Η θρυλική Λόλα στο σανίδι – Η πρωταγωνιστική τριάδα που θα “φωτίσει” την Τρούμπα

Διαβάζεται σε 4'
Η Τζένη Καρέζη στη Λόλα
Η Τζένη Καρέζη στη Λόλα finosfilm

Με τη σκηνοθετική ματιά του Χρήστου Σουγάρη, η θρυλική Λόλα μεταφέρται στο θέατρο Παλλάς και γίνεται μια σύγχρονη νουάρ εξομολόγηση για τον έρωτα- Ποιοι είναι οι τρεις πρωταγωνιστές

Η Λόλα της Τρούμπας, Η Λόλα του καμπαρέ, Η Λόλα του καπνού, Η Λόλα του πάθους, Η Λόλα της μουσικής, Η Λόλα της συγκίνησης, Η Λόλα της ζωής. Η θρυλική Λόλα του Ηλία Λυμπερόπουλου επιστρέφει. Αυτή τη φορά ούτε στη μεγάλη, ούτε στη μικρή οθόνη, αλλά στο θεατρικό σανίδι. Εξήντα χρόνια μετά την ταινία που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή, η εμβληματική ηρωίδα της Τρούμπας ανασαίνει ξανά, με πάθος, φωτιά και σκοτάδι, στο ιστορικό θέατρο Παλλάς.

Με τη σκηνοθετική ματιά του Χρήστου Σουγάρη, γίνεται μια σύγχρονη νουάρ εξομολόγηση για τον έρωτα, την προδοσία και την ανάγκη της επιβίωσης μέσα στη νύχτα που δεν συγχωρεί. Με την Έλλη Τρίγγου, τον Γιάννη Στάνκογλου και τον Γιώργο Γάλλο στους κεντρικούς ρόλους.
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Λυκόφως εξασφάλισε τα δικαιώματα της εμβληματικής κινηματογραφικής ταινίας «Λόλα» και φέρνει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή και στο ιστορικό θέατρο Παλλάς την ιστορία που καθόρισε μια ολόκληρη εποχή.

Η πρωταγωνιστική τριάδα στη Λόλα
Η πρωταγωνιστική τριάδα στη Λόλα

Τότε – το φιλμ που άφησε εποχή

Στο εμβληματικό φιλμ νουάρ του Ντίνου Δημόπουλου, με σενάριο του Ηλία Λυμπερόπουλου, μια πλειάδα πρωταγωνιστών όρισε μια ολόκληρη εποχή: Τζένη Καρέζη, Νίκος Κούρκουλος, Παντελής Ζερβός, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος.

Σ’ ένα παράθυρο, η Βίκυ Μοσχολιού τραγουδά «Του ήλιου χάθηκε το φως» σε μιά από τις πιο εμβληματικές σεκάνς του ελληνικού κινηματογράφου — κι από εκείνη τη στιγμή, τίποτα δεν θα είναι πια ίδιο.
Η «Λόλα» έκοψε 313.822 εισιτήρια στην πρώτη προβολή της, έγινε θρύλος και παραμένει, 60 χρόνια μετά, ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά φιλμ του ελληνικού κινηματογράφου.

Σήμερα – η Λόλα επιστρέφει στη σκηνή

Έξι δεκαετίες μετά, όλα εκείνα τα “ακριβά υλικά” — ο έρωτας, η νύχτα, η μουσική, η φωτιά της ψυχής — ζωντανεύουν για πρώτη φορά στο θέατρο.
Η «Λόλα» ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη, με μια νέα γενιά πρωταγωνιστών που δίνει πνοή στο διαχρονικό νουάρ.
Η Έλλη Τρίγγου, ο Γιάννης Στάνκογλου και ο Γιώργος Γάλλος ηγούνται ενός εξαιρετικού συνόλου ηθοποιών, που αφηγείται μια ιστορία γεμάτη πάθος, ζήλια, προδοσία και αγάπη — μια ιστορία για τη γυναίκα που προσπαθεί να κρατηθεί όρθια μέσα στο χάος.
Η Λόλα δεν ονειρεύεται τη φυγή. Ονειρεύεται να επιβιώσει.

Στο πλευρό της σε αυτόν τον αγώνα για την επιβίωση, ο Άρης — ο μεγάλος της έρωτας, ένας άντρας που κουβαλά τις πληγές και τα λάθη του παρελθόντος — κι ανάμεσά τους, ο σκοτεινός κόσμος της Τρούμπας, όπου οι αποφάσεις γράφονται με αίμα κι η αγάπη είναι τόσο επικίνδυνη όσο κι ένα μαχαίρι στο σκοτάδι.

Οι δύο ερωτευμένοι, ως άλλοι Όρφεας και Ευριδίκη, πασχίζουν να δραπετεύσουν από τον Άδη του υπόσκοσμου, στον οποίο έχουν εδώ και χρόνια βυθιστεί. Η νύχτα όμως δεν συγχωρεί!

Συντελεστές

Διασκευή / Σκηνοθεσία: Χρήστος Σουγάρης
Σκηνικά: Τίνα Τζόκα
Κοστούμια: Εύα Γουλάκου
Κίνηση: Άντι Τζούμα
Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλέκος Αναστασίου
Με τους: Έλλη Τρίγγου, Γιάννη Στάνκογλου, Γιώργο Γάλλο, Μαρίζα Τσάρη, Κώστα Ξυκομηνό, Τάσο Σωτηράκη, Κωνσταντίνο Σειραδάκη, Παναγιώτη Ιωακείμ σε ένα 20μελή θίασο.

Info

Από τις 30 Ιανουαρίου 2026, και για 20 μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Παλλάς
Προπώληση εισιτηρίων: TicketServices.gr
Early Bird για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων μέχρι 10/11

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Παρασκευή: 21.00
Σάββατο: 18.30 και 21.00
Κυριακή: 19.00

Σχετικό Άρθρο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα