Τα “Λαδάδικα” του Μητροπάνου όπως δεν τα έχεις ξανακούσει

Τα “Λαδάδικα” του Μητροπάνου όπως δεν τα έχεις ξανακούσει

Θέμις Μπαζάκα, Τόνια Σωτηροπούλου, Κατερίνα Nwanze, Βαλέρια Χραμπάνη και Πέγκυ Θεοδωρόγιαννη ενώνουν τις δυνάμεις τους, τραγουδούν "Λαδάδικα" και δίνουν τον παλμό του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Στην Εύη Καλογηροπούλου, δημιουργό της μικρού μήκους ταινίας “Στον θρόνο του Ξέρξη”, η οποία προβλήθηκε στην Εβδομάδα της Κριτικής στο Φεστιβάλ των Καννών, κερδίζοντας το βραβείο Canal+, ανέθεσε το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (3-13 Νοεμβρίου 2022) τη δημιουργία του φετινού σποτ.

Πέντε γυναίκες στέκονται μπροστά από ένα παλιό και παρατημένο αυτοκίνητο, σχεδόν ακίνητες κι ανέκφραστες. Ακούγεται το τραγούδι «Λαδάδικα», σε μουσική Μάριου Τόκα και στίχους Φίλιππου Γράψα, που ερμήνευσε πρώτος ο Δημήτρης Μητροπάνος, όχι όμως και η φωνή των πέντε γυναικών που το τραγουδάνε.

Πρωταγωνίστριες του σποτ είναι η Θέμις Μπαζάκα, η Τόνια Σωτηροπούλου, η Κατερίνα Nwanze, η Βαλέρια Χραμπάνη, η Πέγκυ Θεοδωρόγιαννη και παραγωγός η Αμάντα Λιβανού.

Συνομιλώντας με τη θεματική «Αναπαράσταση» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το σποτ ανασυστήνει και επαναδιατυπώνει ένα εμβληματικό τραγούδι που έχει συνδεθεί με τη Θεσσαλονίκη, μέσα από μια σύγχρονη ματιά.

Παράλληλα, καταθέτει φόρο τιμής στην αρχοντιά, τη δωρικότητα και την ατμόσφαιρα της πρωτότυπης συγκινητικής ερμηνείας, τονίζοντας παράλληλα τη θηλυκή αύρα και την πολυδιάστατη όψη της Θεσσαλονίκης.

Δείτε το σποτ του 63ου ΦΚΘ:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα