24 MEDIA CREATIVE TEAM

ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΤΑ ΝΤΕΠΟΝ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ

“Όπως επίσης μπορείς να μην πιστεύεις στον Αδάμ και την Εύα αλλά, δεν μπορείς και να λες ότι τα φίδια δεν μιλάνε”.

Δεν υπάρχει καλύτερο ντεπόν απ’ τον αγιασμό. Ευχή κατά της βασκανίας -παναντόλ σημειώσατε διπλό. Καλό ράντισμα χρειαζόμαστε και περισσότερους πνευματικούς, όχι φάρμακα.

Έχεις δικαίωμα να μην πιστεύεις στον Κατακλυσμό, δεν μπορείς όμως να λες ότι ο Νώε δεν έσωσε τόσα ζωάκια. Για πήγαινε πες το αυτό μπροστά στον μπαμπά Αρκούδο να σε δω.

Όπως και μπορείς να μην πιστεύεις στον Αδάμ και την Εύα αλλά, δεν μπορείς και να λες ότι τα φίδια δεν μιλάνε. Δεν είναι λόγια αυτά. Έχουν κλάψει εικόνες για πολύ λιγότερα.

Επίσης μπορείς να λες ότι είσαι Ολυμπιακός, δεν μπορείς όμως να λες ότι δεν είσαι Παναθηναϊκός. Και πάει λέγοντας.

Πάντα η φωνή μου έμοιαζε στου Σφακιανάκη. Τώρα μοιάζουν και αυτά που λέω. Και εγώ αυτό το λέω εξέλιξη.

Το θέμα είναι να μη μένουμε στάσιμοι. Βλέπεις για παράδειγμα κάτι αγίους με το που πήραν την καρέκλα, κατευθείαν την είδαν δημόσιοι υπάλληλοι, ούτε μισό θαύμα. Δεν είναι έτσι φίλε μου, άντε έγινες άγιος και τελείωσε. Ο κόσμος έχει προβλήματα, για κάποιο λόγο μπήκες εκεί που μπήκες. Πώς να το κάνουμε τώρα; Δεν μπορείς να μην ασχολείσαι. Αλλιώς έφυγες, γεια σου, τόσος κόσμος περιμένει.

Δεν είμαι άντρας παλαιάς κοπής ούτε ανατολίτης. Είμαι απλά άντρας. Έλληνας άντρας. Εκατό τα εκατό ελληνικός. Κι εσύ μπορείς να είσαι όσο φεμινίστρια θέλεις, αρκεί να σε ακούω να μου το φωνάζεις μέσα από την κουζίνα.

Είμαι ξεκάθαρος απ’ την αρχή. Για μένα η μέτρια σπανακόπιτα είναι αξεπέραστος λόγος χωρισμού. Αν επιλέξεις να βαδίσεις προς τα εκεί, να ξέρεις ότι έχεις πάρει έναν δρόμο που δεν έχει γυρισμό.

Όλοι έχουν τον ρόλο τους μέσα σε μία σχέση. Θεοφάνια χθες για παράδειγμα. Ο άντρας βουτάει για τον σταυρό, η γυναίκα μετά τον πλένει να φύγει η αλμύρα. Δεν είναι ότι είμαι ούτε ανώτερος από σένα, ούτε κατώτερος. Είμαστε ίσοι, απλά η σχέση μας είναι άνιση.

Το κείμενο είναι προϊόν μυθοπλασίας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα