Εκτός Οθόνης: Το νέο τραγούδι του Παρασκευά Καρασούλου γίνεται σχόλιο για τη μοναξιά της εποχής μας
Διαβάζεται σε 3'
Με λόγια του Παρασκευά Καρασούλου, μουσική του Χρίστου Θεοδώρου και ερμηνεία του Θοδωρή Νικολάου, το “Εκτός Οθόνης” μιλά για τον κόσμο πίσω απ’ την εικόνα.
- 01 Ιουλίου 2025 14:11
“Εκτός Οθόνης” τιτλοφορείται το νέο τραγούδι της Μικρής Άρκτου που μόλις κυκλοφόρησε σε στίχους του Παρασκευά Καρασούλου, σε μουσική και ενορχήστρωση του Χρίστου Θεοδώρου και μοναδικά ερμηνευμένο από τον ταλαντούχο Θοδωρή Νικολάου.
Η ζωή εκτός Οθόνης, είναι δύσκολη. Η ζωή εντός Οθόνης τις περισσότερες φορές καθησυχαστικά ψευδεπίγραφη και επιμελώς χειραγωγημένη. Κάπως έτσι ζει ο Κόσμος μας και η ζωή όλων Το παρόν του Κόσμου μας.
Το Εκτός Οθόνης είναι ένα τραγούδι για το παρόν μας, για τον Κόσμο μας, για τη ζωή και τα διλήμματα της, που μας αφορούν όλους… Η κυκλοφορία του τραγουδιού από την Μικρή Άρκτο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες, συνοδεύεται από βίντεο κλιπ, όπου ο σκηνοθέτης Πάνος Ζενίδης, εμπνευσμένα συνθέτει εικόνες από τη ζωή, εντός και εκτός Οθόνης.
«Εχθές ένα κόκκινο τριαντάφυλλο έφερε απροσδόκητα το Καλοκαίρι στη ζωή μου. Το άλικο χρώμα του ήταν τόσο λαμπερό λες και το είχε στιλβώσει πρόσφατη βροχή. Ακμαίο στην ομορφιά του, αδιάφορο για την ηλικία του και το χρόνο που το περικύκλωνε. Τα φύλλα του πράσινα κι ελπιδοφόρα. Και στον κορμό του, μπουμπούκια νεογέννητα, έτοιμα να ακολουθήσουν το ζωογόνο δρόμο του. Πλησίασα να το μυρίσω, να αγγίξω και να αισθανθώ τη βελούδινη υφή του, αλλά τότε συνειδητοποίησα πως η Οθόνη με ξεγελούσε και πάλι. Η ζωή της στιγμής δεν ήταν παρά εικονική. Το Καλοκαίρι αργούσε ακόμη στην πραγματική ζωή του κήπου μου. Ο Χειμώνας βασίλευε παντοδύναμος και πανταχού παρών …»
(Π. Καρασούλος, Το παιχνίδι των λέξεων, Η Οθόνη)
Τραγούδι: «ΕΚΤΟΣ ΟΘΟΝΗΣ»
Στίχοι: Παρασκευάς Καρασούλος
Μουσική: Χρίστος Θεοδώρου
Ερμηνεία: Θοδωρής Νικολάου
Εκτός οθόνης
Είχε αφήσει την τηλεόραση να παίζει
Να νανουρίζουν οι φωνές ύπνο βαθύ
Τη μέρα τώρα όμως το φως μεταμφιέζει
Και μοιάζει η οθόνη μαύρη τρύπα και τυφλή
Περνούν εικόνες, τα παλιά ντύνονται νέα
Θα στριμωχθούν σ’ έναν κουβά όλα μαζί
Φόνοι και σκάνδαλα και πόλεμοι, μοιραία
να μην μπορείς να ξεχωρίσεις το γιατί
Ειδήσεις όλα της στιγμής κλείνουν τη θέα
Απ’ τη ζωή που μόλις τώρα ξεκινά
Κι όπως κρατάει το κοντρόλ νιώθει ωραία
Που με μια κίνηση στο δρόμο το πετά
Στο δρόμο βγαίνει, με το κλάμα του γελάει
Μυρίζει τα όνειρα των άλλων στα καφέ
Μες απ’ τις κάμερες τον βλέπουν να ζητάει
Τα χρόνια που έχασε βουβός στον καναπέ
Και δραπετεύει
Εκτός οθόνης
Κι ανακαλύπτει
Εκτός οθόνης
Ένα άλλο κόσμο
Αποκλεισμένο
Εντός οθόνης
Συντελεστές:
Χρίστος Θεοδώρου: ενορχήστρωση-synthesizers- πιάνο
Δημήτρης Σιάμπος: ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα
Πέτρος Κρεμυζάκης: ηλεκτρικό μπάσο
Στέλιος Παύλου: τύμπανα
Βασίλης Ραψανιώτης: βιολί
Ηλιάνα Κορέτση: τσέλο
Τατιάνα Λύτρα: βιόλα
Πέτρος Κασιμάτης: Τρομπέτα
Ηχογράφηση, μίξη: Θάνος Καλέας, Studio Kyriazis
Διεύθυνση παραγωγής: Παρασκευάς Καρασούλος
Παραγωγή: Μικρή Άρκτος, 2025
Βίντεο τραγουδιού:
Σκηνοθεσία: Πάνος Ζενίδης
Κινηματογράφηση: Σπυρίδων Φλουρέντζου
Make up artist: Κερασία Τσιαμασφύρη