ΠΑΙΔΕΙΑ

Ειδήσεις και νέα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όλα όσα αφορούν το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα μας.

Ν'ικη Κεραμέως

Υπουργείο Παιδείας: Πρόσθετη χρηματοδότηση στα Πανεπιστήμια ύψους 7 εκατομμύρια ευρώ

Υπεγράφη η απόφαση βάσει της οποίας κατανέμονται 7 εκατομμύρια στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Η κατανομή έγινε βάσει του αριθμού των ενεργών προπτυχιακών φοιτητών.

Θάσος: Διεθνής διάκριση για Ελληνίδα νηπιαγωγό - Ο λόγος που ξεχώρισε

Θάσος: Διεθνής διάκριση για Ελληνίδα νηπιαγωγό - Ο λόγος που ξεχώρισε

ΠΑΙΔΕΙΑ

Ο οργανισμός AKS που βραβεύει εκπαιδευτικούς από όλον τον κόσμο, τίμησε με τον τίτλο της "Δασκάλας της χρονιάς" την Βίκυ Ξανθοπούλου, εκπαιδευτικό στο ολοήμερο νηπιαγωγείο της Ποταμιάς Θάσου.

Μαθητές Λυκείου σε σχολική τάξη (Φωτογρφία αρχείου)

Αλλαγές στο Λύκειο: Από το 2020-2021 η εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων

Η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως, αναφέρθηκε στις αλλαγές που εφαρμοστούν από το επόμενο σχολικό έτος, με στόχο τη διασφάλιση της αξιοπιστίς και της αντικειμενικότητας στη βαθμολόγηση των μαθητών.

Πορεία εκπαιδευτικών

Καταγγελία: 2.000 Εκπαιδευτικοί και Επιστημονικό προσωπικό χάνουν τη δουλειά τους για... 3 ευρώ

Οι υποψήφιοι ΑΣΕΠ θεώρησαν ότι η πληρωμή παραβόλου, όπως και η αίτηση τους είχε ολοκληρωθεί με επιτυχία και διαπίστωσαν κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ότι κρίνονται απορριπτέοι.

Φωτογραφία αρχείου

Σε απόγνωση οι μαθητές του 3ου Λυκείου Ηλιούπολης: Χωρίς χημικό από την αρχή της χρονιάς

ΠΑΙΔΕΙΑ

Είναι σχεδόν απίστευτο αλλά δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής σεζόν το 3ο Λύκειο Ηλιούπολης δεν έχει ακόμη χημικό. Σε απόγνωση οι μαθητές της θετικής κατεύθυνσης.

Αμφιθέατρο με φοιτητές (φωτογραφία αρχείου)

Μετεγγραφές φοιτητών: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα - Πότε ξεκινούν οι ενστάσεις

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφών. Δεκτές περισσότερες από τις μισές αιτήσεις. Ενστάσεις-αιτήσεις θεραπείας θα μπορούν να υποβάλλονται μέσω της ίδιας ηλεκτρονικής εφαρμογής.

H ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με τον Ιωάννη Αντωνίου

Εγκρίθηκε η τοποθέτηση Αντωνίου στην προεδρία του ΙΕΠ, αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής γνωμοδότησε θετικά υπέρ της τοποθέτησης του Ιωάννη Αντωνίου στην προεδρία του ΙΕΠ. Αντέδρασαν με αποχώρηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νίκη Κεραμέως και ο Νίκος Φίλης στη Βουλή

Κόντρα Κεραμέως - Φίλη στη Βουλή για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

"Το να βρίσκονται κράνη, ρόπαλα, πέτρες και μάρμαρα μέσα στο πανεπιστήμιο είναι αδιανόητο" είπε η Υπουργός Παιδείας με τον Νίκο Φίλη να απαντά πώς "η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να δυσφημεί τους φοιτητές και τα πανεπιστήμια".

Welcome Days Thessaloniki

Welcome Days ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 - Δυναμική υποδοχή σπουδαστών σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα, Καλαμάτα και Χανιά Κρήτης!

ΠΑΙΔΕΙΑ

Με μια σειρά από μοναδικές εκδηλώσεις γεμάτες ζωντάνια, αισιοδοξία, καταξιωμένους επαγγελματίες και famous guests υποδέχτηκε ο εκπαιδευτικός όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 τους νέους σπουδαστές του!

Σε σκηνές στην Αραβική Έρημο κέρδισε την πρωτιά η ομάδα του ΑΠΘ

Σε σκηνές στην Αραβική Έρημο κέρδισε την πρωτιά η ομάδα του ΑΠΘ

ΠΑΙΔΕΙΑ

"Είναι το πιο όμορφο πράγμα να βλέπει κανείς τους κόπους του, την πολύωρη μελέτη και τις προπονήσεις να αναγνωρίζονται και να ανταμείβονται με αυτόν τον τρόπο", δήλωσαν οι δύο φοιτήτριες.

Αναστολή λειτουργίας της ΑΣΟΕΕ αποφάσισε η Σύγκλητος μετά την έφοδο της ΕΛΑΣ

Αναστολή λειτουργίας της ΑΣΟΕΕ αποφάσισε η Σύγκλητος μετά την έφοδο της ΕΛΑΣ

Αναστολή λειτουργίας έως τις 17 Νοεμβρίου αποφάσισε η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά την έφοδο των Αρχών σε εσωτερικούς χώρους που τελούσαν υπό κατάληψη.

Φωτογραφία αρχείου

Αναστολή λειτουργίας τμημάτων ΑΕΙ - Αυτά είναι τα 38 που δεν θα "ανοίξουν"

ΠΑΙΔΕΙΑ

Για ποια πανεπιστημιακά τμήματα αποφασίστηκε αναστολή λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας και με ποια κριτήρια. Τι αναφέρει η υπουργός, Ν. Κεραμέως, για τον τρόπο με τον οποίο θεσμοθετήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Αναστέλλεται η λειτουργία των 38 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων

Τέλος στα νέα πανεπιστημιακά τμήματα, που είχαν ιδρυθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, πριν καν λειτουργήσουν. Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας.

Σχολική αίθουσα

Υπουργείο Παιδείας: Πρόσληψη 6.629 αναπληρωτών εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ

Προσλαμβάνονται 2.573 εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια ειδική αγωγή και εκπαίδευση και γενική εκπαίδευση, 3.737 στη δευτεροβάθμια ειδική αγωγή και εκπαίδευση και γενική εκπαίδευση και 319 ειδικού βοηθητικού προσωπικού και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού, για την εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη.

Ο Κώστας Γαβρόγλου

Πυρά Γαβρόγλου για Κεραμέως: Προβάλλει βιολογισμό που αρέσει στους ακροδεξιούς

Βαριές κατηγορίες κατά της Νίκης Κεραμέως εξαπέλυσε ο Κώστας Γαβρόγλου λέγοντας ότι η Υπουργός Παιδείας "προβάλλει έναν βιολογισμό που πάντα είναι ευπρόσδεκτος και προσφιλής στα ακροδεξιά ακροατήρια".

Το Κέντρο Αριστείας CERIDES συντονίζει το OenoWatch ως μέρος του προγράμματος RESTART 2016-2020

Το Κέντρο Αριστείας CERIDES συντονίζει το OenoWatch ως μέρος του προγράμματος RESTART 2016-2020

ΠΑΙΔΕΙΑ

Το Κέντρο Αριστείας CERIDES (Center Of Excellence in Risk and Decision Sciences), το πρώτο διεπιστημονικό Κέντρο Αριστείας που λειτουργεί στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα είναι ο Συντονιστής Φορέας στην υλοποίηση του πρωτοποριακού έργου «OenoWatch».

Ο Νίκος Φίλης

Ν. Φίλης: Προέχει η ενίσχυση και ο εκδημοκρατισμός της δημόσιας εκπαίδευσης

Ο διάλογος για την Παιδεία πρέπει να γίνεται στην κοινωνία και τη Βουλή, "όπου η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων αποτελεί τον φυσικό χώρο", δήλωσε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Βιβλίο Φυσικής Β΄ Γυμνασίου

Φυσική Β' γυμνασίου: Νέο βιβλίο στην Ελλάδα με την υπογραφή του National Geographic

ΠΑΙΔΕΙΑ

Η "Φυσική Β΄ Γυμνασίου" είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του εκδοτικού οίκου Klett με τη National Geographic και συγγραφής από μία ομάδα Ελλήνων επιστημόνων. Αποτελεί πρόταση ενός υβριδικού μοντέλου διδασκαλίας και μάθησης.

(από αριστερά) Ο Πρόεδρος του STEM education, κ.Σομαλακίδης, η κυρία Sandra Heidemann από το Ίδρυμα της Deutsche Telekom και η κυρία Σταυρούλα Αγγελοπούλου, Υποδιευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας Ομίλου ΟΤΕ

Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τo Ίδρυμα της Deutsche Telekom και τον STEM Education

Το ίδρυμα της Deutsche Telekom διευρύνει τις διεθνείς του δραστηριότητες, φέρνοντας στην Ελλάδα το πρόγραμμα Junior Engineer Academy, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό STEM Education.

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Αήθης η επίθεση Κεραμέως σε Φίλη

Η υπουργός Παιδείας "ξεπέρασε τα όρια" αναφέρει ανακοίνωση της Κουμουνδούρου με αφορμή την κριτική που δέχθηκε από την Νίκη Κεραμέως ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. "Σε αντίθεση με τις προσωπικές επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς λειτουργούμε θεσμικά", απαντά η υπουργός.

Φωτογραφία αρχείου

Επτά αλλαγές στην Παιδεία: Τι ισχύει για σημαιοφόρους, μεταπτυχιακά και πτυχία κολεγίων

ΠΑΙΔΕΙΑ

Μεταπτυχιακά, επαγγελματική ισοδυναμία τίτλων σπουδών, κατάργηση σχολών ελεύθερης πρόσβασης και σημαιοφόροι, στις διατάξεις που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας.

Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως: Αλλάζει η επιλογή σημαιοφόρων, κατάργηση διάκρισης σχολών ελεύθερης πρόσβασης, "απελευθέρωση" μεταπτυχιακών

ΠΑΙΔΕΙΑ

Στις ρυθμίσεις που θα κατατεθούν στη Βουλή την ερχόμενη βδομάδα, στον νόμο για τις μετεγγραφές και στη νομοθετική πρωτοβουλία για τη λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στιγμιότυπο από την Σαντορίνη

Ενισχυμένο επίδομα στους αναπληρωτές στις τουριστικές περιοχές

Παρέμβαση στο θέμα της ανεύρεσης στέγασης από τους αναπληρωτές στους τουριστικούς προορισμούς, πραγματοποίησε η Υπουργός Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, μετά την ανάρτηση καθηγήτριας που μιλούσε για αισχροκέρδεια στη Σαντορίνη.