Μαίρη Βιδάλη για Χρήστο Πολίτη: Ήλπιζα να προλάβαινες όταν ερχόμασταν στο πατρικό σου
Διαβάζεται σε 2'
Το συγκινητικό αντίο της Μαίρης Βιδάλη στον Χρήστο Πολίτη, που πέθανε το βράδυ της Πέμπτης.
- 10 Ιανουαρίου 2026 08:47
Με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, η Μαίρη Βιδάλη αποχαιρέτησε τον αγαπημένο της συνάδελφο, Χρήστο Πολίτη, που έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη, σε ηλικία 83 ετών.
Η γνωστή ηθοποιός δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο του εκλιπόντος από τη σειρά «Λάμψη» και έγραψε: “Αντίο Χρήστο. Άνθρωπε, συνεργάτη, κύριε! Ήλπιζα να προλάβαινες να ήσουν κοντά μας όταν θα ξαναερχόμασταν στην αυλή του πατρικού σου. Καλό ταξίδι. Ο Ιανουάριος σε πήρε και σένα”.
Η “Λάμψη” και ο “Γιάγκος Δράκος”
Ο Χρήστος Πολίτης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση το 1973, στη σειρά “Τα δίχτυα του τρόμου”. Μεταξύ άλλων, συμμετείχε στις σειρές Βασίλισσα Αμαλία μαζί με την Αλ. Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ (1975) και Αφροδίτη με τη Νόρα Βαλσάμη (1977). Την δεκαετία του 1980 είχε ελάχιστες συμμετοχές σε τηλεοπτικά προγράμματα.
Το 1991, επανεμφανίζεται στην τηλεόραση με την καθημερινή σειρά του Ν. Φώσκολου Η λάμψη, συνεργασία που τον καθιέρωσε στη συνείδηση του τηλεοπτικού κοινού ως “Γιάγκο Δράκο”, ρόλο που ερμήνευσε για 14 χρόνια, έως το καλοκαίρι του 2005. Η συμμετοχή του στη Λάμψη υπήρξε μία από τις τελευταίες καλλιτεχνικές του δραστηριότητες.
Ο ρόλος του έγινε εμβληματικός στην ελληνική τηλεόραση, καθώς ο χαρακτήρας ήταν ισχυρός και αδίστακτος επιχειρηματίας — πρόεδρος της εταιρείας Giant — που ξεχώρισε και χάραξε τη μνήμη των τηλεθεατών για πάνω από μια δεκαετία.
Η σειρά «Λάμψη» είχε τεράστια επιτυχία και προβλήθηκε για περίπου 14 χρόνια, με τον “Γιάγκο Δράκο” να αποτελεί έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους της.
Μετά το τέλος της τηλεοπτικής σειράς “Η Λάμψη” το 2005, ο Χρήστος Πολίτης αποφάσισε να αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και τα τελευταία χρόνια ζούσε στο σπίτι του στην Επίδαυρο.