Eurovision 2019: Βρέθηκαν η χώρα και η πόλη που θα φιλοξενήσουν τον επόμενο διαγωνισμό

Eurovision 2019: Βρέθηκαν η χώρα και η πόλη που θα φιλοξενήσουν τον επόμενο διαγωνισμό
Eurovision: Η Νέτα από το Ισραήλ AP

Η αναταραχή στην Ιερουσαλήμ είχε προκαλέσει πονοκέφαλο στους διοργανωτές αναφορικά με την πόλη που θα φιλοξενήσει του χρόνου το διαγωνισμό, ενώ προς στιγμήν ακούστηκε ότι θα μπορούσε να γίνει και στην Κύπρο. Τελικά η λύση βρέθηκε.

Μετά τη νίκη του Ισραήλ στη φετινή Eurovision, η τραγουδίστρια Netta “βιάστηκε” να μας κλείσει ραντεβού για τον επόμενο χρόνο στην Ιερουσαλήμ. Η επιλογή της συγκεκριμένης πόλης ωστόσο πυροδότησε σειρά αντιδράσεων, λόγω της συνεχούς αιματοχυσίας που προκάλεσε η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που απείλησαν να μποϊκοτάρουν το διαγωνισμό, ενώ η Κύπρος, που κατέκτησε τη δεύτερη θέση με το “Fuego” της Ελένης Φουρέιρα, βρέθηκε σύμφωνα με τα δημοσιεύματα μια “ανάσα” από το να αναλάβει την επόμενη διοργάνωση.

Η EBU αποφάσισε να δώσει τέλος στο “θρίλερ” και την παραφιλολογία που βασάνιζαν τις τελευταίες εβδομάδες τους Eurofans, ανακοινώνοντας ότι οι ημιτελικοί και ο τελικός της επόμενης διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν κανονικά στο Ισραήλ. Όχι όμως στην Ιερουσαλήμ, αλλά σε μία άλλη πόλη της χώρας που θα ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, επικρατέστερη πόλη να φιλοξενήσει το διαγωνισμό δεν είναι άλλη από το Τελ Αβίβ, που μάλιστα διαθέτει και τις απαραίτητες υποδομές. Οι φαν θα πρέπει να κάνουν λίγους μήνες ακόμη υπομονή, προκειμένου να μάθουν τον τελικό προορισμό για το 2019.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα