Επιβάλλουν στις Ρωσίδες να βγάλουν τα δαντελένια εσώρουχα και αυτές διαδηλώνουν

Οι αρχές απαγορεύουν την κυκλοφορία τους για "δεν απορροφούν" αρκετή υγρασία - Συλλήψεις γυναικών που αντιδρούν
- 19 Φεβρουαρίου 2014 08:41
Αρχίζουν να κλαίνε οι καταστηματάρχες εσωρούχων στη Ρωσία μετά απόφαση για απαγόρευση για εισαγωγή, παραγωγή και πώληση συνθετικής δαντέλας στα εσώρουχα.
Ο νέος νόμος αναμένεται να εφαρμοστεί στη Ρωσία, το Καζακστάν και την Λευκορωσία με στόχο την προστασία των καταναλωτών.
Mε το νόμο της “Customs Union”, η οποία θα αντικατασταθεί από την τελωνειακή Ευρασιατική Ένωση το 2015, θα εξαφανιστεί πάνω από το 90% των εσωρούχων στη Ρωσία αν τελικά αυτός εφαρμοστεί.
Σύμφωνα με τους υπευθύνους το σκεπτικό είναι να προστατεύσει τους καταναλωτές από φθηνά υλικά τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία τους, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.
Με το άκουσμα της είδησης τρεις γυναίκες από το Καζακστάν συνελήφθησαν από τις αρχές όταν προσπάθησαν να φορέσουν δαντελένια εσώρουχα σε αγάλματα για να δείξουν την δυσφορία τους.
Η αγορά εσωρούχων μόνο στη Ρωσία έχει τζίρο που ξεπερνά τα τρία δισεκατομμύρια Ευρώ!
Πηγή: Daily Telegraph