Ποντίκια και περιττώματα στο εστιατόριο του Τζέιμι Όλιβερ

Προσωρινό "λουκέτο" στο εστιατόριο του διάσημου σεφ Τζέιμι Όλιβερ. Τι βρήκαν οι επιθεωρητές (Pic)
- 10 Μαΐου 2014 10:46
Έκλεισε προσωρινά από τους επιθεωρητές υγείας το κρεοπωλείο του εστιατορίου Barbecoa στο Λονδίνο του διάσημου σεφ Τζέιμι Όλιβερ. Μετά από επιθεώρηση εντοπίστηκαν περιττώματα ποντικιών, μούχλα στα κρέατα και ληγμένα βοδινό κρέας wagyu.
Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και το περασμένο Ιανουάριο όταν το εστιατόριο, που βρίσκεται στο Σίτι του Λονδίνου, έκλεισε για 24 ώρες όταν οι υγειονομικές Αρχές έκριναν ότι “χρειάζεται πολλές βελτιώσεις”.
Σύμφωνα με τους αξιολογητές τα κρέατα στα ψυγεία είχαν μούχλα, οι μηχανές κοπής κρέατος και συσκευασίας σε κενό αέρος ήταν βρώμικες και το ακριβό ιαπωνικό μοσχαρίσιο κρέας wagyu, αλλά και άλλα είδη κρέατος είχαν λήξει.
Φιλέτα από στήθος κοτόπουλο είχαν αφαιρεθεί από τις αρχικές συσκευασίες τους, είχαν συσκευασθεί ξανά σε κενό αέρος και τους είχε τοποθετηθεί ετικέτα με ημερομηνία λήξης μία εβδομάδα αργότερα.
Εκπρόσωπος του σεφ ανέφερε δήλωσε ότι εξετάζουν το τρόπο ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα γρήγορα.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Βρετανικός Indepenent, το κρεοπωλείο του Όλιβερ, ήταν ένα από τα μόλις 19 καταστήματα τροφίμων (σε σύνολο 1.659) στο Σίτι που έλαβαν το χειρότερο σκορ στις συνθήκες υγιεινής.
Η διεύθυνση του εστιατορίου ανακοίνωσε ότι η μούχλα που βρέθηκε στα κρέατα δεν τα καθιστούσε ακατάλληλα προς βρώση από ανθρώπους. Ωστόσο, αφού το κατάστημα έκλεισε, τα εν λόγω κρέατα πετάχτηκαν. Ένα γεύμα στο Barbecoa κοστίζει περισσότερα από 100 ευρώ.
Πηγή: independent