ΠΑΙΔΕΙΑ

Ειδήσεις και νέα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όλα όσα αφορούν το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα μας.

Η προϋπηρεσία και η παλαιότητα του πτυχίου κριτήρια μόνιμων διορισμών

Η προϋπηρεσία και η παλαιότητα του πτυχίου κριτήρια μόνιμων διορισμών

Η ΠΕΑΔ ζητά από το κράτος να μην απαξιώσει τον εκπαιδευτικό ως επιστήμονα και να εγγυηθεί μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία - Αναλυτικά τα κριτήρια πρόσληψης εκπαιδευτικών που π

Διευθυντές ΣΔΕ μιλούν για εμπαιγμό και προσβολή της νοημοσύνης τους

Διευθυντές ΣΔΕ μιλούν για εμπαιγμό και προσβολή της νοημοσύνης τους

ΠΑΙΔΕΙΑ

Οι 44 εκ των συνολικά 48 Διευθυντών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας απαντούν στην ανακοίνωση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ περί έγκαιρης στελέχωσης και αντιμετώπισης λειτουργικών προβλημάτων και το κατηγορούν για εμπαιγμό.

Συνθήματα σε σχολείο με απειλές κατά καθηγητή και της οικογένειάς του

Συνθήματα σε σχολείο με απειλές κατά καθηγητή και της οικογένειάς του

ΠΑΙΔΕΙΑ

Έγραψαν συνθήματα στο σχολείο του εκπαιδευτικού, με το όνομά του, απειλές κατά της ζωής του ίδιου και της οικογένειάς του, καθώς και χυδαίους χαρακτηρισμούς, υπογράφοντας με αγκυλωτούς σταυρούς.

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών

6ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών: Διέγραψαν μέλος του συλλόγου Γονέων επειδή συνέλεξε τρόφιμα για ανέργους

ΠΑΙΔΕΙΑ

Αναφορές περί "άθεης εθνομηδενίστριας" και "άπλυτης κομμουνίστριας" καταγγέλλει στο News 24/7 η κ. Κατερίνα Καστρίδου ότι περιελάμβανε η εισήγηση διαγραφής της.

Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου

Γαβρόγλου: Μέσα στη εβδομάδα η νομοθέτηση των 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή

ΠΑΙΔΕΙΑ

Προτεραιότητες οι 15.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, η μεταρρύθμιση του Λυκείου, η στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης και η Συμφωνία για τις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας, τόνισε ο Υπουργός Παιδείας.

Σχολείο από φωτογραφία αρχείου

Έλληνες εκπαιδευτικοί της Γερμανίας: Συνεχείς ελλείψεις σε προσωπικό

ΠΑΙΔΕΙΑ

Οι εκπαιδευτικοί της Γερμανίας, και των δύο βαθμίδων, δηλώνουν "προβληματισμένοι για την κατάσταση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στη Γερμανία και τις συνεχείς ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό."

Πάρος

Ο άγριος καπιταλισμός και ο "υπερτουρισμός" διαλύουν τη ζωή των εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ

Εκπαιδευτικοί που αναλαμβάνουν υπηρεσία στα νησιά, αναγκάζονται να δαπανούν μεγάλα ποσά ήδη από τις πρώτες μέρες, αναζητώντας σπίτια και πληρώνοντας ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια με ημερήσιο κόστος 50-100 ευρώ.

Κατάληψη

Ανετράπη κατάληψη που αποφασίστηκε από ολιγομελή ομάδα χωρίς καμία συγκατάθεση "για την ελληνική Μακεδονία"

ΠΑΙΔΕΙΑ

"Καταδικάζουμε τους υμνητές της Χρυσής Αυγής που οι πολιτικοί τους πρόγονοι συνεργάστηκαν με τον Χίτλερ και έκαψαν τα χωριά μας!" αναφέρουν οι μαθητές που άλλαξαν κατεύθυνση στην κατάληψη αποφασίζοντας συλλογικά.

Παρουσιάση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη

Μητσοτάκης: Κατάργηση του ασύλου, αξιολόγηση εκπαιδευτικών, μη κρατικά ΑΕΙ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε το σχέδιο της ΝΔ για την παιδεία. Επιτέθηκε στον Τσίπρα και υποστήριξε ότι σήμερα τα ΑΕΙ είναι γιάφκες της βίας και του οργανωμένου εγκλήματος. “Ο καλός εκπαιδευτικός δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από την αξιολόγηση” τόνισε.

Μαθητής σε χώρο σχολείου

Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ικαρίας: Μας θυμούνται στις γιορτές και αν θέλουν να κάνουν ανακοινώσεις από τα λιμάνια μας

ΠΑΙΔΕΙΑ

Ο Χρήστος Δάμαλος μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για το θέμα με τον τυφλό καθηγητή, ο οποίος αναγκάζεται να καλύψει ο ίδιος το κόστος των μετακινήσεών του σε πέντε σχολεία της Ικαρίας.

Φωτογραφία Αρχείου από σχολική τάξη

Ελλάς το μεγαλείο σου: Μαθητής μένει στην ίδια τάξη γιατί δεν μεταφέρεται στο σχολείο

ΠΑΙΔΕΙΑ

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν αρκετές περιοχές της χώρας με τη μεταφορά των μαθητών, σύμφωνα με καταγγελίες που κάνουν τον γύρο της δημοσιότητας. Κραυγή αγωνίας από μητέρα σε ένα ακόμη περιστατικό στην Ικαρία - Παράλληλα τυφλός αναπληρωτής δεν μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά.