Το βιολογικό περιβόλι του Πηλίου και το μυστικό του

Το βιολογικό περιβόλι του Πηλίου και το μυστικό του
amanita.gr

Η σύνθεση του καταπράσινου βουνού με τη γαλάζια θάλασσα του Αιγαίου, η μυρωδιά του ζυμωτού ψωμιού, το σερβιριζόμενο πρωινό με τοπική γαστρονομία, η συλλογή βοτάνων και καρπών, η αυθεντική σπιτική φιλοξενία, τα λαχταριστά φρέσκα φρούτα, η γνωριμία με τις σμαραγδένιες παραλίες, το φτιαγμένο με φυσικά υλικά πέτρα και ξύλο κτίριο, οι πλούσιες καρποφορίες των μανιταριών, οι περιηγήσεις στο δάσος, τα σεμινάρια μανιταρογνωσίας.

Αυτή είναι η… εμπειρία Πηλίου, που μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη ο ξενώνας ΑΜΑΝΙΤΑ, στην μαγευτική Τσαγκαράδα.

Περιβόλι και βοτανόκηπος

Το ξενοδοχείο βρίσκεται μέσα σε ένα βιολογικό περιβόλι 3,5 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει τον βοτανόκηπο, τον οπωρώνα και το μπαξέ με τα εποχιακά λαχανικά. Οι φιλοξενούμενοι μπορούν να περιηγηθούν το περιβόλι, και να χαλαρώσουν στους χώρους ξεκούρασης που έχουν διαμορφωθεί.

 

Στο βοτανικό οι ιδιοκτήτες καλλιεργούν μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά βότανα της περιοχής. Ο οπωρώνας του ξενώνα έχει 80 δένδρα με φρούτα τοπικών ποικιλιών (μηλιές, αχλαδιές, δαμασκηνιές, κερασιές, λωτοί, κλπ), που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή μαρμελάδων οι οποίες σερβίρονται στο πρωινό.

 

Στο μπαξέ καλλιεργούνται εποχιακά λαχανικά (ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκύθια, κρεμμύδια, αγγουράκια, φασόλια κ.α.). Όλα αυτά σερβίρονται φρέσκα, μόλις μαζευτούν, ή χρησιμοποιούνται στα παραδοσιακά πιάτα που ετοιμάζονται για τους φιλοξενούμενους κάθε μέρα.

 

Το περιβόλι φιλοξενεί σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες βιωματικά σεμινάρια και εργαστήρια για τη βοτανική παράδοση του Πηλίου και την τοπική κουζίνα.

 

Να σημειωθεί ότι το Πήλιο έχει τη μεγαλύτερη ποικιλία βλάστησης στην Ελλάδα με πάνω από 1000 είδη αρωματικών φυτών και βοτάνων με φαρμακευτική και ιατρική αξία.

 

Αντανακλώντας τη γαστρονομική παράδοση της περιοχής, ο βοτανόκηπος χρησιμεύει σαν μια ζωντανή τάξη για βιωματικές δραστηριότητες, όπου οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν πρακτικές και τεχνικές συμβουλές για τη χρήση βοτάνων, τόσο για διατροφική όσο και για θεραπευτική χρήση.

 

Ο κήπος έχει σχεδιαστεί ώστε να περιέχει διακοσμητικά, αλλά και χρηστικά φυτά, όπου αναμιγνύονται ελεύθερα φαρμακευτικά και αρτυματικά φυτά, καθώς και βότανα που χρησιμοποιούνται για την ομορφιά, το άρωμα και την πρακτική χρήση των νοικοκυριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ AGROPOST

Ο ΘΕΣγάλα μπαίνει στην αγορά παγωτού

Παράδοση άνευ όρων στα νερά του Λιβυκού!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα