Τζανάκης: Σε δύο εβδομάδες το αποτύπωμα του Δεκαπενταύγουστου

Τζανάκης: Σε δύο εβδομάδες το αποτύπωμα του Δεκαπενταύγουστου
Κόσμος περπατά στο κέντρο της Αθήνας eurokinissi

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας για την νέα μετάλλαξη Κένταυρος δήλωσε πως δείχνει "δυναμική", τονίζοντας πως είναι πιθανό να "είναι το επόμενο στέλεχος που θα μας προβληματίσει".

Για την μετάλλαξη Κένταυρος, την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων κορονοϊού, την επιστροφή των εκδρομέων και για το πότε θα φανεί το πραγματικό “αποτύπωμα” του Δεκαπενταύγουστου, έκανε λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Αρχικά, ο Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Πρωϊνή Ενημέρωση», τόνισε πως το επιδημιολογικό αποτύπωμα των εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου θα φανεί σε 1-2 εβδομάδες.

Ο καθηγητής στην συνέχεια δήλωσε πως η Ελλάδα βρίσκεται στην δεύτερη εβδομάδα πολύ σημαντικής αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο φανερή είναι πλέον η μείωση στις εισαγωγές αλλά και στους θανάτους. “Προβλέπουμε ότι θα περάσουμε έναν καλό Σεπτέμβριο“, είπε.

Για την μετάλλαξη Κένταυρος ο κ. Τζανάκης σχολίασε πως δείχνει “δυναμική” και ότι είναι πιθανό να “είναι το επόμενο στέλεχος που θα μας προβληματίσει”, ωστόσο είπε πως “κάνει εντύπωση που δεν έχει επικρατήσει έως τώρα, ας είμαστε αισιόδοξοι”.

Ο κ. Τζανάκης συνέστησε προσοχή σε όσους επιστρέφουν τώρα από τις διακοπές τους, ιδιαίτερα αν έρθουν σε επαφή με ηλικιωμένος, προτείνοντας να φορούν μάσκα και να έχουν πραγματοποιήσει ένα τέστ 5-6 μέρες μετά την επιστροφή τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα