρονου χορού, “οι ημέτερες” σε χορογραφία και έρευνα Μαρίας Καμπέρη.

Συντελεστές:
Χορογραφία και έρευνα | Μαρία Καμπέρη
Μουσική Σύνθεση και Μουσικές επί Σκηνής | Δημήτρης Γιασεμίδης
Χορεύτριες | Άντρια Κωνσταντίνου, Μαρία Χρυσοστόμου, Παναγιώτα Νικολάου
Ηχοληψία | Σώτος Χαραλάμπους
Φωτισμοί | Αντρέας Πέτρου
Φωτογραφία | Δημήτρης Λούτσιος
Παραγωγή | ομάδα selas

Με τη στήριξη του Τμήματος Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού Κύπρου.

“Γιώργος Ζογγολόπουλος – Ενότητα και Πολλαπλότητα”

Ατομική έκθεση γλυπτικής του Γιώργου Ζογγολόπουλου παρουσιάζεται στη Sianti Gallery, με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από τον θάνατό του. Η έκθεση αναδεικνύει την εξελικτική πορεία του καλλιτέχνη, από τις γεωμετρικές συνθέσεις της δεκαετίας του ’60 έως την κινητική γλυπτική με φως και νερό των επόμενων δεκαετιών. Παρουσιάζονται επίσης ζωγραφικά έργα, μικρής κλίμακας γλυπτά και πολλαπλά, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της δημιουργικής του διαδρομής. Συμπεριλαμβάνονται ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά.

Καλλιτέχνης: Γιώργος Ζογγολόπουλος
Επιμέλεια έκθεσης: Θανάσης Μουτσόπουλος

Αντώνης Κουτρουμπής – “Συγγενή Τοπία”

Η πρώτη ατομική έκθεση του περφόρμερ, σκηνοθέτη και σκηνογράφου Αντώνη Κουτρουμπή με τίτλο “Συγγενή Τοπία” παρουσιάζεται στην Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα σε μαύρο μελάνι σε λευκό χαρτί, όπου ο καλλιτέχνης εξερευνά τις δυνατότητες της γραμμής και του σχεδίου με προσωπικό ύφος, συνδυάζοντας στοιχεία από τη σκηνική τέχνη και τον σουρεαλισμό. Την επιμέλεια έχει η Ελισάβετ Πλέσσα. Στην έκδοση που συνοδεύει την έκθεση γράφουν επίσης ο ίδιος ο καλλιτέχνης, ο Σάββας Πατσαλίδης (καθηγητής Θεατρολογίας στο ΑΠΘ και κριτικός Θεάτρου), ο Δημήτρης Τσατσούλης (ομότιμος καθηγητής Σημειωτικής του Θεάτρου και Θεωρίας της Επιτέλεσης στο Πανεπιστήμιο Πατρών) και ο ζωγράφος Γιώργος Ρόρρης.

Καλλιτέχνης: Αντώνης Κουτρουμπής
Επιμέλεια: Ελισάβετ Πλέσσα
Κείμενα καταλόγου: Αντώνης Κουτρουμπής, Σάββας Πατσαλίδης, Δημήτρης Τσατσούλης, Γιώργος Ρόρρης
Γκαλερί Χατζηκυριάκος- Γκίκας, Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Σχετικό Άρθρο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα