ΠΑΙΔΕΙΑ

Ειδήσεις και νέα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όλα όσα αφορούν το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα μας.

Συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στην Ολομέλεια της Βουλής την Μεγάλη Δευτέρα. Στο βήμα ο Υπουργός Παιδείας κ.Γαβρόγλου

Γαβρόγλου: Το σχολείο να ξαναπάρει πρωτοβουλία για τη μόρφωση των παιδιών μας και την προετοιμασία για το Πανεπιστήμιο

Ο υπουργός Παιδείας παρουσίασε στην Βουλή τις αλλαγές στο Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και καταλόγισε στην αντιπολίτευση «εκκωφαντική σιωπή» στο ζήτημα της ουσιαστικής ανυπαρξίας της Γ’ Λυκείου και της απαξίωσης του απολυτηρίου Λυκείου.

Αποφοίτηση

Αναγνωρίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα 9.500 αποφοίτων κολλεγίων και ξένων πανεπιστημίων

ΠΑΙΔΕΙΑ

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προχωρά στην κατάργηση του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) και προωθεί την ταχύτατη αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων.

Η Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως: Αρμαγεδδώνας στην Παιδεία το νομοσχέδιο Γαβρόγλου

Η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα δώσει τη μάχη στη Βουλή για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για σοβαρά θέματα διαδικασίας και ουσίας.

Στα χέρια Γαβρόγλου επένδυση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στον τομέα της Παιδείας στη Λάρισα

Στα χέρια Γαβρόγλου επένδυση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στον τομέα της Παιδείας στη Λάρισα

ΠΑΙΔΕΙΑ

Η επένδυση αφορά τη δημιουργία ιδιωτικού ΙΕΚ Όμηρος στη Λάρισα, το συνολικό ύψος της οποίας θα ξεπεράσει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και θα κρατήσει στην περιφέρεια Θεσσαλίας σπουδαστές οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες θα αναγκάζονταν να φύγουν προς τα μεγάλα αστικά κέντρα προκειμένου να σπουδάσουν.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου

Γαβρόγλου: 500 νέες θέσεις καθηγητών στα Πανεπιστήμια

ΠΑΙΔΕΙΑ

Πάνω από 130 αιτήματα για διετή προγράμματα σπουδών, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας. Ακόμη ανέφερε ότι δίνονται 1.500 θέσεις για νέους για ακαδημαϊκή εμπειρία, ενώ, για πρώτη φορά από το 2010 επαναπροκηρύσσονται οι θέσεις όσων πανεπιστημιακών συνταξιοδοτούνται μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Play on Early Education - 1st International Athens Conference

Ολοκληρώθηκε το Play on Early Education - 1st International Athens Conference

ΠΑΙΔΕΙΑ

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πρώτου διεθνούς συνεδρίου Play on Early Education, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας με 5 διεθνώς διακεκριμένους ομιλητές και 30 ακόμη από 15 χώρες του κόσμου.

Πώς θα διαπιστώσετε εάν το παιδί σας έχει μαθησιακές δυσκολίες στη γραφή

Πώς θα διαπιστώσετε εάν το παιδί σας έχει μαθησιακές δυσκολίες στη γραφή

ΠΑΙΔΕΙΑ

Είναι σημαντικό η παροχή βοήθειας να υπάρχει αμέσως μόλις οι γονείς αντιληφθούν τη δυσκολία του παιδιού, ώστε να μην μεγαλώνουν τα μαθησιακά κενά. Αναλυτικά τα συχνότερα λάθη των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες όσον αφορά στη γραφή και την ορθογραφία.

Γαβρόγλου: Διακομματικός διάλογος και για την εκλογή των μουφτήδων

Γαβρόγλου: Διακομματικός διάλογος και για την εκλογή των μουφτήδων

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι πρέπει να ανοίξει μια διακομματική συζήτηση για τον τρόπο ανάδειξής τους ενώ σε σχέση με τα βακούφια ζήτησε εξαντλητικό διάλογο με τη μειονότητα και τα κόμματα για την εκλογή των διαχειριστικών επιτροπών.

Εκλογική διαδικασία στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου για τις φοιτητικές εκλογές του 2018

Φοιτητικές εκλογές 2019: Στις κάλπες οι φοιτητές

Ηρεμία επικρατεί στις τάξεις των φοιτητικών παρατάξεων, ενώ για άλλη μία χρονιά, "στον αέρα" είναι οι εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τις ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΠΑΣΠ να επιρρίπτουν ευθύνες η μία στην άλλη για τις διπλές κάλπες.

Στιγμιότυπο από τη Νομική Αθηνών

Πολυνομοσχέδιο υπουργείου Παιδείας: Τέλος τα ΤΕΙ - Αναλυτικά οι διατάξεις για τις συγχωνεύσεις

Ολοκληρώνεται η διαδικασία ενιαιοποίησης του ακαδημαϊκού χάρτη, η οποία ξεκίνησε με την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και συνεχίστηκε με το νομοσχέδιο "Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Ιόνιο πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις".

Φωτό αρχείου Πανελλαδικές

Πολυνομοσχέδιο υπ. Παιδείας: Το νέο λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση

Η δημιουργία των τεσσάρων επιστημονικών πεδίων, η θεσμοθέτηση Κρατικού Πιστοποιητικού Μουσικών Γνώσεων και η Επαγγελματική αναγνώριση πτυχίων Κολεγίων και ξένων Πανεπιστημίων, στις βασικές αλλαγές. Διαβάστε ολόκληρο το νέο πολυνομοσχέδιο.

Οι μεταθέσεις στο ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας

Οι μεταθέσεις στο ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας

Οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ08, ΠΕ79 και ΠΕ91 θα ανακοινωθούν συνολικά – για ΠΥΣΔΕ, για Μουσικά και για Καλλιτεχνικά - τις επόμενες ημέρες μετά την συγκρότηση των Καλλιτεχνικών Επιτροπών.

Φωτό αρχείου από Πανελλαδικές εξετάσεις.

Πανελλήνιες 2019: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για τα ΓΕΛ - ΕΠΑΛ

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα με τις ημερομηνίες και τα μαθήματα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Στις 6 και 7 Ιουνίου οι πρώτες εξετάσεις, αρχή με Νέα Ελληνική Γλώσσα.