Το άγνωστο γράμμα – επίθεση του Frank Sinatra στον George Michael

Το άγνωστο γράμμα – επίθεση του Frank Sinatra στον George Michael
Ο Τζορτζ Μάικλ στη συναυλία της ελπίδας, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, τον Δεκέμβριο του 1993 AP

Ανήμερα των γενεθλίων του ελληνοκυπριακής καταγωγής τραγουδιστή που έφυγε από το ζωή πριν από δύο περίπου χρόνια, ανακαλύπτουμε μια επιστολή "δριμύ κατηγορώ" του Sinatra προς τον Βρετανό σταρ που έβλεπε την δόξα ως τραγωδία.

Βρέθηκε νεκρός ανήμερα Χριστουγέννων, σε έναν θάνατο που για μέρες συνοδεύτηκε από θεωρίες συνωμοσίας πως δήθεν ήταν αυτοκτονία ή δολοφονία. Η αλήθεια είναι, όπως αναφέρει η ιατροδικαστική εξέταση, πως ο George Michael, που σήμερα θα έκλεινε τα 55, έφυγε από φυσικά αίτια. Άλλη μια αλήθεια θέλει τον καλλιτέχνη με τις ελληνοκυπριακές καταβολές, που μπορεί να κέρδισε τον κόσμο με τη μουσική του, να μην καταφέρνει ποτέ να σιγάσει μέσα του τον πόνο, την αίσθηση μοναξιάς, την απώλεια της πρώτης του αγάπης.

Ο ίδιος περιέγραφε τη ζωή του ως “χάσιμο χρόνου” και την πορεία που θα ζήλευαν πολλοί στο χώρο της μουσικής, ως “την ιστορία που περιγράφει πως η δόξα και η τραγωδία συμπίπτουν”. Η δυσκολία του Michael να συμβιβαστεί με τη ζωή του, τη δόξα, την σεξουαλικότητά του και το βάρος της επιτυχίας δεν ήταν όμως κάτι που τον απασχολούσε μόνο στο τέλος της ζωής του. Είχε εκφράσει ανησυχίες από το 1990. Τότε, σε εξώφυλλο για τους LA Times δήλωνε πως θα ήλπιζε να βρει έναν τρόπο να αλαφρύνει το βάρος της επωνυμίας του.

Freedom, the documentary

Το ποπ είδωλο δούλεψε πάνω στην ταινία, που προβλήθηκε από το βρετανικό Channel 4, ως ένα χρονικό της ζωής και της καριέρα του και έμελλε να μετατραπεί σε ένα μετά θάνατον αφιέρωμα για τον Βρετανό καλλιτέχνη.

Στην αρχική κόπια της ταινίας το μόνο που προστέθηκε είναι μία σύντομη εισαγωγή από τη στενή του φίλη Κέιτ Μος και μία μουσική εισαγωγή από τον Κρις Μάρτιν του συγκροτήματος Coldplay. Η ταινία είναι μία εξαιρετική προσωπική και ισχυρή αυτοβιογραφία της εκρηκτικής ζωής του Τζορτζ.

Ο βραβευμένος καλλιτέχνης με Grammy μιλάει για τον θάνατο της αγαπημένης του μητέρας, αλλά και για τη δικαστική του διαμάχη με τη δισκογραφική του εταιρεία. Το φιλμ, περιλαμβάνει απίστευτες σκηνές στο σπίτι του, συνεντεύξεις από τα σούπερ μόντελ Ναόμι Κάμπελ, Κρίστι Τέρλινγκτον, Σίντι Κρόφορντ, Τατιάνα Πάτιτζ και Λίντα Εβανγκελίστα, που συμμετείχαν στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού Freedom το 1990.

Επιπλέον, υπάρχουν συνεντεύξεις από μερικούς διάσημους φίλους του τραγουδιού όπως του Στίβι Γουντόντερ, Έλτον Τζον, Ρίκι Τζερβές, Νάιλ Ρότζερς, Μαρκ Ρόνσον και πολλών άλλων

Το γράμμα του Φρανκ, στον Τζορτζ

Το γράμμα που έστειλε ο Φρανκ Σινάτρα στον Τζορτζ Μάικλ πριν από 28 χρόνια

Στις 9 Σεπτεμβρίου του 1990, ο μεγάλος Αμερικανός τραγουδιστής της τζαζ, Φρανκ Σινάτρα συνέτασσε μια επιστολή με παραλήπτη τον Τζορτζ Μάικλ και στην οποία καλούσε τον καλλιτέχνη να “χαλαρώσει”. “Έλα τώρα Τζορτζ, χαλάρωσε” έγραφε και συνέχιζε. “Και μην συνεχίζεις τη συζήτηση για την “τραγωδία της δόξας”. Η τραγωδία της δόξας είναι όταν κανείς δεν εμφανίζεται σε ένα show και τραγουδάς για την καθαρίστρια” σχολίαζε. 

“Το ταλέντο δεν πρέπει να χαραμίζεται. Όσοι το έχουν – και εσύ προφανώς το έχεις […] – πρέπει να το αγκαλιάζουν, να το θρέφουν, να το μοιράζονται” έγραφε και έκλεινε λέγοντας. “Πίστεψε με, εκεί που είσαι ήμουνα”. 

Η Γκρέις Κέλι και ο Φρανκ Σινάτρα APimages

Ο θάνατος του George Michael

“Με μεγάλη μας λύπη επιβεβαιώνουμε ότι ο αγαπημένος μας γιος, αδερφός και φίλος, George, απεβίωσε ήσυχα στο σπίτι του κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Η οικογένειά του κάνει παράκληση να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή τους αυτές τις δύσκολες ώρες. Δεν θα γίνει καμία άλλη δήλωση προς το παρόν” έγραφε τα Χριστούγεννα του 2016 ο μάνατζερ του εκλιπόντος.

Πλήθος κόσμου θρηνεί το θάνατο του μουσικού George Michael έξω από το σπίτι του στο Λονδίνο, 27 Δεκεμβρίου 2016 AP

Ο Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, που κάποτε έπαιζε μουσική στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου πριν ιδρύσει το συγκρότημα Wham! μαζί με τον φίλο του Andrew Ridgeley το 1981, απεβίωσε στο σπίτι του στο Γκόρινγκ, στο Όξφορντσιρ, μετέδωσε το BBC. Ο θάνατός του δεν θεωρείται ύποπτος από τη βρετανική αστυνομία, την οποία επικαλέστηκε η βρετανική δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Σήμερα, 25 Ιουλίου, ο τραγουδιστής θα γιόρταζε τα 55α γενέθλιά του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα