ΠΑΙΔΕΙΑ

Ειδήσεις και νέα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όλα όσα αφορούν το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα μας.

Φωτογραφία αρχείου

Πρόγραμμα μαθημάτων: Τι θα αλλάξει τα επόμενα τρία χρόνια για τους μαθητές Λυκείου

Οι διαφορές που θα προκύψουν για τους μαθητές του Λυκείου με το νομοθέτημα Κεραμέως τα επόμενα τρία χρόνια μέσα από αναλυτικούς πίνακες. Στην τελευταία θέση οι Πολιτικές Επιστήμες.

Έρευνα: Οι ιστοσελίδες των ιδιωτικών γυμνασίων και λυκείων δεν τηρούν τους κανονισμούς προσωπικών δεδομένων

Έρευνα: Οι ιστοσελίδες των ιδιωτικών γυμνασίων και λυκείων δεν τηρούν τους κανονισμούς προσωπικών δεδομένων

Μεγάλη έρευνα που διεξήχθη το περασμένο διάστημα καταδεικνύει ότι υπάρχει ξεκάθαρο έλλειμμα στην τηρήση των κανόνων της προστασίας προσωπικών δεδομένων στους ιστοτόπους ιδιωτικών γυμνασίων και λυκείων.

H Νίκη Κεραμέως

Η Νίκη Κεραμέως παραβίασε τον νόμο που η ίδια ψήφισε

Εντυπωσιακή καταγγελία έφθασε στην Βουλή, σχετικά με παράτυπο διορισμό νέου διευθυντή στην Σιβιτανίδειο Σχολή. Για κατάληψη δημόσιας θέσης από φίλους κάνουν λόγο σε ερώτησή τους 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στιγμιότυπο από εξεταστικό κέντρο

Πανελλήνιες 2020: Οι απαντήσεις σε Χημεία, Οικονομία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Στα μαθήματα της Χημείας, της Οικονομίας και των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ. Δείτε τις απαντήσεις από τα φροντιστήρια Πουκαμισάς.

Ανώτατη σχολή Καλών Τεχνών σε Κεραμέως: "Να επαναφέρετε και να ενισχύσετε τα καλλιτεχνικά"

Ανώτατη σχολή Καλών Τεχνών σε Κεραμέως: "Να επαναφέρετε και να ενισχύσετε τα καλλιτεχνικά"

Τη διαφωνία της προς την απόφαση της Υπουργού Παιδείας να καταργήσει τα καλλιτεχνικά εξέφρασε η Σύγκλητος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. "Τα ποσοτικά στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν ως αιτιολογία για την σχετική απόφαση είναι εμφανώς ελλιπή και ανακριβή".

Θέμα NEWS 24/7: Τι έκανε η Κεραμέως με τα προσωπικά μας δεδομένα - O DPO, o νόμος και η "μοναξιά" της CISCO

Θέμα NEWS 24/7: Τι έκανε η Κεραμέως με τα προσωπικά μας δεδομένα - O DPO, o νόμος και η "μοναξιά" της CISCO

Πώς η τηλεκπαίδευση έλαβε χώρα στην Ελλάδα χωρίς να εφαρμοστεί κατά γράμμα η σχετική νομοθεσία περί Προσωπικών Δεδομένων. Οι παραλείψεις και οι αστοχίες του Υπουργείου Παιδείας. Τι δηλώνει στο NEWS 24/7 η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Aπευθύνθηκαμε και στο υπουργείο χωρίς μέχρι στιγμής να έχουμε λάβει απαντήσεις.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2020 / ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
(EUROKINISSSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ)

Πανελλήνιες 2020: Οι απαντήσεις σε Ιστορία, Πληροφορική και Ανάπτυξη Εφαρμογών

Συνεχίστηκαν σήμερα, Τετάρτη (24/06), οι Πανελλαδικές Εξετάσεις με τους υποψήφιους να εξετάζονται στην Ιστορία σε Ιστορία, Πληροφορική και Ανάπτυξη Εφαρμογών. Δείτε τις απαντήσεις στα θέματα.

Πανελλήνιες 2020

Πανελλήνιες 2020: Σε Ιστορία, Πληροφορική και Ανάπτυξη Εφαρμογών εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι

Συνέχεια πανελληνίων με τους μαθητές να εξετάζονται σε Ιστορία και Πληροφορική με το νέο σύστημα και σε Ιστορία και Ανάπτυξη Εφαρμογών στο Προγραμματιστικό Περιβάλλον με το παλαιό σύστημα.

Σχολική αίθουσα - φωτογραφία αρχείου

Πώς διαμορφώνονται οι εκπαιδευτικές ώρες στα Λύκεια με το νόμο Κεραμέως

Ο νόμος Κεραμέως φέρνει στα Λύκεια της χώρας περισσότερες ώρες Λατινικών, πολύ λιγότερες Κοινωνιολογίας και... καθόλου Καλλιτεχνικών και Μουσικής. Αναλυτικά παράδειγμα με πίνακες.

Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Πανελλήνιες 2020: Οι απαντήσεις των θεμάτων σε Βιολογία και Κοινωνιολογία

Το ακαδημαϊκό προσωπικό του Ομίλου Πουκαμισάς δίνει τις απαντήσεις των θεμάτων σε Βιολογία και Κοινωνιολογία στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020.

Πανελλήνιες 2020: Σε Κοινωνιολογία και Βιολογία εξετάζονται οι υποψήφιοι

Συνέχεια πανελληνίων σήμερα με το μάθημα της κοινωνιολογίας για τους υποψηφίους της Ομάδας Ανθρωπιστικών Σπουδών με το νέο σύστημα. Στη Βιολογία εξετάζονται οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας.

Πανελλήνιες 2020

Πανελλήνιες 2020: Οι απαντήσεις στα θέματα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

Καθηγητές από τα φροντιστήρια Πουκαμισάς δίνουν στο News 24/7 τις απαντήσεις στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στα οποία διαγωνιστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι.

ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου

Παπανικολάου για πολύτεκνη οικογένεια: Το Υπουργείο Παιδείας δεν μας ακούει, κατάφωρη η αδικία

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου μίλησε στο News24/7 για την κατάφωρη, όπως την χαρακτήρισε, αδικία που έχει υποστεί πολύτεκνη οικογένεια η οποία επιθυμεί τη μετεγγραφή της κόρης της στην Αθήνα για πολύ ειδικούς λόγους.

Πανελλήνιες εξετάσεις. Φωτό αρχείου

Πανελλήνιες 2020: Ανοίγει η αυλαία με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία - Τα μέτρα προστασίας

Πρεμιέρα σήμερα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Ποια είναι τα μέτρα προστασίας στις αίθουσες όπου διαγωνίζονται οι υποψήφιοι. Όλο το πρόγραμμα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Εικόνα από τις πανελλήνιες εξετάσεις του 2019

Πανελλήνιες 2020: Πρεμιέρα τη Δευτέρα με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία και μέτρα προστασίας

Με δύο συστήματα οι φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις. Τα μέτρα προστασίας που θα ισχύουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, το πρόγραμμα, τα ειδικά μαθήματα και οι εξετάσεις για τους μαθητές των ΕΠΑΛ.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Το δίκαιο αίτημα πολύτεκνης οικογένειας, που έχασε το παιδί της και η σιωπή της Κεραμέως

Τη στάση του υπουργείου Παιδείας σε υπόθεση μετεγγραφής φοιτήτριας, παιδί πολύτεκνης οικογένειας, που έχασε την αδερφή της, καταγγέλλει ο δήμαρχος Γλυφάδας και ζητεί να αποκατασταθεί η αδικία.

Φωτογραφία αρχείου

Πανελλαδικές: Δύο υποψήφιες πριν τη "μεγάλη μάχη" - "Πως προετοιμαστήκαμε μέσα στην καραντίνα"

Η Ελένη και η Δήμητρα περιγράφουν την προετοιμασία τους για τις Πανελλαδικές κατά την πιο δύσκολη και περίεργη χρονιά από καταβολές του εν λόγω συστήματος.