ΠΑΙΔΕΙΑ

Ειδήσεις και νέα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όλα όσα αφορούν το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα μας.

Φιλοσοφική: Ο Ρουβίκωνας κατέλαβε το στέκι μετά την πρωινή αλυσίδα των καθηγητών

Φιλοσοφική: Ο Ρουβίκωνας κατέλαβε το στέκι μετά την πρωινή αλυσίδα των καθηγητών

Νέα ένταση στο Τμήμα Φιλοσοφικής μετά την αλυσίδα που έστησαν οι καθηγητές το πρωί έξω από το γραφείο 516 όπου θα άνοιγε σήμερα το "στέκι" του Ρουβίκωνα. Τι δηλώνει στο News 24/7 η Πρόεδρος και καθηγήτρια στο τμήμα Φιλοσοφικής.

Κατάληψη στο ΤΕΙ Θεσσαλίας: Οι σπουδαστές διαμαρτύρονται για τη συγχώνευση με το ΑΕΙ

Κατάληψη στο ΤΕΙ Θεσσαλίας: Οι σπουδαστές διαμαρτύρονται για τη συγχώνευση με το ΑΕΙ

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των σπουδαστών έχει αποφασιστεί επ' αόριστον κατάληψη, ενώ αναμένονται νέες ανακοινώσεις την Τετάρτη για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων.

Στιγμιότυπα από εξεταστικό κέντρο

Αλλαγές στις εξετάσεις στο Λύκειο: Μείωση μαθημάτων από το τρέχον έτος

ΠΑΙΔΕΙΑ

Μείωση του αριθμού των εξεταζόμενων μαθημάτων και αλλαγές στον τρόπο εξέτασης στο λύκειο για το τρέχον σχολικό έτος, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Σε ποια μαθήματα θα εξετάζονται οι μαθητές της Α' και Β' Λυκείου.

Όταν η εκπαίδευση δεν έχει σύνορα

Όταν η εκπαίδευση δεν έχει σύνορα

ΠΑΙΔΕΙΑ

Η Μονάδα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει πλήρως αναγνωρισμένα εξ αποστάσεως προγράμματα σε πτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου

Αποκάλυψη Γαβρόγλου: Δήλωναν τη Μάνδρα ως πρώτη κατοικία, για να μπουν στα Πανεπιστήμια

Ο υπουργός Παιδείας αποκάλυψε από το βήμα της Βουλής, ότι ορισμένοι δήλωσαν ως πρώτη κατοικία τη Μάνδρα, για να επωφεληθούν των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου για την εισαγωγή μαθητών των πληγεισών περιοχών στα πανεπιστήμια.

Ο καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης

Δασκαλάκης: Η αλλαγή στα Πανεπιστήμια δεν μπορεί να έρθει χωρίς πολιτικό κόστος

ΠΑΙΔΕΙΑ

"Με την κρίση υπήρξε πολιτικό κόστος παρόλα αυτά δεν έχει γίνει η ριζική στην Παιδεία" ΄δήλωσε ο καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών στο ΜΙΤ.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου

Προϋπολογισμός 2019: Προσλήψεις 4.500 εκπαιδευτικών και ενίσχυση της ειδικής αγωγής με 22 εκατ. ευρώ

Ενισχύουμε τα παιδιά, που με την κατάλληλη φροντίδα και υποστήριξη, δεν θα σταματούν ποτέ να μας εκπλήσσουν με την πρόοδό τους και τις δεξιότητές τους, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.

Εικόνα από το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών επί της Πανεπιστημίου

THE: 8 ελληνικά πανεπιστήμια στη λίστα της Παγκόσμιας Ακαδημαϊκής Κατάταξης

Οχτώ ελληνικά πανεπιστήμια στη διεθνή κατάταξη «THE» του 2019 με τα καλύτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα του κόσμου. Για πρώτη φορά συμμετέχει πανεπιστήμιο από το Ιράκ. Οι πρώτες θέσεις σε Βρετανία και ΗΠΑ.

Προαύλιο σχολείου (Φωτογραφία αρχείου)

Μόνιμους διορισμούς 15.000 εκπαιδευτικών έως το 2022 ανακοίνωσε ο Κώστας Γαβρόγλου

ΠΑΙΔΕΙΑ

Ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για "ένα παραπέρα βήμα στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος", περιγράφοντας το χρονοδιάγραμμα και τη διαδικασία με την οποία θα γίνουν οι προσλήψεις.

Η Ελένη Τάνου με τους μαθητές της στο σχολείο στην Τέλενδο

Ελένη Τάνου: Η δασκάλα "με τα χρυσά μαλλιά" που πηγαίνει κάθε πρωί στο σχολείο της Τελένδου με βάρκα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Τέλενδος έχει τη δική της "δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά". Την 30χρονη Ελένη, που κάθε πρωί παίρνει την βαρκούλα από την Κάλυμνο για να περάσει απέναντι όπου την περιμένουν οι λιγοστοί μαθητές του μονοθέσιου δημοτικού σχολείου.

Πυρκαγιά στα κτίρια του Πανεπιστημίου Κρήτης στην περιοχή της Λεωφ. Κνωσού, στο Ηράκλειο

"Στάχτη" μεγάλη έκταση στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου - Στην Κρήτη μεταβαίνει ο Υπουργός Παιδείας

Υπάλληλοι του Πανεπιστημίου προσπαθούν να σώσουν ότι έχει απομείνει από τα γραφεία του κτιρίου - Ρίψεις από τα ελικόπτερα υπό το φόβο αναζωπυρώσεων - Έκτακτη σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων για την "επόμενη μέρα".

Δήμαρχος Γαύδου: Η μοναδική δασκάλα του νησιού ήρθε, έκανε αγιασμό και έφυγε

Δήμαρχος Γαύδου: Η μοναδική δασκάλα του νησιού ήρθε, έκανε αγιασμό και έφυγε

Χωρίς δασκάλα έμεινε το μοναδικό σχολείο στο ακριτικό νησί καθώς, όπως καταγγέλλει η δήμαρχος Γαύδου, η αναπληρώτρια δασκάλα που είχε τοποθετηθεί εγκατέλειψε τη θέση της απροειδοποίητα.

Πανεπιστήμιο Αθηνών

Διετή Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης: Οι κατηγορίες και οι προτάσεις προς τα ΑΕΙ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Η μεθοδολογία και οι προοπτικές των προγραμμάτων καθώς και τα επαγγέλματα με μεγάλη ζήτηση στο μέλλον. Οι στόχοι και το υπόδειγμα της Γαλλίας, αλλά και ο προτεινόμενος σχεδιασμός των διετών προγραμμάτων.

Τμήμα Εκπαίδευσης και αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Χημείο

Επιχειρηματικότητα στα Πανεπιστήμια: Τι ισχύει σε Ελλάδα και Ευρώπη

ΠΑΙΔΕΙΑ

Οι δυσκολίες στη διασύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την επιχειρηματικότητα και την πραγματική οικονομία. Τι ισχύει στην ΕΕ και τι γίνεται στη χώρα μας. Πώς μπορεί να ανακοπεί το brain drain και να γίνει brain gain.

Στιγμιότυπο από τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, σε Δημοτικό σχολείο στο Μενίδι

"Πρώτο κουδούνι" για το 2018 - 2019 με μήνυμα κατά του bullying

Με 20.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών, τα βιβλία στη διάθεση των μαθητών και καινούρια σχολικά κτίρια για 1.500 μαθητές, σε πρώτη φάση, ξεκινάει η φετινή σχολική χρονιά. "Αστείο δεν είναι η μαγκιά, η συμμορία, η βία και η κοροϊδία", αναφέρει στο μήνυμά του κατά του bullying ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου.

Προαύλιο σχολείου (Φωτογραφία αρχείου)

Αυτά είναι τα νέα δημόσια σχολεία για 12.000 μαθητές

ΠΑΙΔΕΙΑ

Με νέα δημόσια σχολεία ξεκινά για 1.500 μαθητές η σχολική χρονιά. Νέα σχολικά κτίρια και αίθουσες διδασκαλίας για περισσότερους από 12.000 μαθητές κατασκευάζονται από την ΚΤΥΠ ΑΕ. Ποια έχουν ολοκληρωθεί, ποια είναι στο τελικό στάδιο παράδοσης.

Εικόνα από την είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται το υπουργείο Παιδείας

Αναρτήθηκαν οι διορθωμένοι πίνακες με τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών

Μετά το μπέρδεμα που προκλήθηκε στις τάξεις των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τα αποτελέσματα για τις προσλήψεις αναπληρωτών για το φετινό εκπαιδευτικό έτος, το Υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε τους διορθωμένους πίνακες.

Το σύμβολο του ΚΚΕ στον Περισσό

ΚΚΕ: Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το λύκειο θέτουν εμπόδια και διλήμματα σε νέα παιδιά

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «το κύριο είναι ότι το σχολείο που ετοιμάζουν βρίσκεται σε κραυγαλέα αντίθεση με τις σύγχρονες ανάγκες για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα και δεν θα εξοντώνει, για ουσιαστική και ποιοτική αύξηση του ελεύθερου χρόνου των εφήβων.

Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου για το Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση  ΦΩΤΟ //ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Πανελλήνιες: Έρχονται σχολές ελεύθερης πρόσβασης - Τι αλλάζει στις εξετάσεις για το απολυτήριο

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου καταργούνται τα Λατινικά τα οποία αντικαθίστανται από την Κοινωνιολογία, ενώ η κατάθεση μηχανογραφικού θα γίνεται πριν την έναρξη της Γ' λυκείου - Αναλυτικά τι αλλάζει στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Φωτογραφία αρχείου

Αρχαία: Τέλος η μετάφραση του γνωστού κειμένου στις Πανελλήνιες

Πλέον θα δίνεται παράλληλο κείμενο στη νέα ελληνική, διδαγμένο ή αδίδακτο, από την αρχαία ή νεότερη ελληνική γραμματεία, και οι μαθητές θα καλούνται να απαντήσουν σε ερώτηση ερμηνευτική σύγκρισης με το παράλληλο πρωτότυπο κείμενο.