Απίστευτο περιστατικό εργοδοτικής βίας σημειώθηκε στην Αττική. Σύμφωνα με καταγγελία υπάλληλος γνωστής εταιρείας κούριερ δέχτηκε ξυλοδαρμό από τον προϊστάμενό του επειδή δεν πρόλαβε να παραδώσει όλα τα δέματα.
Αν και στην αγορά των ταχυμεταφορών δραστηριοποιούνται πάνω από 500 επιχειρήσεις, τέσσερις είναι αυτές που κατέχουν μερίδιο σχεδόν 80% στην διακίνηση αντικειμένων. Ποιοι έχουν την ευθύνη για τη λειτουργία τους.
Με ανάρτηση στο facebook οι υπεύθυνοι βιβλιοπωλείου απολογούνται για τις καθυστερήσεις στις παραγγελίες και τονίζουν ότι οι εταιρείες ταχυμεταφορών δεν προετοιμάστηκαν στο διάστημα μεταξύ των δύο lockdown
Η λειτουργία των εταιρειών ταχυμεταφορών στην Ελλάδα, θυμίζει στην περίοδο του lockdown, ομπρέλα που κλείνει στην καταιγίδα. Οργή λαού για τα πακέτα που δεν φτάνουν και τις απαντήσεις που δεν δίνονται.
Οι λάθος εκτιμήσεις της ACS, ο βομβαρδισμός παραγγελιών και οι courier που ντύθηκαν ντελιβεράδες είναι μόνο μερικές από τις εικόνες του μαγικού κόσμου των ταχυμεταφορών τον τελευταίο χρόνο.
Ο αυξημένος όγκος εργασιών στον τομέα των ταχυμεταφορών έχει τις πρώτες παρενέργειες. Πέρα από την Γενική Ταχυδρομική και ACS και άλλες εταιρείες courier δοκιμάζονται.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλες τις εταιρείες του κλάδου και αν διαπιστωθεί εναρμονισμένη πρακτική το θέμα θα παραπεμφθεί, για περαιτέρω έλεγχο, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού
Θέση μέσω δήλωσης για όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες με την αύξηση στις χρεώσεις της ACS πήρε ο προέδρος του ομίλου Quest και πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας.
Κλιμάκιο της γενικής γραμματείας Εμπορίου πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό έλεγχο στα γραφεία της ACS. Προηγήθηκαν καταγγελίες για αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική από την 1η Απριλίου.
Σε επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ προχωρά η ACS, του ομίλου Quest, για να μετατρέψει πρώην αποθήκες του ΟΤΕ στο μεγαλύτερο κέντρο διαλογής ταχυμεταφορών στην Ελλάδα