Γιάννης Ραγκούσης: Δεν είμαστε όλοι στην πολιτική εξαγορασμένοι

Γιάννης Ραγκούσης: Δεν είμαστε όλοι στην πολιτική εξαγορασμένοι
Γιάννης Ραγκούσης Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Χωρίς να απευθύνεται ονομαστικά σε όσους τον κατηγορούν για "έρωτα με την Κουμουνδούρου" ή σεναριολογούν για "μεταγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ", ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, δίνει απαντήσεις σε άσπονδους εσωκομματικούς φίλους - εντός του ΚΙΝΑΛ - μέσα από ένα tweet και ένα άρθρο.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, έγραψε το πρωί στο Twitter:

Πολλές συκοφαντίες, προσβολές, γελοιότητες. Όχι όσα έγραψε ο Μ.Μιχαήλ στο Protagon. Γι’ αυτό του απαντώ. Απάντηση χωρίς την οποία με βεβαιότητα κάποιοι – σε δεύτερο στάδιο – ήταν έτοιμοι να πουν «η σιωπή του, απέδειξε την ενοχή του».

Το μήνυμα δεν απευθύνεται ονομαστικά σε κάποιον, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι οι αποδέκτες κινούνται εντός του Κινήματος Αλλαγής, αφού έρχεται σε συνέχεια μίας δημόσιας κριτικής που του ασκήθηκε – μεταξύ άλλων, σε εντονότατο ύφος από τον βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Ο κύριος Κωνσταντινόπουλος δήλωσε το πρωί στο Ραδιόφωνο 24/7 : “Τον κύριο Ραγκούση ή τον χρησιμοποιούν, ή μας χρησιμοποιεί. Ή τον χρησιμοποιούν πάνω σε αυτή την άποψή του για να κάνουν παιχνίδι οι Συριζαίοι, ή χρησιμοποιεί όλη τη διαδικασία – πιθανό για ένα συμβόλαιο, το οποίο πάντα δίνει μία (βουλευτική) έδρα στο τέλος”.

Γ.Ραγκούσης: Δεν έσπευσα να γίνω υπουργός του Σαμαρά ή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιάννης Ραγκούσης χαρακτηρίζει εύλογο το ερώτημα που έθεσε για τον πρώην υπουργό Εσωτερικών, αρθρογράφος στην ιστοσελίδα “Protagon”, για το «πώς εξηγείται αυτός ο παθιασμένος έρωτας με την Κουμουνδούρου;» Η χυδαία και συνάμα γελοία εκδοχή αυτού του εύλογου ερωτήματος ήταν σε πολλές άλλες περιπτώσεις του τύπου «Η μεταγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει και την υποχρέωση να στήνει εκδηλώσεις; Πηγαίνει για δήμαρχος Αθήνας; Για βουλευτής, για ευρωβουλευτής;» εξηγεί στο άρθρο του ο κύριος Ραγκούσης.

Και συμπληρώνει:

“Απαντώ στη χυδαία εκδοχή: Πρόκειται για κλασική γκεμπελική μέθοδο. Δεν κρύβω βέβαια, και λίγο βαρετή πια για εμένα. Προσπαθούν να αποδώσουν ιδιοτελή κίνητρα σε πολιτικές ή ακαδημαϊκές απόψεις νομίζοντας ότι έτσι θα ξεμπερδέψουν με αυτές. Ομως, δεν είμαστε όλοι στην πολιτική εξαγορασμένοι. Εμένα, δεν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο και να μου υπαγορεύσει τι θα πω. Ούτε επιχειρηματίας ούτε εκδότης. Σωστές ή λάθος, αποκλειστικά δικές μου απόψεις είναι. Προσωπικά έχω μείνει εκτός Βουλής από το 2012 και μπορώ, αν χρειαστεί, να παραμείνω μέχρι το τέλος της ζωής μου. Απόδειξη γι’ αυτό είναι πως δεν έσπευσα να γίνω υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά. Αλλά ούτε και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, από το 2012 και μετά, η ανερχόμενη πολιτική δύναμη στη χώρα”.

Παράλληλα, σπεύδει να δώσει ολοκληρωμένη απάντηση και στο πολιτικό ερώτημα που ετέθη από τον αρθρογράφο του Protagon:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν μου ζήτησε να προσχωρήσω στις τάξεις του ή οτιδήποτε άλλο. Προσωπικά ποτέ δεν διανοήθηκα να ζητήσω το παραμικρό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο,τι λέω, το λέω ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής γιατί το πιστεύω. Με την ευκαιρία, σε όσους μάταια προσπαθούν να τραυματίσουν τον πολιτικό μου χαρακτήρα, απαντώ πως εγώ μέλος μόνο δύο κομμάτων έχω γίνει στη ζωή μου. Πρώτη φορά και για 29 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, δεύτερη φορά τώρα του Κινημάτος Αλλαγής. Παράταξη δε, δεν άλλαξα ποτέ. Δεν έγινα ποτέ υπουργός με Πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, πρόεδρο της ΝΔ και δεδηλωμένη βασικά από τη ΝΔ. Οχι από σύμπτωση. Στις εκλογές του 2012 είχα προεκλογικά και επαναλαμβανόμενα ενημερώσει τους ψηφοφόρους της Β’ Αθήνας ότι δεν επρόκειτο να δεχτώ να γίνω υπουργός του κ. Σαμαρά, αναλαμβάνοντας το εκλογικό κόστος που αυτό συνεπαγόταν για εμένα. Ο Πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, στην κυβέρνηση του οποίου μετείχα, ήταν προηγουμένως σύμβουλος του εκλεγμένου Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, και η δεδηλωμένη στην κυβέρνησή του προερχόταν κατά απόλυτη πλειοψηφία από τους 153 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα