Δωρεάν την Τρίτη 18 Νοεμβρίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 4'
Έργο του Αχιλλέα Παπακώστα
Achilleas Papacostas, Idaniki Sinthiki, Poster

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Τρίτη 18 Νοεμβρίου στην καρδιά της πόλης.

Ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες μπορούμε να κάνουμε την Τρίτη 18 Νοεμβρίου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

“Οι Αόρατοι της Γης”

Η νέα δουλειά της Σμαρώς Τζενανίδου, που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, εστιάζει στην αναγκαστική μετακίνηση πληθυσμών λόγω της κλιματικής αλλαγής. Τα έργα δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την έκθεση και ολοκληρώνουν μια τριλογία που ξεκίνησε το 2011 με την “Αθωότητα” και συνεχίστηκε το 2014 με τη “Μνήμη”. Η έκθεση χαρακτηρίζεται από έντονη χρωματική παλέτα και ιμπρεσιονιστική απόδοση, εστιάζοντας στη σχέση ανθρώπου και κλιματικής αλλαγής.

Συνδιοργάνωση: Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου, Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ). Υπό την Αιγίδα της Α.Θ. Παναγιότητας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Καλλιτέχνης: Σμαρώ Τζενανίδου
Κείμενο έκθεσης: Ίρις Κρητικού

Εγκαίνια: 18 Νοεμβρίου 2025, ώρα 19.00.

Έκθεση ζωγραφικής του 14χρονου Νικηφόρου “Αρκεί να το πιστέψεις”

Η Sianti Gallery παρουσιάζει την έκθεση “Αρκεί να το πιστέψεις”, με έργα του 14χρονου Νικηφόρου, νέου καλλιτέχνη στο φάσμα του αυτισμού. Η έκθεση εξερευνά τη δύναμη της τέχνης και της διαφορετικότητας, αναδεικνύοντας πώς η ζωγραφική λειτουργεί ως μέσο επικοινωνίας και έκφρασης. Τα έργα του Νικηφόρου χαρακτηρίζονται από κυκλικές γραμμές, εκφραστικές πινελιές και φωτεινά χρώματα, αποτυπώνοντας τον εσωτερικό του κόσμο. Η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια Ήρα Παπαποστόλου σημειώνει πως η τέχνη του Νικηφόρου προσφέρει μια ειλικρινή ματιά στην πραγματικότητα και προάγει την αποδοχή και τη συμπερίληψη. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σχετικά με τον αυτισμό και τη δημιουργικότητα.

“Μίτοι για την εποχή μας” στο Λόφος art project

Η ομαδική έκθεση “Μίτοι για την εποχή μας” παρουσιάζει στο Λόφος art project έργα 42 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών που εκφράζονται μέσω της υφαντικής τέχνης, υπό την επιμέλεια Δημήτρη Σαραφιανού. Συμμετέχουν, επίσης, το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, οι Πολιτικές Κρατούμενες στο Τρίκερι και οι Κρατούμενες στις Φυλακές Ελαιώνα Θήβας. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα παρουσιαστεί η περφόρμανς της Adi Liraz “Mητρικές γλώσσες”. Η έκθεση πλαισιώνεται από δράσεις όπως ημερίδες, εργαστήρια και συζητήσεις.

Επιμέλεια: Δημήτρης Σαραφιανός
Καλλιτέχνες: Δημήτρης Αντωνίτσης, Ειρήνη Απέργη, Γρηγορία Βρυττιά, Ζωή Γαϊτανίδου, Πέννυ Γκέκα, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Νίκη Καναγκίνη, Μαριγώ Κάσση, Ελένη Κρίκκη, Blind Adam (Θάνος Κυριακίδης), Σοφία Κυριακίδου, Κωστής, Μαρία Κώτσου, Κωνσταντίνος Λαδιανός, Βασιλική Λευκαδίτη, Adi Liraz, Στάθης Λογοθέτης, Ζιζη Μακρή, Ηλιοδώρα Μαργέλλου, Πανδώρα Μουρίκη, Τζένη Μπάμπαλη, Δώρα Μπελεγρίνου, Κατερίνα Νάκου, Μπία Ντάβου, Violeta Ortega, Iana Postanciuc, Κυριάκος Ρόκος/Ρουμπίνα Σαρελάκου, Στέφανος Ρόκος/Αντιόπη Πανταζή, Πάνος Σαραφιανός/Κατερίνα Νάκου, Ρουμπίνα Σαρελάκου, Ιφιγένεια Σδούκου, Δήμητρα Σιατερλή, Ερατώ Ταγαρίδη, Ιωάννα Τερλίδου, Ευτυχία Τζανετουλάκου, Γιώργος Τσακίρης, Doris Hakim, Εύα Χειλαδάκη, Jose Hendo, Θάλεια Χιώτη, Διονύσης Χριστοφιλογιάννης.

“Ιδανική Συνθήκη” στη γκαλερί Ζουμπουλάκη

Η γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Αχιλλέα Παπακώστα με τίτλο “Ιδανική Συνθήκη”. Ο καλλιτέχνης εκθέτει αντιπροσωπευτικά έργα των τελευταίων πέντε ετών, λάδια σε λινό, ξύλο ή χαρτί. Η έκθεση εστιάζει στη διαρκή πάλη μεταξύ θέματος και ζωγραφικού μέσου, με εικόνες ονειρικές και αινιγματικές που σχολιάζουν τη σχέση ανθρώπου και φύσης, τεχνητού και φυσικού τοπίου, καθώς και την περιπλάνηση του μοναχικού ανθρώπου. Τα έργα χαρακτηρίζονται από προσωπικό ύφος, χρωματικές τονικότητες, αυστηρά όρια και συνθετικές ισορροπίες. Η αφαίρεση είναι οριακή χωρίς να γίνεται απόλυτη, επιτυγχάνοντας ισορροπία ανάμεσα στην αναπαράσταση και την αφαίρεση.

Σχετικό Άρθρο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα