Τα μουσικά Αινίγματα του Γιώργου Καζαντζή

Τα μουσικά Αινίγματα του Γιώργου Καζαντζή
Ο Γιώργος Καζαντζής IOANNA PAKA

Ο Γιώργος Καζαντζής μιλά στο NEWS 24/7 με αφορμή τη νέα του δουλειά "Αινίγματα" και τις προσεχείς εμφανίσεις του στο Σταυρό του Νότου με τον Παντελή Θαλασσινό.

Το όνομα του Γιώργου Καζαντζή βρίσκεται πίσω από τη μουσική πολλών αγαπημένων τραγουδιών. Η νέα χρονιά τον βρίσκει σε πλήρη δημιουργικότητα με πολλές και διαφορετικές συνεργασίες.

Στις 23 Φλεβάρη και 2 Μαρτίου έχει εμφανίσεις μαζί με τον Παντελή Θαλασσινό, στον Σταυρό του Νότου, ενώ την 1η Απριλίου θα δώσουν συναυλία στον χώρο του Ωδείου της Λάρισας στην οποία συμπράττουν η παιδική χορωδία και κουαρτέτο καθηγητών του Ωδείου.

Στις 15 Μαΐου παίζει με τον Παντελή (Θαλασσινό) στην Θεσσαλονίκη στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η οποία και διοργανώνει την συναυλία.

Αινίγματα…

Παράλληλα, κυκλοφορεί ήδη ο νέος του δίσκος με τον τίτλο «Αινίγματα» και τραγούδια που έγραψε ο Κώστας Φασουλάς και ερμηνεύει ο Παντελής Θαλασσινός.

Το τραγούδι ως κώδικας επικοινωνίας ψυχής κρύβει στον πυρήνα του τα δικά του μυστικά, τα δικά του αινίγματα. Ο ακροατής ως αποδέκτης, αν είναι ψυχικά προικισμένος με το σωστό αποκωδικοποιητή, θα μάθει τα μυστικά και θα λύσει τα Αινίγματα. Για αυτά τα Αινίγματα μιλάμε λοιπόν στο δίσκο μας.

Ο Κώστας Φασουλάς που υπογράφει όλους τους στίχους του δίσκου, είπε κάτι πολύ καλό σχετικά και θέλω να επαναλάβω τα λόγια του! Με το αβέβαιο και το αναπάντητο σε σταθερό χρόνο, είπαμε τα τραγούδια μας “Αινίγματα”, ανοίγοντας έτσι το πλάνο του μυστηρίου που συνοδεύει την αγωνία μας για το τραγούδι και την ίδια τη ζωή. Το μόνο απαντημένο τελικά είναι ότι η συνύπαρξη με ανθρώπους που εκτιμάς κάνει το ταξίδι, το όποιο ταξίδι, ξεχωριστό” σημειώνει ο Γιώργος Καζαντζής για τη νέα του αυτή δουλειά.

Και συνεχίζει: «Τα αινίγματα είναι οκτώ τραγούδια που συνομιλούν με το μυστήριο και το αβέβαιο του έρωτα, την ανεξήγητη δύναμη της στιγμής μέσα στον χρόνο και τη γοητεία του παράδοξου, όπου αυτό συνεχίζει να μας συναρπάζει.

Στοιχεία διαχρονικά που απασχολούν τον άνθρωπο από κτήσεως κόσμου μέχρι σήμερα. Στοιχεία που με την ποιητική των στίχων, την διαχρονικότητα της μουσικής αφήγησης και την σπουδαία ερμηνεία του Παντελή Θαλασσινού, έρχονται να δονήσουν το σημερινό ακροατή να ενεργοποιήσουν τα συναισθήματά του και να τον παρασύρουν σε ένα ταξίδι αισθητικής αυτογνωσίας στο τώρα και στο πάντα».

Για τη συνεργασία του με τον Παντελή Θαλασσινό αναφέρει: «Με τον Παντελή θαλασσινό γνωριζόμαστε από πολύ παλιά. Μάλιστα αυτή η γνωριμία, φιλία θα έλεγα καλύτερα, καρποφόρησε τότε δύο τραγούδια. Νομίζω ότι στα “Αινίγματα” δεν επιλέξαμε εμείς τη στιγμή για να κυκλοφορήσει ο δίσκος μας. Αυτή μας επέλεξε. Τα τραγούδια κτίστηκαν πρώτα με τον Κώστα Φασουλά και ακούγοντας τα συνειδητοποιήσαμε και οι δύο ότι η φωνή που αναδύονταν από μέσα τους και συμπλήρωνε το όποιο έλλειμμα της έμπνευσης μας, ήταν αυτή του φίλου μας Παντελή θαλασσινού. Του τα προτείναμε, ενθουσιάστηκε και τα “Αινίγματα” γεννήθηκαν.

Οι εμφανίσεις στον Σταυρό του Νότου αποτελούν το ξεκίνημα μιας σειράς συναυλιών που αποφασίσαμε να κάνουμε με τον Παντελή για να υποστηρίξουμε τον κοινό μας δίσκο. Ενώνουμε λοιπόν τα τραγούδια μας έτσι ώστε τα “Σμυρνέικα τραγούδια” να σμίξουν με τις “Μέλισσες”, Ο “Χειμωνανθός” με τα “Καράβια χιώτικα”, το “Να αγαπάς” με το “Ήταν αέρας” και τους ”Δείκτες”.

Στις συναυλίες συντελείται μια αμοιβαία αναγκαιότητα δημιουργού και ακροατή να επικοινωνήσουν. Εκεί δοκιμάζεται, εκεί ολοκληρώνεται ο ρόλος του τραγουδιού. Αν δηλαδή θα επιτευχθεί το πολυπόθητο ταξίδι στο όνειρο. Εάν αυτό συμβεί τότε και ο δίσκος μας θα έχει πάρει διαβατήριο να ταξιδέψει και οι προσδοκίες μας θα έχουν εκπληρωθεί!»

Ο Γιώργος Καζαντζής έχει έτοιμο έναν δίσκο τα τραγούδια του οποίου θα ερμηνεύσει η Ασπασία Στρατηγού. Η συνεργασία του με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα δώσει τόπο στην ηχογράφηση 10 οργανικών κομματιών του τα οποία θα μεταδοθούν κατ αρχήν από το ραδιόφωνο και στη συνέχεια θα ενταχθούν στο ρεπερτόριο τους.

Επίσης οργανώνει μια παραγωγή ενός δίσκου μετά από διακαή επιθυμία των υπέροχων μουσικών της εκπομπής “Μουσικό Κουτί” οι οποίοι θέλουν να παίξουν μαζί του με το δικό τους ύφος. Πρόκειται για ένα πολύ – συμμετοχικό δίσκο στον οποίο συμμετέχουν οι Νατάσα Μποφίλιου, Βασίλης Σκουλάς, την Σόνια Θεοδωρίδου, Λάκης Παπαδόπουλος, Παντελής Θεοχαρίδης και άλλοι. Η ηχογράφησή του θα γίνει μέσα στην άνοιξη. Τέλος, έγραψε μουσική για το θεατρικό του Λέοντα Α. Ναρ Live Streaming το οποίο παρουσιάζεται στο θέατρο Faust .

Ανακάλυψε την απαράμιλλη γεύση του. Ένας πραγματικά αυθεντικός ιταλικός espresso. O espresso που θα επιλέξεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα