ΠΑΙΔΕΙΑ

Ειδήσεις και νέα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όλα όσα αφορούν το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα μας.

Φωτογραφία αρχείου

Επτά αλλαγές στην Παιδεία: Τι ισχύει για σημαιοφόρους, μεταπτυχιακά και πτυχία κολεγίων

ΠΑΙΔΕΙΑ

Μεταπτυχιακά, επαγγελματική ισοδυναμία τίτλων σπουδών, κατάργηση σχολών ελεύθερης πρόσβασης και σημαιοφόροι, στις διατάξεις που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας.

Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως: Αλλάζει η επιλογή σημαιοφόρων, κατάργηση διάκρισης σχολών ελεύθερης πρόσβασης, "απελευθέρωση" μεταπτυχιακών

ΠΑΙΔΕΙΑ

Στις ρυθμίσεις που θα κατατεθούν στη Βουλή την ερχόμενη βδομάδα, στον νόμο για τις μετεγγραφές και στη νομοθετική πρωτοβουλία για τη λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στιγμιότυπο από την Σαντορίνη

Ενισχυμένο επίδομα στους αναπληρωτές στις τουριστικές περιοχές

Παρέμβαση στο θέμα της ανεύρεσης στέγασης από τους αναπληρωτές στους τουριστικούς προορισμούς, πραγματοποίησε η Υπουργός Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, μετά την ανάρτηση καθηγήτριας που μιλούσε για αισχροκέρδεια στη Σαντορίνη.

Σχολείο στην Τήλο

Τήλος: Τεράστια κενά και μαθήματα μετ' εμποδίων στο Γυμνάσιο-Λύκειο του νησιού

Έντονη δυσλειτουργία στο Γυμνάσιο και Λύκειο της Τήλου, λόγω των τεράστιων κενών που υπάρχουν. Στα όριά τους διδασκόμενοι και διδάσκοντες. Η δήμαρχος του νησιού απέστειλε επιστολή στη Νίκη Κεραμέως και στη Σοφία Ζαχαράκη.

Εικόνα από την έκτακτη σύνοδο των πρυτάνεων

Σύνοδος Πρυτάνεων: Σε καλό κλίμα η συνεδρίαση παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ

Παρουσία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων με ζητήματα, μεταξύ άλλων, την αποτελεσματικότερη λειτουργία και διεθνοποίηση των πανεπιστημίων.

Πίνακες με τις βαθμολογίες των πανελληνίων εξετάσεων σε Λύκειο της Αθήνας

Τελευταία μέρα σήμερα για τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να εγγραφούν μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Λήγει σήμερα η προθεσμία. Ποια η διαδικασία.

Εγκαίνια της νέας συνεργασίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με το Oxford Brookes University

Εγκαίνια της νέας συνεργασίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με το Oxford Brookes University

ΠΑΙΔΕΙΑ

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ανακοίνωσε επίσημα την αποκλειστική συνεργασία του με το Oxford Brookes University σε μία εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στη Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία και άνοιξε με το τιμητικό θερμό καλωσόρισμα της Πρέσβη της Μ. Βρετανίας στην Ελλάδα, Kate Smith.

Το Υπουργείο Παιδείας

Νέες προσλήψεις στα σχολεία για Διαπολιτισμική Εκπαίδευση

ΠΑΙΔΕΙΑ

Εκπαιδευτικοί στο πεδίο της επιμόρφωσης καλούνται να στηρίξουν τη σχολική κοινότητα να αναλάβει να καλλιεργήσει τη δημοκρατική και συμπεριληπτική κουλτούρα ώστε όλα τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των προσφυγόπουλων, να φοιτούν σε ένα ασφαλές συμπεριληπτικό σχολείο - Η προκήρυξη και η διαδικασία αίτησης.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως: "Στόχος είναι η Ελλάδα να γίνει κέντρο εκπαίδευσης που θα προσελκύει ξένους φοιτητές"

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με διττό σκοπό: αφενός τη συμμετοχή στις παγκόσμιες δράσεις για το κλίμα και αφετέρου την προώθηση της εξωστρέφειας του εκπαιδευτικού συστήματος.

Ποδηλάτες

"Ασφαλώς Ποδηλατώ": Μαθήματα οδηγικής συμπεριφοράς για παιδιά στο Περιστέρι

ΠΑΙΔΕΙΑ

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16 - 22 Σεπτεμβρίου) και σκοπό είχε την κατανοήσουν τα μικρά παιδιά τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής με ευχάριστο και βιωματικό τρόπο.

«Νίκος Δασκαλαντωνάκης – NDF»:Ανακοίνωση αποτελεσμάτων υποτροφιών 2019-2020

«Νίκος Δασκαλαντωνάκης – NDF»:Ανακοίνωση αποτελεσμάτων υποτροφιών 2019-2020

ΠΑΙΔΕΙΑ

Η Φιλανθρωπική και Πολιτιστική Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Νίκος Δασκαλαντωνάκης – NDF» ανακοινώνει τα τελικά αποτελέσματα επιλογής των υποψηφίων για σπουδές, για το 2ο πρόγραμμα υποτροφιών 2019-2020.

Deree Graduate School: Νέο ακαδημαϊκό έτος για τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Deree – The American College of Greece

Deree Graduate School: Νέο ακαδημαϊκό έτος για τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Deree – The American College of Greece

ΠΑΙΔΕΙΑ

Καινοτόμα προγράμματα σε σύγχρονους τομείς της αγοράς, με έξυπνο συνδυασμό θεωρητικών μαθημάτων και πρακτικής άσκησης, καθώς και ευέλικτο ωράριο για φοιτητές και εργαζόμενους.

Στιγμιότυπα με προσφυγόπουλα να πηγαίνουν για μάθημα στο 72ο Δημοτικό σχολείο στο Θησείο

Εκπαιδευτικό υλικό για τη διδασκαλία των προσφυγόπουλων

Όπως αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, το εκπαιδευτικό υλικό "έχει στόχο να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν πώς το άγχος και το ψυχικό τραύμα μπορεί να επηρεάζουν τους μαθητές πρόσφυγες, παρέχοντας συμβουλές και οδηγίες για την συμπερίληψή τους στην τάξη".

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως για μόνιμους διορισμούς: Οι αναπληρωτές που έχουν προσληφθεί θα παραμείνουν στη θέση τους

"Όλη η διαδικασία των μόνιμων διορισμών 4.500 εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού Ειδικής Αγωγής θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου", τόνισε η Υπουργός Παιδείας.

Αμφιθέατρο ΑΕΙ

Εγγραφές επιτυχόντων στα ΑΕΙ: Προθεσμία και οδηγίες

ΠΑΙΔΕΙΑ

Ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ηλεκτρονική εγγραφή χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους.

Φοιτητική αίθουσα

Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών: Ανοίγει η εφαρμογή τις επόμενες ημέρες

ΠΑΙΔΕΙΑ

Η έναρξη των εγγραφών έχει καθυστερήσει φέτος λόγω της αναμόρφωσης του ακαδημαϊκού χάρτη (δημιουργία νέων τμημάτων, συγχωνεύσεις), ενώ όπως και πέρυσι η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Κεραμέως: Καταργείται η αναγραφή του θρησκεύματος στους τίτλους σπουδών

Το Υπουργείο Παιδείας εναρμονίζεται με την πρόσφατη απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα - "Στόχος μας στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι να καλλιεργούμε διαρκώς ένα σχολικό περιβάλλον γνώσης, ελεύθερο, δημιουργικό, χωρίς αποκλεισμούς" σημείωσε η Νίκη Κεραμέως.

Μαθητές παίζουν σε προαύλιο δημοτικού σχολείου

Χωρίς μαθήματα τα σχολεία την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου

ΠΑΙΔΕΙΑ

Με σύνθημα "Αγαπώ την Άθληση - Αγαπώ την Υγεία μου" προτείνεται οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου αθλητικές δράσεις στο πλαίσιο της 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Παιδιά σε νηπιαγωγείο

Νέα σχολική χρονιά: Πώς θα προσαρμοστεί σωστά το παιδί σας

ΠΑΙΔΕΙΑ

Η Ψυχολόγος - Λογοθεραπεύτρια, Έφη Νικολοπούλου, εξηγεί τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε ως γονείς στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, που για τα παιδιά αποτελεί μεταβατική περίοδο προσαρμογής σε ένα τελείως νέο περιβάλλον.

Η Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή, Αρχείο

Ζαχαράκη: Στόχος μας, να δώσουμε σε όλους τους μαθητές ίσες ευκαιρίες με ποιοτική δημόσια εκπαίδευση

Η υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής σε συνέντευξή της τόνισε πως το Υπουργείο μελετά αλλαγές στα βιβλία αλλά και ένα νέο συνεκτικό πρόγραμμα σπουδών από το δημοτικό έως το Λύκειο.

Φρέντι Μέρκιουρι

Ρωσία: Το Bohemian Rhapsody διδάσκεται στα σχολεία!

Στον κατάλογο των έργων που συνιστώνται για μελέτη στους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων έχουν συμπεριληφθεί το συγκρότημα Nirvana με το τραγούδι "Smells like teen spirit", οι Pink Floyd με το τραγούδι "Money", οι The Beatles με το "All you need is love" και οι ABBA με "Dancing queen".