ΠΑΙΔΕΙΑ

Ειδήσεις και νέα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όλα όσα αφορούν το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα μας.

Ποδηλάτες

"Ασφαλώς Ποδηλατώ": Μαθήματα οδηγικής συμπεριφοράς για παιδιά στο Περιστέρι

ΠΑΙΔΕΙΑ

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16 - 22 Σεπτεμβρίου) και σκοπό είχε την κατανοήσουν τα μικρά παιδιά τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής με ευχάριστο και βιωματικό τρόπο.

«Νίκος Δασκαλαντωνάκης – NDF»:Ανακοίνωση αποτελεσμάτων υποτροφιών 2019-2020

«Νίκος Δασκαλαντωνάκης – NDF»:Ανακοίνωση αποτελεσμάτων υποτροφιών 2019-2020

ΠΑΙΔΕΙΑ

Η Φιλανθρωπική και Πολιτιστική Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Νίκος Δασκαλαντωνάκης – NDF» ανακοινώνει τα τελικά αποτελέσματα επιλογής των υποψηφίων για σπουδές, για το 2ο πρόγραμμα υποτροφιών 2019-2020.

Deree Graduate School: Νέο ακαδημαϊκό έτος για τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Deree – The American College of Greece

Deree Graduate School: Νέο ακαδημαϊκό έτος για τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Deree – The American College of Greece

ΠΑΙΔΕΙΑ

Καινοτόμα προγράμματα σε σύγχρονους τομείς της αγοράς, με έξυπνο συνδυασμό θεωρητικών μαθημάτων και πρακτικής άσκησης, καθώς και ευέλικτο ωράριο για φοιτητές και εργαζόμενους.

Στιγμιότυπα με προσφυγόπουλα να πηγαίνουν για μάθημα στο 72ο Δημοτικό σχολείο στο Θησείο

Εκπαιδευτικό υλικό για τη διδασκαλία των προσφυγόπουλων

Όπως αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, το εκπαιδευτικό υλικό "έχει στόχο να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν πώς το άγχος και το ψυχικό τραύμα μπορεί να επηρεάζουν τους μαθητές πρόσφυγες, παρέχοντας συμβουλές και οδηγίες για την συμπερίληψή τους στην τάξη".

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως για μόνιμους διορισμούς: Οι αναπληρωτές που έχουν προσληφθεί θα παραμείνουν στη θέση τους

"Όλη η διαδικασία των μόνιμων διορισμών 4.500 εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού Ειδικής Αγωγής θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου", τόνισε η Υπουργός Παιδείας.

Αμφιθέατρο ΑΕΙ

Εγγραφές επιτυχόντων στα ΑΕΙ: Προθεσμία και οδηγίες

ΠΑΙΔΕΙΑ

Ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ηλεκτρονική εγγραφή χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους.

Φοιτητική αίθουσα

Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών: Ανοίγει η εφαρμογή τις επόμενες ημέρες

ΠΑΙΔΕΙΑ

Η έναρξη των εγγραφών έχει καθυστερήσει φέτος λόγω της αναμόρφωσης του ακαδημαϊκού χάρτη (δημιουργία νέων τμημάτων, συγχωνεύσεις), ενώ όπως και πέρυσι η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Κεραμέως: Καταργείται η αναγραφή του θρησκεύματος στους τίτλους σπουδών

Το Υπουργείο Παιδείας εναρμονίζεται με την πρόσφατη απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα - "Στόχος μας στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι να καλλιεργούμε διαρκώς ένα σχολικό περιβάλλον γνώσης, ελεύθερο, δημιουργικό, χωρίς αποκλεισμούς" σημείωσε η Νίκη Κεραμέως.

Μαθητές παίζουν σε προαύλιο δημοτικού σχολείου

Χωρίς μαθήματα τα σχολεία την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου

ΠΑΙΔΕΙΑ

Με σύνθημα "Αγαπώ την Άθληση - Αγαπώ την Υγεία μου" προτείνεται οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου αθλητικές δράσεις στο πλαίσιο της 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Παιδιά σε νηπιαγωγείο

Νέα σχολική χρονιά: Πώς θα προσαρμοστεί σωστά το παιδί σας

ΠΑΙΔΕΙΑ

Η Ψυχολόγος - Λογοθεραπεύτρια, Έφη Νικολοπούλου, εξηγεί τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε ως γονείς στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, που για τα παιδιά αποτελεί μεταβατική περίοδο προσαρμογής σε ένα τελείως νέο περιβάλλον.

Η Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή, Αρχείο

Ζαχαράκη: Στόχος μας, να δώσουμε σε όλους τους μαθητές ίσες ευκαιρίες με ποιοτική δημόσια εκπαίδευση

Η υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής σε συνέντευξή της τόνισε πως το Υπουργείο μελετά αλλαγές στα βιβλία αλλά και ένα νέο συνεκτικό πρόγραμμα σπουδών από το δημοτικό έως το Λύκειο.

Φρέντι Μέρκιουρι

Ρωσία: Το Bohemian Rhapsody διδάσκεται στα σχολεία!

Στον κατάλογο των έργων που συνιστώνται για μελέτη στους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων έχουν συμπεριληφθεί το συγκρότημα Nirvana με το τραγούδι "Smells like teen spirit", οι Pink Floyd με το τραγούδι "Money", οι The Beatles με το "All you need is love" και οι ABBA με "Dancing queen".

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Διεθνής διάκριση: Στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου το ΕΚΠΑ και της Κρήτης

ΠΑΙΔΕΙΑ

Συνολικά, η Ελλάδα έχει φέτος δέκα πανεπιστήμια στη διεθνή κατάταξη πανεπιστημίων, δύο περισσότερα σε σχέση με την κατάταξη του 2018 και κατά τρία σε σχέση με την αντίστοιχη του 2017.

Το ΑΠΘ

ΑΠΘ: Οδηγός για πρωτοετείς - Τι ισχύει για εγγραφές, φοιτητική λέσχη και εστίες

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου και ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Δημήτριος Κωβαίος, μιλούν για όλα όσα πρέπει να λάβει υπόψη ένας πρωτοετής στο ΑΠΘ.

Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου η Γενική Συνέλευση του Εκπαιδευτικού Ομίλου Πουκαμισάς

Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου η Γενική Συνέλευση του Εκπαιδευτικού Ομίλου Πουκαμισάς

ΠΑΙΔΕΙΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, πλήθος κόσμου και στιγμές υπερηφάνειας και συγκίνησης έλαβε χώρα και φέτος η Γενική Συνέλευση του Εκπαιδευτικού Ομίλου Πουκαμισάς.

Μητροπολίτης Ηλείας: Η συμβουλή του προς τους μαθητές και το κούτσουρο

Μητροπολίτης Ηλείας: Η συμβουλή του προς τους μαθητές και το κούτσουρο

ΠΑΙΔΕΙΑ

Ένα περίεργο και πρωτότυπο ομολογουμένως τρόπο βρήκε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ κ Γερμανός προκειμένου να συμβουλεύσει τους μικρούς μαθητές για να διαβάζουν και να είναι επιμελείς με τα μαθήματα τους.

Δεν χτύπησε το κουδούνι σε σχολείο της Πετρούπολης.

Πετρούπολη: Κατάληψη σε λύκειο από μαθητές και γονείς

ΠΑΙΔΕΙΑ

Ούτε κουδούνι, ούτε αγιασμός στο 1ο Γενικό Λύκειο Πετρούπολης. Μαθητές και γονείς αντιδρούν στη συστέγασή τους με το 2ο λύκειο, οι εγκαταστάσεις του οποίου υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό του Ιουλίου. 

Χτύπησε το "πρώτο κουδούνι" της χρονιάς - Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά

Χτύπησε το "πρώτο κουδούνι" της χρονιάς - Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά

Το μεγαλύτερο μέρος των κενών έχει πληρωθεί από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως έχει διαβεβαιώσει το υπουργείο Παιδείας. Ορισμένα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, καθώς αντιμετωπίζουν ακόμη τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Αττική στις 19 Ιουλίου.

Φωτογραφία αρχείου.

ΚΚΕ: Για άλλη μια χρονιά ανοίγουν τα σχολεία με πολλά προβλήματα

"Να απαιτήσουμε Παιδεία, σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν, ουσιαστική και όχι στα λόγια" ζητεί ο Περισσός, που σε ανακοίνωσή του αναφέρεται στις ελλείψεις εκπαιδευτικών και στα βάρη που επωμίζονται οι οικογένειες για εξωσχολικές δραστηριότητες.