Στο εδώλιο αστυνομικοί για τον τραυματισμό ανήλικου στο Αγρίνιο

Κατηγορούμενοι για τον τραυματισμό ενός 14χρονου στο κεφάλι μετά από καταδίωξη, είναι δύο αστυνομικοί στο Αγρίνιο. Τι υποστηρίζουν οι δύο πλευρές για το προ τριών ετών περιστατικό
- 27 Δεκεμβρίου 2013 17:14
Ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου κάθισαν την προηγούμενη Παρασκευή δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για τον τραυματισμό ενός ανήλικου παιδιού.
Το περιστατικό συνέβη το 2010. Οι αστυνομικοί επέστρεφαν από υπηρεσία στο χωριό Λεπενού όταν είδαν ένα δίκυκλο χωρίς πινακίδες, το οποίο οδηγούσε ένας 14χρονος και έκαναν σήμα να σταματήσει. Το παιδί δεν συμμορφώθηκε στην υπόδειξη των αρχών και ακολούθησε καταδίωξη μέσα στο χωριό.
Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης της οικογένειας του 14χρονου, οι αστυνομικοί παρενοχλούσαν το παιδί, κλείνοντας του το δρόμο, με αποτέλεσμα το μηχανάκι να προσκρούσει σε μεγάλη ταχύτητα σε ύψωμα και ο νεαρός να εκσφενδονιστεί και να προσγειωθεί στο έδαφος, χτυπώντας στο κεφάλι. Οι αστυνομικοί φέρονται να είδαν το ατύχημα αλλά έκαναν αναστροφή και έφυγαν, αφήνοντας τον 14χρονο αβοήθητο.
Δύο βοσκοί, σύμφωνα πάντα με τον συνήγορο της οικογένειας, έτυχε να δουν το σκηνικό και ειδοποίησαν ασθενοφόρο. Το παιδί νοσηλεύτηκε για 20 μέρες με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. “Η υπόθεση είναι σοβαρή και πρέπει να εκδικαστεί στο Τριμελές. Πρόκειται για διατάραξη συγκοινωνιών με ενδεχόμενο δόλο, βαριά σωματική βλάβη και παράλειψη λύτρωσης από κίνδυνο ζωής από άτομα μάλιστα επιφορτισμένα εκ της θέσης τους με αυτό. Θέλω να διευκρινίσω πως η οικογένεια του παιδιού δεν ζητά αποζημιώσεις για ότι συνέβη αλλά δικαίωση και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι του ατυχήματος που παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή στο παιδί τους” δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας.
“Έχει χαθεί ο φάκελος από το νοσοκομείο”
Η υπόθεση περιπλέκεται από το γεγονός ότι η πολιτική αγωγή υποστηρίζει ότι ο φάκελος του παιδιού έχει χαθεί από το νοσοκομείο και τα στοιχεία που υπάρχουν είναι ελάχιστα. Για τον λόγο αυτό ζητήθηκε να παραστεί ως μάρτυρας ο νευροχειρουργός, που αντιμετώπισε το περιστατικό.
Ο συγκεκριμένος γιατρός ωστόσο, διαψεύδει την έλλειψη στοιχείων σχετικά με την κατάσταση του τραυματία, τονίζοντας πώς έφερε “μέτριας βαρύτητας” κρανιοεγκεφαλική κάκωση, χειρουργήθηκε και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην εντατική. “Σοβαρότερο τραύμα υπήρχε στο κρανίο και όχι τόσο στον εγκέφαλο. Σε κάθε περίπτωση δεν έχω κληθεί ως μάρτυρας για την υπόθεση και εάν αυτό συμβεί ασφαλώς θα παραστώ και θα απαντήσω” τόνισε ο νευροχειρουργός.
Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση
Από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που είχε διενεργηθεί, δεν προέκυψε κάτι μεμπτό σε βάρος των δύο αστυνομικών. Σύμφωνα με αυτήν, οι κατηγορούμενοι ακολούθησαν τον νεαρό, που δεν σταμάτησε στο σήμα τους και κάποια στιγμή τον άφησαν και έφυγαν, χωρίς να αντιληφθούν το ατύχημα.
“Οι δύο αστυνομικοί είπαν στο παιδί να σταματήσει και εκείνο φοβήθηκε, όπως φαίνεται, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και έφυγε μέσα σε χωράφια. Έπεσε μόνος του, χωρίς να τον καταδιώκουν οι δύο άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. Υπάρχουν και αυτόπτες μάρτυρες που είδαν πως οι δύο μοτοσικλετιστές της ΔΙ.ΑΣ σταμάτησαν την καταδίωξη. Άλλωστε με τις μοτοσυκλέτες δεν μπορούσαν να μπουν στο χωράφι που μπήκε και το παιδί με το μηχανάκι. Επειδή ο δρόμος στο σημείο είναι ανώμαλος και έχει ανύψωση σε ένα σημείο, οι αστυνομικοί έχασαν οπτική επαφή με το μηχανάκι και δεν το είδαν όταν έπεσε” επεσήμανε ο συνήγορος υπεράσπισης των αστυνομικών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη είχε ξεκινήσει στο παρελθόν και διακόπηκε, συνεχίστηκε την προηγούμενη Παρασκευή αλλά πήρε αναβολή για τον Μάιο του 2014.
(Με πληροφορίες από εφημερίδα Γεγονός Αιτωλίας και Ακαρνανίας)