Στις “ελληνικές Μαλδίβες” κάνει ντεμπούτο η Six Senses – Αναλαμβάνει το νέο ξενοδοχείο στους Πεταλιούς

Στις “ελληνικές Μαλδίβες” κάνει ντεμπούτο η Six Senses – Αναλαμβάνει το νέο ξενοδοχείο στους Πεταλιούς
Οι Πεταλιοί στην Εύβοια Getty Images/iStockphoto

Η Grivalia Hospitality φέρνει στην Ελλάδα την υπερπολυτελή αλυσίδα Six Senses για να διαχειριστεί το νέο της τουριστικό θέρετρο στο νησί Μεγαλόνησος στους Πεταλιούς της Εύβοιας. Αναμένεται να ανοίξει το 2027.

Το πρώτο της θέρετρο στην Ελλάδα θα ανοίξει η Six Senses σε συνεργασία με την Grivalia Hospitality, στο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Πεταλιών, στο νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Πρόκειται για μια ακόμη υπερπολυτελή διεθνή αλυσίδα ξενοδοχείων, που μπαίνει στη χώρα μας, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση ενός εμβληματικού θερέτρου.

Γνωστά και ως οι «ελληνικές Μαλδίβες» τα νησάκια εντυπωσιάζουν για το τροπικό τους σκηνικό, όπου στο μεγαλύτερο από αυτά, τη Μεγαλόνησο, η Grivalia Hospitality έχει ανακοινώσει ότι δρομολογεί την ανάπτυξη ενός εμβληματικού έργου πολυτελούς φιλοξενίας, μια επένδυση που θα ξεπεράσει τα 280 εκατ. ευρώ. Όπως ανακοινώθηκε η Grivalia Hospitality και η Six Senses υπέγραψαν σύμβαση διαχείρισης του νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Six Senses Megalonisos» που προγραμματίζεται να αναπτυχθεί στο νότιο τμήμα της Μεγαλονήσου και αναμένεται να λειτουργήσει στο τέλος του 2027.

Σημειώνεται ότι η Six Senses, που πλέον ανήκει στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου της Intercontinental Hotels & Resorts, έχει παρουσία στη χώρα μας εδώ και χρόνια, με τη διαχείριση του spa του ξενοδοχείου Porto Elounda στην Ελούντα Κρήτης. Η Grivalia Hospitality κατέχει κάποια από τα πιο υπερπολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Ελλάδα, όπως το Amanzoe στην Πελοπόννησο και το One&Only Aesthesis στην Αθηναϊκή Ριβιέρα που αναμένεται να ανοίξει φέτος το Φθινόπωρο.

Τι θα περιλαμβάνει το Six Senses Megalonisos

Σε μία έκταση 550.000 τ.μ. στο οικολογικό θέρετρο προβλέπεται η κατασκευή 75 υπερ-πολυτελών βιλών και 20 branded κατοικιών, εστιατορίων, χώρων ευεξίας και εκγύμνασης, ενός beach club, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας στους επισκέπτες. Αναλυτικά, θα διαθέτει τρία εστιατόρια, beach bar, ένα ζαχαροπλαστείο, και μια μπουτίκ. Το Six Senses Spa έκτασης 1.700 τετραγωνικών μέτρων θα προσφέρει πολλαπλές αίθουσες περιποίησης, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων διπλών σουιτών, Watsu για μια σειρά από υδροθεραπείες και χαμάμ. Το θέρετρο θα είναι προσβάσιμο με ιδιωτικό σκάφος από το λιμάνι της Ραφήνας ή από τα λιμάνια του Μαρμαρίου ή της Καρύστου στην Εύβοια.

Το «Six Senses Megalonisos» θα είναι πλήρως ενεργειακά αυτόνομο, με στόχο να επιτυγχάνεται μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Παράλληλα, θα τροφοδοτείται από ηλιακά πάνελ σε συνδυασμό με τη χρήση βιώσιμων υλικών και την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών κατά την περίοδο της κατασκευής και λειτουργίας του.

Με την ολοκλήρωσή του, το «Six Senses Megalonisos» θα αποτελεί πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, με σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα. Σύμφωνα με την εταιρεία, η συνεισφορά του στο ΑΕΠ της χώρας εκτιμάται πως θα ξεπεράσει το 1 δις. ευρώ. Ταυτόχρονα, στο στάδιο της κατασκευής θα δημιουργηθούν περί τις 800 θέσεις απασχόλησης, ενώ κατά τη φάση λειτουργίας θα δημιουργηθούν 400 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων.

“Ένα Ελληνικό νησί που ακόμη και οι Θεοί άφησαν ανεξερεύνητο”

Ο κ. Neil Jacobs, CEO της Six Senses, σε δήλωση του τόνισε: «Το Six Senses Megalonisos προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία πρόσβασης σε ένα Ελληνικό νησί που ακόμη και οι Θεοί άφησαν ανεξερεύνητο. Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε και να φιλοξενήσουμε τους επισκέπτες μας, για να τους προσφέρουμε μία απαράμιλλη εμπειρία ευεξίας, σε ένα μαγικό τόπο όπου η βιωσιμότητα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.». Ο κ. Γιώργος Χρυσικός, Πρόεδρος & CEO της Grivalia Hospitality δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για τη σύμπραξή μας με τον Όμιλο της Six Senses, καθώς μοιραζόμαστε κοινές αξίες, θέτοντας τον βιώσιμο σχεδιασμό και τον σεβασμό απέναντι στο φυσικό περιβάλλον στο επίκεντρο. Ως Grivalia Hospitality, μέσα από κάθε επένδυσή μας, θέλουμε να δημιουργούμε μοναδικά και ξεχωριστά έργα και εμπειρίες, ώστε η Ελλάδα να ενισχύσει τη θέση της ως κορυφαίος προορισμός υπερπολυτελούς τουρισμού, αποτελώντας ταυτόχρονα πόλο έλξης για brands παγκοσμίου κύρους και φήμης που βλέπουν τις μεγάλες προοπτικές της χώρας μας στον τομέα αυτό.»

Ποια είναι η Six Senses

Η Six Senses, αποτελεί ένα κορυφαίο brand πολυτελών resorts φιλοξενίας και ευεξίας παγκοσμίως, έχοντας στο επίκεντρο της στρατηγικής της τις αρχές βιωσιμότητας. Το χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει 22 πολυτελή resorts & spas, ενώ 41 έργα βρίσκονται υπό ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα