ΠΑΙΔΕΙΑ

Ειδήσεις και νέα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όλα όσα αφορούν το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα μας.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως

Αναβαθμίζεται η υπηρεσία eClass του υπουργείου Παιδείας

Πάνω από 630.000 είναι πλέον οι ενεργοί μαθητικοί λογαριασμοί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, οι 310.311 εκ των οποίων δημιουργήθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες. Αποτέλεσμα, η αναβάθμιση της υπηρεσίας eClass.

Κλειστά σχολεία.

Κορονοϊός: Άδεια ειδικού σκοπού και για όσους δεν στέλνουν τα παιδιά σε παιδικό σταθμό

Η άδεια ειδκού σκοπού θα παραταθεί αν τα σχολεία παραμείνουν κλειστά, ενώ όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών την άδεια δικαιούνται και όσων τα παιδιά δεν είναι γραμμένα σε σχολείο.

Μέτρα ατομικής προστασίας για τον κορονοϊό από πολίτες

Κορονοϊός: Το ΕΚΠΑ δημιουργεί τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης από το ΕΚΠΑ και την Α΄Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ, Αιγινητείο Νοσοκομείο, καθώς δημιουργείται τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για τον κορονοϊό.

Σχολείο φωτό αρχείου

Θεσσαλονίκη: Φροντιστήριο μέσω τηλεόρασης για όσους δίνουν πανελλαδικές

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών μονάδων, ο δήμος Θεσσαλονίκης έλαβε πρωτοβουλία να διοργανώσει φροντιστηριακά μαθήματα μέσω τηλεόρασης.

Κλειστό σχολείο λόγω κορονοϊού

Κορονοϊός: Πώς θα καλυφθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλίας στα σχολεία μετά το λουκέτο

Δεν αποκλείεται να παραμείνουν κλειστά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα περισσότερο από δύο εβδομάδες, Ακόμα και επέκταση της σχολικής χρονιάς εξετάζει η κυβέρνηση. Τι θα γίνει με τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Κορονοϊός: Κεραμέως - "Κανονικά η σχολική χρονιά, μαθήματα ίσως και μέσα στο Πάσχα"

Κορονοϊός: Κεραμέως - "Κανονικά η σχολική χρονιά, μαθήματα ίσως και μέσα στο Πάσχα"

Σε ό,τι αφορά την διεξαγωγή των μαθητικών παρελάσεων, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μην γίνουν οι μαθητικές για την 25η Μαρτίου. Για τα πανεπιστήμια μελετάται και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, προκειμένου να μη χαθεί το εξάμηνο. Το σκεπτικό για το κλείσιμο των ιδρυμάτων.

προληπτική απολύμανση ,σε Παιδικούς Σταθμούς, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά , Γυμνάσια, Λύκεια

Κορονοϊός: Ολιγωρία με τα σχολεία - Γιατί δεν έχουν κλείσει ακόμα

Η πλειοψηφία εκ των 27 επιστημόνων από τους οποίους ζητήθηκε να εκφέρουν άποψη για το κλείσιμο των σχολείων, εισηγήθηκαν θετικά. Ωστόσο η κυβέρνηση δείχνει μια χαρακτηριστική ατολμία, παρά τις παραινέσεις της κοινής γνώμης στα social media και μέσα από δημοσκοπήσεις.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρο

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρο

ΠΑΙΔΕΙΑ

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης επισκέφθηκε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου τον υποδέχθηκαν ο Πρύτανης Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος και ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Καθηγητής Κωνσταντίνος Τσιμάρας.

Nέος θεσμός από τη Superyacht Academy του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Nέος θεσμός από τη Superyacht Academy του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

ΠΑΙΔΕΙΑ

Η Superyacht Academy του Μητροπολιτικού Κολλεγίου καινοτομεί για ακόμη μία φορά εγκαινιάζοντας τον θεσμό Yachting Talks. Η νέα αυτή πρωτοβουλία έχει στόχο να αναδείξει τρέχοντα θέματα που αφορούν στο Yachting, έναν από τους πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους, που αποτελεί το σημείο συνάντησης της Ναυτιλίας και του Τουρισμού. To Yachting Talks δίνει βήμα σε εξέχουσες προσωπικότητες του Yachting, ώστε να αναπτύξουν τις απόψεις τους σχετικά με τις σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις στον κλάδο.

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Αδυνατεί να πληρώσει ΔΕΗ, πετρέλαιο και δημοτικά τέλη

ΔΕΗ, πετρέλαιο και δημοτικά τέλη παραμένουν απλήρωτα για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η Σύγκλητος, μέσω ψηφίσματος της, κρούει το καμπανάκι αναφορικά με τους πόρους του Πανεπιστημίου.

Έναρξη  Πανελλαδικών εξετάσεων στα Γενικά Λύκεια

Ν. Κεραμέως: Συνυπολογισμός βαθμού Α', Β' και Γ' Λυκείου για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων και συνοπολογισμό του βαθμού και των τριών τάξεων του Λυκείου για εισαγωγή στην στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προαναγγέλλει η υπουργός Παιδείας.

Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως για ξυλοδαρμό στο Βύρωνα: Ο ένας δράστης είναι γιος καθηγήτριας του σχολείου

Η Υπουργός Παιδείας επιβεβαίωσε ότι ο ένας εκ των δραστών του ξυλοδαρμού του 17χρονου είναι γιος καθηγήτριας του ίδιου σχολείου και τιμωρήθηκε με δύο ημέρες αποβολή.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο μέλος του EC-Council Academia 
για την παροχή κορυφαίων προγραμμάτων πιστοποίησης στο Cybersecurity

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο μέλος του EC-Council Academia για την παροχή κορυφαίων προγραμμάτων πιστοποίησης στο Cybersecurity

ΠΑΙΔΕΙΑ

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το Νο1 Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, έγινε Partner του EC-Council Academia, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου προγραμμάτων πιστοποίησης στην Ασφάλεια Πληροφοριών (Cybersecurity).

Χαρά Κεφαλίδου

Χ. Κεφαλίδου: "Αντιστοιχήθηκε πτυχίο πέντε εξαμήνων με πτυχίο πέντε ετών"

Η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ζητάει εξηγήσεις από το Υπουργείο Παιδείας για την αντιστοίχιση πτυχίου από ιδιωτικό κολέγιο με διάρκεια φοίτησης πέντε εξαμήνων με πτυχίο από ελληνικό ΑΕΙ με διάρκεια φοίτησης πέντε ετών.

Σχολείο

Αλβανία: Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της ελληνικής γλώσσας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνική Γλώσσας το ακροατήριο εντρύφησε στις χώρες που έχει "παρουσία" η ελληνική αλλά και του παρουσιάστηκε μια πλατφόρμα μεθόδων εκμάθησης της.

Εθνικό Καπιδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Σημαντική διάκριση για ΕΚΠΑ: Στην 74η θέση των πιο αναγνωρισμένων πανεπιστημίων στον κόσμο

Το ΕΚΠΑ σάρωσε στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή κατάταξη. Με την 74η θέση στον κόσμο και την 11η στην Ευρώπη αποτελεί δικαίως ένα από τα πιο αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια.

Κάγκελα σχολείου

Απίστευτη υπόθεση bullying στην Κέρκυρα: Γονείς μαθήτριας μήνυσαν πέντε καθηγητές

Οι γονείς κατηγορούν τους καθηγητές για bullying και ξυλοδαρμό της κόρης τους, με εκφράσεις όπως "σκάσε, θα φας σφαλιάρα". η καταγγελία έχει κοινοποιηθεί και στο υπουργείο Παιδείας.

Το Υπουργείο Παιδείας

Προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή: Αναρτήθηκαν τα ονόματα 1.040 διορισθέντων

Μόνιμοι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων. "Στηρίζουμε έμπρακτα αυτό το κρίσιμο σκέλος της δημόσιας εκπαίδευσης," ανέφερε η υπουργός Παιδείας

Κωνσταντίνος Ζέρβας

Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας γονέων στο δημοτικό συμβούλιο για κλείσιμο σχολικών μονάδων

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του σχολικού συγκροτήματος της οδού Κλεάνθους στη Θεσσαλονίκη διαμαρτυρήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης.

Στιγμιότυπο από κλειστό σχολείο

Γρίπη: Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά σήμερα

Οι απουσίες των μαθητών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης θα καταχωρούνται, αλλά δε θα προσμετρώνται έως πέντε ημέρες, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο που έστειλε το υπουργείο Παιδείας προς τις σχολικές μονάδες.

Γρίπη: Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη

Γρίπη: Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη

Οι απουσίες των μαθητών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης θα καταχωρούνται, αλλά δε θα προσμετρώνται έως πέντε ημέρες, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο που έστειλε το υπουργείο Παιδείας προς τις σχολικές μονάδες.

H υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Έρχεται κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής - Θα χορηγείται μέσα από το σχολείο

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε δηλώσεις της μίλησε για τη χορήγηση κρατικού πιστοποιητικού πληροφορικής, για το νέο καθεστώς με τις εκδρομές στα σχολεία και τις απουσίες.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: Μέλημα της κυβέρνησης δεν είναι η αριστεία αλλά η πελατεία των κολεγίων

Την αντίδραση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το άρθρο 50 του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που δίνει πρόσβαση στο Δημόσιο σε αποφοίτους κολεγίων ισοτίμως με τους πτυχιούχους ΑΕΙ.

Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις».

Μητσοτάκης: Αυτονόμηση της παιδείας από το κράτος- πατερούλη 

Για τα τρία σημαντικά βήματα του νομοσχεδίου για την παιδεία μίλησε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στη σύνδεση της αξιολόγησης των ΑΕΙ με τη χρηματοδότηση του

Ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

ΠΑΙΔΕΙΑ

Τον νέο υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομο Προδρόμου υποδέχθηκε η ακαδημαϊκή και διοικητική ηγεσία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, στην πρώτη εθιμοτυπική του επίσκεψη.

Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Βουλή: Αντιπαράθεση Κεραμέως - Φίλη για τα πιστοποιητικά κολεγίων

Τα πιστοποιητικά κολεγίων στο επίκεντρο αντιπαράθεσης της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση και χρηματοδότηση των ΑΕΙ για έρευνα.