Γιατί έσπαγαν τους δίσκους του Σαββόπουλου το 1989;
Διαβάζεται σε 2'
Όσα είχε πει ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του, Γιώτης Κιουρτσόγλου, για την περίοδο του 1989 στο ντοκιμαντέρ του NEWS 24/7, “80 Χρόνια Σαββόπουλος”.
- 21 Οκτωβρίου 2025 22:21
Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 81 ετών, άφησε το βράδυ της Τρίτης (21/10) ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο μεγάλος τραγουδοποιός, στιχουργός και ερμηνευτής που άφησε βαθύ αποτύπωμα στο ελληνικό τραγούδι και την πολιτιστική ζωή της χώρας.
Ο εμβληματικός καλλιτέχνης νοσηλευόταν από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στο Νοσοκομείο Υγεία, όπου άφησε την τελευταία του πνοή μετά από ανακοπή καρδιάς.
Το 1989, ο Διονύσης Σαββόπουλος κυκλοφόρησε τον δίσκο του “Το Κούρεμα”, μια δουλειά που δίχασε το κοινό του και παραμένει η πιο αμφιλεγόμενη του μέχρι και σήμερα. Οι αντιδράσεις ήταν τόσο μεγάλες, που ακόμα και οι ζωντανές εμφανίσεις που έκανε εκείνη τη χρονιά, έγιναν μετ’ εμποδίων.
Τι επίδραση είχαν στον κόσμο τραγούδια όπως το “Μητσοτάκ”, το “Ο γιος μου πάει στον στρατό” και το “Κωλοέλληνες”; Πώς αντέδρασε ο ίδιος στις αποδοκιμασίες;
Την απάντηση είχε δώσει στο μεγάλο ντοκιμαντέρ του NEWS 24/7 για τα 80 χρόνια του σπουδαίου τραγουδοποιού, ο επί χρόνια μπασίστας του, Γιώτης Κιουρτσόγλου.
Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο παρακάτω, ο ίδιος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο Διονύσης Σαββόπουλος “κυνηγήθηκε από πολύ κόσμο”, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι κάποιοι “έπαιρναν τους δίσκους και τους σπάγανε”.