ΥΓΕΙΑ: Πρόταση εξαγοράς του νοσοκομείου στην MIG

ΥΓΕΙΑ: Πρόταση εξαγοράς του νοσοκομείου στην MIG

Πόσο κοντά βρισκόμαστε στο να αλλάξει χέρια το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ; Ποια είναι η CVC Partners που προχωράει σε αποκλειστικές συζητήσεις με την MIG και ποιό το τίμημα

Θέμα χρόνου θα πρέπει να θεωρείται η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στο ΥΓΕΙΑ καθώς όπως ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της MIG η οποία ελέγχει το 70,38% της εταιρείας που ελέγχει το θεραπευτήριο, αποδέχεται να προχωρήσει σε συζητήσεις με την CVC μένοντας ικανοποιημένη από το τίμημα. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της προς τις χρηματιστηριακές αρχές η MIG αναφέρει:

Η MARFIN INVESTMENT GROUP ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι την 19/5/2018 έγινε αποδέκτης δεσμευτικής προσφοράς της «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.» (η οποία ελέγχεται από τα επενδυτικά κεφάλαια της «CVC CAPITAL PARTNERS») για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στη «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΑΘΗΝΩΝ ‘ΥΓΕΙΑ’Α.Ε.» («ΥΓΕΙΑ») που ανέρχεται (άμεσα και έμμεσα) σε 215.189.466 μετοχές και αντιστοιχεί σε 70,38% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ.

Το προσφερθέν τίμημα ανέρχεται στο ποσό των € 0,92 ανά μετοχή και κατά συνέπεια το συνολικό προσφερθέν τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε € 197.974.308,72 (το οποίο αντιστοιχεί στο ποσό των € 281.273.841,12 για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ).

Περαιτέρω παρέχεται στη ΜIG το δικαίωμα να αποκτήσει ποσοστό έως 10% στην εταιρία «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.».

Η Εκτελεστική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΜIG σε σημερινή τους συνεδρίαση ομόφωνα θεώρησαν την προσφορά ικανοποιητική και αποφάσισαν να παραχωρήσουν στη «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.» περίοδο αποκλειστικότητας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και την 30/6/2018. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, η ΜIG θα προβεί στην πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου ο οποίος θα εξετάσει το εύλογο και δίκαιο του προσφερθέντος τιμήματος.

Η απόφαση στην Γενική Συνέλευση

Η προσφορά υπόκειται στους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις για συναλλαγές αυτού του είδους (επιβεβαιωτικό νομικό, οικονομικό και φορολογικό έλεγχο, συμφωνία επί των επιμέρους όρων της σύμβασης αγοραπωλησίας). Η σχετική συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την 30/6/2018 και εν συνεχεία θα τεθεί υπόψη της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, η οποία θα αποφασίσει οριστικά για την υλοποίησή της.

Ποια είναι η CVC Partners

Η CVC, που ιδρύθηκε το 1981, συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως, έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 300 τοποθετήσεις. Διαχειρίζεται πάγια άνω των 52 δισ. δολαρίων, ενώ διαθέτει ένα δίκτυο 24 γραφείων σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία.

Στην Ελλάδα και μέσω της Hellenic Healthcare έχει ήδη εξαγοράσει το Ιασώ General και το νοσοκομείο Metropolitan.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα