Eurovision 2025: Η Αυστρία σε πλώρη νίκης με τον τενόρο JJ – Μια φωνή από άλλο πλανήτη
Διαβάζεται σε 3'
Ο JJ της Αυστρίας ανέβηκε στη σκηνή του Μεγάλου Τελικού της Eurovision 2025 και ερμήνευσε το “Wasted Love” με τρόπο που δύσκολα περνά απαρατήρητος. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως ο νεαρός τενόρος θα σηκώσει απόψε το τρόπαιο.
- 17 Μαΐου 2025 23:01
Η ποπ οπερατική συμμετοχή στην Eurοvison 2025 λέγεται JJ, είναι Αυστρο-φιλιππινέζος και το μεγάλο φαβορί για τη νίκη με την Αυστρία στον φετινό διαγωνισμό. Ο JJ μάγεψε στη σκηνή του Μεγάλου Τελικού το Σάββατο, προσφέροντας μια ερμηνεία γεμάτη ευαισθησία και εσωτερικότητα.
Με τη φωνή του να αιχμαλωτίζει και τη σκηνική του παρουσία να μας ταξιδεύει σαν σε ένα καράβι με προορισμό το άγνωστο, κατάφερε να δημιουργήσει μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς.
Από την πρώτη στιγμή που ακούσαμε το τραγούδι όλοι σκεφτήκαμε ότι αν μπορεί να έχει live αυτή τη φωνή και την ερμηνεία θα κερδίσει την Eurovision 2025. Η εμφάνισή του στον Β’ ημιτελικό της Πέμπτης τον “κάρφωσε” στα φαβορί και τώρα μένει να δούμε αν κατάφερε να συγκινήσει κοινό και επιτροπές.
Εύθραυστος αλλά και δυναμικός, αν και μόλις 23 ετών, ο JJ τραγουδάει: “Με άφησες στα βαθιά, Πνίγομαι στα συναισθήματά μου, Πώς δεν το βλέπεις αυτό; ” και μιλάει για μια χαμένη αγάπη κρατημένος από ένα κατάρτι και ένα χάρτινο καραβάκι “πετάει” μακριά…. Το νερό εδώ, η κάθαρσις δηλαδή, έχει κομβικό ρόλο και ο JJ δίνει απίστευτους χρωματισμούς στη φωνή του… To “Wasted Love” γραμμένο από τους JJ, Teodora Špirić και Thomas Thurner…. ένα βήμα πριν τη νίκη.
Τελικός Eurovision 2025: Η “ασπρόμαυρη” εμφάνιση του JJ – Ένα μεγάλο ταλέντο στη σκηνή
Ο 23χρονος JJ της φετινής Eurovision είναι ένας κοντρατενόρος με χαρακτηριστική φωνή που μπορεί να αγγίξει τα “ύψη” σοπράνο. Έχει ήδη αναγνωρισιμότητα στον κόσμο της κλασικής μουσικής και το φωνητικό του ταλέντο θεωρείται σπάνιο.
Το πραγματικό του όνομα είναι Johannes Pietsch, γεννήθηκε στη Βιέννη το 2001 και μεγάλωσε στο Ντουμπάι πριν επιστρέψει στη Βιέννη το 2016. Οι φίλοι της μουσικής μπορεί να αναγνωρίσουν τον JJ από το τηλεοπτικό σόου ταλέντων Starmania, όπου παρουσίασε την εξαιρετική φωνή και το εύρος του, φτάνοντας μέχρι τον τελικό του σόου το 2021.
Επί του παρόντος, ο Αυστρο-φιλιππινέζος καλλιτέχνης εμφανίζεται στην Κρατική Όπερα της Βιέννης και έχει συμμετάσχει σε πολλές παραγωγές, όπως οι Die Zauberflöte, Von der Liebe Tod και Tschick.
Εκτός σκηνής, συνεχίζει να τελειοποιεί την τέχνη του σπουδάζοντας κλασική μουσική στο φημισμένο Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Μουσικής και Τέχνης της Βιέννης (MUK).
Ο JJ αποθεώθηκε από τους φανς της Eurovision τραγουδώντας στις 13 Μαΐου μαζί με την Κοντσίτα Βουρστ, την οποία λατρέψαμε το 2014 στο “Rise Like a Phoenix”, και πήρε την πρωτιά για την Αυστρία, στην Κοπεγχάγη.
Αν τα καταφέρει ο JJ να κερδίσει την Eurovision 2025, θα είναι η 3η νίκη της χώρας μετά το 1966 και το 2014, όπως και το Nemo πέρσι χάρισε την 3η νίκη στην Ελβετία.