ΠΑΙΔΕΙΑ

Ειδήσεις και νέα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όλα όσα αφορούν το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα μας.

Η Ελένη Τάνου με τους μαθητές της στο σχολείο στην Τέλενδο

Ελένη Τάνου: Η δασκάλα "με τα χρυσά μαλλιά" που πηγαίνει κάθε πρωί στο σχολείο της Τελένδου με βάρκα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Τέλενδος έχει τη δική της "δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά". Την 30χρονη Ελένη, που κάθε πρωί παίρνει την βαρκούλα από την Κάλυμνο για να περάσει απέναντι όπου την περιμένουν οι λιγοστοί μαθητές του μονοθέσιου δημοτικού σχολείου.

Πυρκαγιά στα κτίρια του Πανεπιστημίου Κρήτης στην περιοχή της Λεωφ. Κνωσού, στο Ηράκλειο

"Στάχτη" μεγάλη έκταση στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου - Στην Κρήτη μεταβαίνει ο Υπουργός Παιδείας

Υπάλληλοι του Πανεπιστημίου προσπαθούν να σώσουν ότι έχει απομείνει από τα γραφεία του κτιρίου - Ρίψεις από τα ελικόπτερα υπό το φόβο αναζωπυρώσεων - Έκτακτη σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων για την "επόμενη μέρα".

Δήμαρχος Γαύδου: Η μοναδική δασκάλα του νησιού ήρθε, έκανε αγιασμό και έφυγε

Δήμαρχος Γαύδου: Η μοναδική δασκάλα του νησιού ήρθε, έκανε αγιασμό και έφυγε

Χωρίς δασκάλα έμεινε το μοναδικό σχολείο στο ακριτικό νησί καθώς, όπως καταγγέλλει η δήμαρχος Γαύδου, η αναπληρώτρια δασκάλα που είχε τοποθετηθεί εγκατέλειψε τη θέση της απροειδοποίητα.

Πανεπιστήμιο Αθηνών

Διετή Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης: Οι κατηγορίες και οι προτάσεις προς τα ΑΕΙ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Η μεθοδολογία και οι προοπτικές των προγραμμάτων καθώς και τα επαγγέλματα με μεγάλη ζήτηση στο μέλλον. Οι στόχοι και το υπόδειγμα της Γαλλίας, αλλά και ο προτεινόμενος σχεδιασμός των διετών προγραμμάτων.

Τμήμα Εκπαίδευσης και αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Χημείο

Επιχειρηματικότητα στα Πανεπιστήμια: Τι ισχύει σε Ελλάδα και Ευρώπη

ΠΑΙΔΕΙΑ

Οι δυσκολίες στη διασύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την επιχειρηματικότητα και την πραγματική οικονομία. Τι ισχύει στην ΕΕ και τι γίνεται στη χώρα μας. Πώς μπορεί να ανακοπεί το brain drain και να γίνει brain gain.

Στιγμιότυπο από τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, σε Δημοτικό σχολείο στο Μενίδι

"Πρώτο κουδούνι" για το 2018 - 2019 με μήνυμα κατά του bullying

Με 20.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών, τα βιβλία στη διάθεση των μαθητών και καινούρια σχολικά κτίρια για 1.500 μαθητές, σε πρώτη φάση, ξεκινάει η φετινή σχολική χρονιά. "Αστείο δεν είναι η μαγκιά, η συμμορία, η βία και η κοροϊδία", αναφέρει στο μήνυμά του κατά του bullying ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου.

Προαύλιο σχολείου (Φωτογραφία αρχείου)

Αυτά είναι τα νέα δημόσια σχολεία για 12.000 μαθητές

ΠΑΙΔΕΙΑ

Με νέα δημόσια σχολεία ξεκινά για 1.500 μαθητές η σχολική χρονιά. Νέα σχολικά κτίρια και αίθουσες διδασκαλίας για περισσότερους από 12.000 μαθητές κατασκευάζονται από την ΚΤΥΠ ΑΕ. Ποια έχουν ολοκληρωθεί, ποια είναι στο τελικό στάδιο παράδοσης.

Εικόνα από την είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται το υπουργείο Παιδείας

Αναρτήθηκαν οι διορθωμένοι πίνακες με τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών

Μετά το μπέρδεμα που προκλήθηκε στις τάξεις των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τα αποτελέσματα για τις προσλήψεις αναπληρωτών για το φετινό εκπαιδευτικό έτος, το Υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε τους διορθωμένους πίνακες.

Το σύμβολο του ΚΚΕ στον Περισσό

ΚΚΕ: Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το λύκειο θέτουν εμπόδια και διλήμματα σε νέα παιδιά

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «το κύριο είναι ότι το σχολείο που ετοιμάζουν βρίσκεται σε κραυγαλέα αντίθεση με τις σύγχρονες ανάγκες για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα και δεν θα εξοντώνει, για ουσιαστική και ποιοτική αύξηση του ελεύθερου χρόνου των εφήβων.

Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου για το Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση  ΦΩΤΟ //ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Πανελλήνιες: Έρχονται σχολές ελεύθερης πρόσβασης - Τι αλλάζει στις εξετάσεις για το απολυτήριο

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου καταργούνται τα Λατινικά τα οποία αντικαθίστανται από την Κοινωνιολογία, ενώ η κατάθεση μηχανογραφικού θα γίνεται πριν την έναρξη της Γ' λυκείου - Αναλυτικά τι αλλάζει στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Φωτογραφία αρχείου

Αρχαία: Τέλος η μετάφραση του γνωστού κειμένου στις Πανελλήνιες

Πλέον θα δίνεται παράλληλο κείμενο στη νέα ελληνική, διδαγμένο ή αδίδακτο, από την αρχαία ή νεότερη ελληνική γραμματεία, και οι μαθητές θα καλούνται να απαντήσουν σε ερώτηση ερμηνευτική σύγκρισης με το παράλληλο πρωτότυπο κείμενο.

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις για τα Γενικά Λύκεια της χώρας

Βάσεις 2018: "Απογείωση" στις παιδαγωγικές σχολές. Πτωτικά σε ιατρικές και αρχιτεκτονικές σχολές

Αναλυτικά πως κινήθηκαν οι βάσεις στα τέσσερα πεδία και ποια είναι η καλύτερη και η χειρότερη πεντάδα σχολών. Ποιες σχολές σημείωσαν συγκεντρωτικά την μεγαλύτερη πτώση και πως κινήθηκαν οι βάσεις κατά την πρεμιέρα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Τελική ευθεία για τις βάσεις - Πού αναμένεται άνοδος και πού πτώση, πότε ανακοινώνονται

Τελική ευθεία για τις βάσεις - Πού αναμένεται άνοδος και πού πτώση, πότε ανακοινώνονται

Ποιο αναμένεται να είναι το τμήμα με την υψηλότερη βάση εισαγωγής - Η ανακοίνωση των βάσεων αναμένεται φέτος με μικρή καθυστέρηση όπως ανακοινώνει το υπουργείο Παιδείας - Δείτε αναλυτικό πίνακα

Στιγμιότυπο από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους μαθητές των ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες 2018: Τι "έδειξαν" τα αποτελέσματα των ειδικών μαθημάτων για τις επιδόσεις των υποψηφίων

Τις καλύτερες επιδόσεις είχαν συνολικά οι μαθητές των ΓΕΛ που εξετάστηκαν στα Ισπανικά, με το 35,57% εξ αυτών να έχουν επίδοση μεταξύ 15 και 18 - Κάτω από τη βάση η συντριπτική πλειονότητα των υποψηφίων στα ΕΠΑΛ.

Δύο νέες εκπαιδεύσεις αιχμής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δύο νέες εκπαιδεύσεις αιχμής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΠΑΙΔΕΙΑ

Πόσο πραγματικά καινούργιο και διαφορετικό είναι το θέμα της διαχείρισης της εμπειρίας πελάτη; Πώς οργανώνω το μίγμα καναλιών, φυσικών, ψηφιακών και υβριδικών; Πώς σχεδιάζω και βελτιστοποιώ την εμπειρία πελάτη μέσα από τα διάφορα σημεία επαφής;

Ο ΟΜΗΡΟΣ κυρίαρχος στα εκπαιδευτικά πράγματα του Πειραιά

Ο ΟΜΗΡΟΣ κυρίαρχος στα εκπαιδευτικά πράγματα του Πειραιά

ΠΑΙΔΕΙΑ

Την πολύ ισχυρή του παρουσία στην κοινωνική και εκπαιδευτική ζωή του Πειραιά επιβεβαίωσε ο Εκπαιδευτικός Όμιλος «ΟΜΗΡΟΣ» με τη «2η Γιορτή Εκπαίδευσης» που πραγματοποιήθηκε από 7 έως 10 Ιουνίου 2018 στην Πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2018».

Σύγχρονα προγράμματα σπουδών, προσαρμοσμένα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της ελληνικής και διεθνούς οικονομίας και κοινωνίας

Σύγχρονα προγράμματα σπουδών, προσαρμοσμένα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της ελληνικής και διεθνούς οικονομίας και κοινωνίας

ΠΑΙΔΕΙΑ

Συχνά αμφισβητείται η σύνδεση των προγραμμάτων σπουδών των δημόσιων πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας και τις εξελίξεις της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Εικόνα αρχείου. Αποτελέσματα πανελλαδικών εξετάσεων 2018.

Πανελλήνιες 2018: Πώς πρέπει να συμπληρώσει ένας μαθητής το μηχανογραφικό για τα Πανεπιστήμια

Ο σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού, Σπύρος Μιχαλούλης, δίνει βασικές οδηγίες για την λογική και τα μυστικά της συμπλήρωσης μηχανογραφικού από τους μαθητές της Γ'Λυκείου, μετά την έκδοση της βαθμολογίας στις Πανελλήνιες.

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις για τα Γενικά Λύκεια της χώρας

Πανελλήνιες 2018: Πτωτικές τάσεις στις βάσεις για Πολυτεχνεία και Ιατρικές - "Θολό" το τοπίο στο 1ο πεδίο

Πού αναμένεται να κινηθούν οι φετινές βάσεις, ανά επιστημονικό πεδίο. Τι δείχνει η στατιστική ανάλυση της βαθμολογίας. Σε ποιες σχολές και τμήματα αναμένεται "γκρέμισμα", που εκτιμάται ότι θα υπάρξουν μικρές αυξομοιώσεις στις βάσεις.