Ράδιο Αρβύλα: Συγκινημένος ο Αντώνης Κανάκης – Ο φόρος τιμής στον Αντώνη Παραρά
Διαβάζεται σε 3'
Ο Αντώνης Κανάκης παρουσίασε στο πλατό μια μηχανή του φίλου του Αντώνη Παραρά, ως φόρο τιμής, συγκινώντας τους τηλεθεατές.
- 20 Ιανουαρίου 2026 12:27
Μια συναισθηματική στιγμή, γεμάτη αναμνήσεις, εκτυλίχθηκε στο πλατό του “Ράδιο Αρβύλα” τη Δευτέρα (19/1), στην πρώτη εκπομπή για το 2026, όταν ο Αντώνης Κανάκης παρουσίασε στο κοινό μια μηχανή BMW από τη δεκαετία του ’50.
Η μηχανή ανήκε στον αείμνηστο φίλο του, Αντώνη Παραρά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Φεβρουάριο του 1997 και η παρουσίαση της συνόδευσε μια ιστορία γεμάτη συναισθηματική φόρτιση.
Ο Αντώνης Κανάκης μοιράστηκε με το κοινό τη σημασία που είχε αυτό το αντικείμενο για τον ίδιο και την παρέα του, καθώς η μηχανή αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι των αναμνήσεών τους, με τις ιστορίες να ταξιδεύουν από τη Θεσσαλονίκη ως το θρυλικό ροκάδικο Rolling Stone στην Αγία Παρασκευή.
Όταν η μητέρα του Αντώνη Παραρά, η κυρία Αριάδνη, επικοινώνησε με τον Κανάκη, προσφέροντάς του τη μηχανή ως φόρο τιμής στον γιο της, η πράξη αυτή συγκίνησε βαθιά τον παρουσιαστή.
«Αυτή η μηχανή λοιπόν κυρίες και κύριοι, που βρίσκεται από σήμερα στο σκηνικό, μέσα στο στούντιο εδώ δίπλα μας του Ράδιο Αρβύλα και θα συνεχίσει να βρίσκεται για όλη τη σεζόν, αυτή η μηχανή είναι η μηχανή που είχε ο φίλος μου ο Αντώνης ο Παραράς. Είναι η δική του μηχανή. Δεν την κυκλοφορούσε γιατί δεν είναι λειτουργική, αλλά την είχε ως ένα αντικείμενο που αγαπούσε πάρα πολύ, ως διακοσμητικό αντικείμενο και λάτρευε.
Και η μητέρα του, η Αριάδνη Παραρά, στην οποία στέλνω την αγάπη μου και τους χαιρετισμούς μου, με πήρε τηλέφωνο και θέλησε να μου τη δώσει. Το πόσο την ευχαρίστησα και σε προσωπικό επίπεδο αλλά και τώρα από τον αέρα, γιατί το τι συναισθήματα μου προκαλεί αυτή η μηχανή… Γιατί αυτή η μηχανή ήταν μέσα στη ζωή μας εκείνη την εποχή. Είτε ήταν στο σπίτι του Αντώνη, είτε ήταν στη συνέχεια στο Rolling Stone, ένα ροκάδικο μπαρ που είχαμε στην Αγία Παρασκευή και την είχαμε βάλει εκεί στο κέντρο και τη φωτίζαμε και την βλέπαμε ενώ παίζαμε με τις ροκιές μας.
Αυτή η μηχανή λοιπόν, όλα εκείνα τα χρόνια μας συνόδευε. Ήταν μέσα στη ζωή μας. Και το γεγονός ότι η Αριάδνη με πήρε τηλέφωνο και μου την έδωσε, με συγκίνησε πάρα πολύ και τώρα είναι εδώ δίπλα μας. Και δίνω την υπόσχεση ότι όχι μόνο θα τη φροντίσω πάρα πολύ, αλλά επειδή είναι και το χόμπι μου να μαστορεύω μηχανές, θα κάνω ό,τι μπορώ μετά το τέλος της σεζόν για να την κάνω λειτουργική και να κυκλοφορήσει αυτή η μηχανή και πάλι. Και ο Αντώνης είναι εδώ κοντά μας μέσα στο Ράδιο Αρβύλα, που έτσι κι αλλιώς ήταν», είπε φανερά συγκινημένος ο Αντώνης Κανάκης.