ΠΑΙΔΕΙΑ

Ειδήσεις και νέα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όλα όσα αφορούν το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα μας.

Υποψήφιος κοιτάζει τις βάσεις εισαγωγής στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (φωτογραφία αρχείου)
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Πανελλήνιες 2019: Πτώση των βάσεων σε Πολυτεχνικές και Ιατρική

Πολυτεχνικές σχολές κάτω από τα 18000 μόρια ακόμη και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και "σπάσιμο" προς τα κάτω του φράγματος των 19.000 μορίων της Ιατρικής, εκτιμά ο πρόεδρος του ΟΕΦΕ, Γιάννης Βαφειαδάκης.

Πανελλήνιες 2019

Πανελλήνιες 2019 - ΓΕΛ: Οι απαντήσεις στα θέματα Βιολογίας ΓΠ και ΟΠ

Με το μάθημα της Βιολογίας "κλείνουν" οι φετινές Πανελλήνιες. Διαβάστε τις προτεινόμενες απαντήσεις των θεμάτων στη Βιολογία Γενικής Παιδείας και Βιολογίας ΟΠ Θετικών Σπουδών.

Πανελλήνιες 2019

Πανελλήνιες 2019 - ΕΠΑΛ: Τα θέματα που "έπεσαν" στα μαθήματα ειδικότητας

ΠΑΙΔΕΙΑ

Δείτε τα θέματα για τα μαθήματα: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Α.Ο.Θ.), Δίκτυα Υπολογιστών / Τεχνολογία Δικτύων και Επικοινωνιών, Ναυτικό Δίκαιο - Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία - Εφαρμογές, Αρχές Βιολογικής Γεωργίας, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης (ΜΕΚ) / Μηχανές Εσωτερικής Καύσης II (ΜΕΚ ΙΙ)

Στιγμιότυπο από τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Πανελλήνιες 2019 - ΕΠΑΛ: Συνεχίζονται οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ, θα εξεταστούν σήμερα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών / Τεχνολογία Δικτύων και Επικοινωνιών, Ναυτικό Δίκαιο, Αρχές Βιολογικής Γεωργίας και Μηχανές Εσωτερικής Καύσης I και ΙΙ.

Φωτογραφία αρχείου

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καταγγέλλει ιδιοκτήτες ακινήτων για "εκβιαστική απομάκρυνση των ενοίκων τους εκπαιδευτικών"

Η κατάσταση με τις κατοικίες των εκπαιδευτικών στο νομό Ρεθύμνης έχει φτάσει σε οριακό επίπεδο με την απαίτηση πολλών ιδιοκτητών για απομάκρυνση των ενοίκων.

Πανελλήνιες 2019

Πανελλήνιες 2019 - ΓΕΛ: Οι απαντήσεις σε Λατινικά, ΑΟΘ και Χημεία

Με τα μαθήματα των Ομάδων Προσανατολισμού συνεχίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 14/6 οι πανελλήνιες για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων. Δείτε τις προτεινόμενες απαντήσεις για το μάθημα των Λατινικών, Χημείας και των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Πανελλήνιες 2019

Πανελλήνιες 2019 - ΕΠΑΛ: Τα θέματα που "έπεσαν" στα μαθήματα ειδικότητας

Συνέχεια στις πανελλήνιες σήμερα με τα μαθήματα ειδικότητας για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Δείτε τα θέματα σε Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ / Στοιχεία Ανατομίας-Φυσιολογίας ΙΙ, Ηλεκτροτεχνία 2 / Ηλεκτροτεχνία, Ιστορία σύγχρονης τέχνης / Ιστορία των τεχνών-Έργα και δημιουργοί, Αρχιτεκτονικό σχέδιο.

Ρόδος: Κινητοποιήσεις γονέων υπέρ του δασκάλου που κατηγορείται ότι κλείδωσε μαθητή στην τάξη

Ρόδος: Κινητοποιήσεις γονέων υπέρ του δασκάλου που κατηγορείται ότι κλείδωσε μαθητή στην τάξη

ΠΑΙΔΕΙΑ

Εξέδωσαν και ψήφισμα συμπαράστασης - Ο εκπαιδευτικός αρνείται τις κατηγορίες - «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το παιδί να μην έγινε αντιληπτό», υπογραμμίζει ο δικηγόρος της οικογένειας του μαθητή

Πανελλήνιες 2019

Πανελλήνιες 2019 - ΕΠΑΛ: Σε μαθήματα ειδικότητας εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι

Συνέχεια στις πανελλήνιες εξετάσεις σήμερα με τα μαθήματα ειδικότητας για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Εξετάζονται σε Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ / Στοιχεία Ανατομίας-Φυσιολογίας ΙΙ, Ηλεκτροτεχνία 2 / Ηλεκτροτεχνία, Ιστορία σύγχρονης τέχνης / Ιστορία των τεχνών-Έργα και δημιουργοί, Αρχιτεκτονικό σχέδιο.

Πανελλήνιες εξετάσεις (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Πανελλήνιες 2019: ΕΕΦΕΕ για φυσική - "Εξετάσεις ή τεστ αντοχής;"

Ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις στο μάθημα της Φυσικής - "Διαπιστώνεται ότι φέτος οι εξετάσεις Φυσικής κατέληξαν σε εξετάσεις αντοχής, με θέματα τεχνητά κατασκευασμένα και υπερβολικά φορτωμένα με μαθηματικές πράξεις" σημειώνει

Πανελλήνιες 2019

Πανελλήνιες 2019 - ΓΕΛ: Οι απαντήσεις στα θέματα Φυσικής, Ιστορίας και Ανάπτυξης Εφαρμογών

Διαβάστε τις προτεινόμενες απαντήσεις των θεμάτων σε Φυσική, Ιστορία και Ανάπτυξη Εφαρμογών, μαθήματα στα οποία εξετάζονται σήμερα, Τετάρτη, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ.

Στιγμιότυπο από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Πανελλήνιες 2019: Σε μαθήματα ειδικότητας εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Συνέχεια στις πανελλήνιες εξετάσεις σήμερα με τα μαθήματα ειδικότητας. Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης, Στοιχεία Μηχανών, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις και Προγραμματισμός Υπολογιστών είναι τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν σήμερα Τρίτη, πανελλαδικά οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.

3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής

Πανελλήνιες 2019: Οι απαντήσεις στα Αρχαία Ελληνικά και τα Μαθηματικά

Με το μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών συνεχίστηκαν σήμερα, Δευτέρα, οι Πανελλαδικές εξετάσεις στα Γενικά και Εσπερινά Λύκεια της χώρας. - Δείτε τις προτεινόμενες απαντήσεις από το alfavita.gr.

ΦΕΚ: Περισσότεροι εισακτέοι σε Στρατιωτικές Σχολές από Μάτι και Μάνδρα

ΦΕΚ: Περισσότεροι εισακτέοι σε Στρατιωτικές Σχολές από Μάτι και Μάνδρα

ΠΑΙΔΕΙΑ

Καθορισμός ειδικού ποσοστού αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή μαθητών και αποφοίτων Λυκείων περιοχών πληγεισών από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα και από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής.

Στιγμιότυπο από πανελλήνιες εξετάσεις

Πανελλήνιες 2019: Εκτιμήσεις για τα θέματα σε Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εξέταση στο μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και στα Μαθηματικά. Πρωτοτυπία παρουσιάζουν τα θέματα των Αρχαίων. Για καλά προετοιμασμένους μαθητές τα Μαθηματικά. Δείτε τις εκτιμήσεις για τη δυσκολία των θεμάτων.

Πανελλήνιες 2019

Πανελλήνιες 2019: Αρχαία και μαθηματικά για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων

Συνέχεια στις πανελλήνιες εξετάσεις σήμερα με τα πρώτα μαθήματα κατεύθυνσης. Οι μαθητές των Ανθρωπιστικών σπουδών θα εξεταστούν στην Αρχαία Ελληνική κατεύθυνση, ενώ στα Μαθηματικά θα εξεταστούν οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Στιγμιότυπο από πανελλήνιες εξετάσεις

Με Αρχαία και Μαθηματικά συνεχίζονται οι Πανελλήνιες τη Δευτέρα

Οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, ενώ οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στα Μαθηματικά.