Πέθανε ο θρύλος της σάλσα, Γουίλι Κολόν, σε ηλικία 75 ετών
Διαβάζεται σε 2'
Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 75 ετών ο τρομπονίστας, τραγουδιστής και συνθέτης Γουίλι Κολόν.
- 21 Φεβρουαρίου 2026 23:16
Ο θρύλος της σάλσα Γουίλι Κολόν, πρωτοπόρος τρομπονίστας, τραγουδιστής και συνθέτης, άφησε την τελευταία του πνοή, σήμερα Σάββατο (21/02), σε ηλικία 75 ετών, όπως ανέφερε η οικογένειά του σε ανακοίνωσή της.
«Ενώ θρηνούμε την απουσία του, χαιρόμαστε επίσης για το διαχρονικό δώρο της μουσικής του και τις πολύτιμες αναμνήσεις που δημιούργησε, οι οποίες θα ζουν για πάντα», ανέφερε η οικογένεια στη σελίδα του Colon στο Facebook.
Η αιτία θανάτου δεν αποκαλύφθηκε.
Γεννημένος στο Μπρονξ από Πορτορικανούς γονείς, ο Κολόν ηχογράφησε δεκάδες άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένων των La Gran Fuga (The Big Break) το 1970 και El Juicio το 1972, σύμφωνα με την Fania Records, μια δισκογραφική εταιρεία που προωθούσε τη μουσική σάλσα.
Η μουσική του Κολόν συνδύαζε στοιχεία τζαζ, ροκ και σάλσα, ενσωματώνοντας τους ρυθμούς της παραδοσιακής μουσικής από την Κούβα, το Πουέρτο Ρίκο, τη Βραζιλία και την Αφρική.
Κοινωνικός ακτιβιστής για αρκετά χρόνια, ο Κολόν ήταν μέλος της Λατινοαμερικανικής Επιτροπής για το AIDS και του Ιδρύματος Μεταναστών των Ηνωμένων Εθνών και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Ισπανόφωνων του Κογκρέσου.