Ντοκουμέντο: Ο Στέλιος Ρόκκος άγνωστος τροβαδούρος στην Ομόνοια το ’93

Ντοκουμέντο: Ο Στέλιος Ρόκκος άγνωστος τροβαδούρος στην Ομόνοια το ’93

Ήταν τότε, που αποφάσισε από ψαράς που ήταν στην Λήμνο, να γίνει τραγουδιστής στην Αθήνα - Δείτε φωτογραφίες και ακούστε ένα άγνωστο πολιτικό κομμάτι του, που έπαιξε στα "πηγαδάκια"

1993. Πολιτικές συζητήσεις στην Ομόνοια, “πηγαδάκια”, κουβέντες για τον Μητσοτάκη, την αποστασία, το Μάαστριχ, τον Παπανδρέου, την “ΠΑΣΟΚάρα” όπως λένε οι “αναλυτές των καφενείων”, και ο Στέλιος Ρόκκος να τραγουδά όντας άγνωστος ακόμη.

Στις φωτογραφίες τον βλέπουμε να τραγουδά πριν βγάλει τον πρώτο του δίσκο. Ήταν τότε, που αποφάσισε από ψαράς που ήταν στην Λήμνο, να γίνει τραγουδιστής στην Αθήνα. Όπως αναφέρει ο Μανώλης Νταλούκας στο freedomgreece που φέρνει στο φως αυτό το σπάνιο ντοκουμέντο, ο Στέλιος Ρόκκος τον είχε πάρει τηλέφωνο και του ζήτησε να ακούσει ένα από τα κομμάτια του.

Το ραντεβού κλείστηκε στην Ομόνοια.

 

Όπως γράφει ο Μανώλης Νταλούκας:

“Στην Ομόνοια, τότε, σχηματίζονταν τα περίφημα πηγαδάκια, όπου διάφοροι απίστευτοι τύποι “ανέλυαν” την πολιτική επικαιρότητα. Κατάσταση για γέλια και κλάματα.

Όταν ήρθε ο Ρόκκος, είχα την ξαφνική ιδέα, να δημιουργήσω performance. Του είπα να στηθεί, δίπλα από ένα πηγαδάκι και να παίξει. Ήμουν περίεργος να δω, το πώς, οι παθιασμένοι για τα πολιτικά, θα σχολίαζαν τα τραγούδια του. Δέχθηκε. Έπαιξε το “Πέστε μου πού πάμε”. Το ηχητικό υλικό, που παραθέτω, διασώζει το τι έγινε εκείνη την μέρα. Διασώζει ακόμη, το ήθος και ύφος μιας εποχής. Και εξηγεί, το γιατί, η Ελλάδα, ήταν από τότε, ένα απέραντο φρενοκομείο”.

Στο ηχητικό, θα ακούσετε και έναν νεαρό να φωνάζει: “Μόνο Ένωση Κεντρώων, Λεβέντης για πρωθυπουργός!”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα